Aasialaiset rapuleivät
Aasialaisittain maustetussa liemessä keitetyt ravut tarjotaan paahtoleivän, pikkelöityjen punasipulien, misomajoneesin ja korianterin kanssa.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 40tuoretta, elävää rapua
- 3(50 g)sitruunaruohoa
- 1pkt(50 g)Pirkka mietoa punaista chiliä
- 70ginkivääriä
- 1kokonainen valkosipuli
- 4lvettä
- 2dlmerisuolaa
- 4dlruokosokeria
- (tilliä tai korianteria)
Pikkelöity punasipuli
- 2(250 g)punasipulia
- 1dlriisiviinietikkaa
- 1rklsokeria
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Misomajoneesi
- 2dlHellmann's majoneesia
- 2rklmisotahnaa (misokeittoaineksista)
- 1-2rkllehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- 1pkt(280 g)Fazer Paahto Vehnä -paahtoleipää
- 2-3limettiä
- tuoretta korianteria
Valmistus
30 - 60 min- Pese ravut kylmän juoksevan veden alla pehmeällä harjalla. Tarkista, että ravut ovat eläviä.
- Leikkaa sitruunaruohojen päädystä pieni pala pois. Leikkaa sitruunaruohot kahtia ja halkaise ne. Poista chileistä kanta ja viipaloi chilit. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja sokeri sekä kasvikset.
- Lisää ravut poreilevaan veteen yksitellen isoimmat ensin. Keitä noin 10 minuuttia viimeisen ravun lisäämisestä veteen. Kypsän ravun tunnistaa punaisesta väristä ja kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta.
- Jäähdytä ravut nopeasti kylmäksi liemessään esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Anna maustua vielä keitinliemessään kylmässä 6-12 tuntia.
- Valmista pikkelöity punasipuli. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viinietikka ja mausteet keskenään ja kaada punasipuleiden joukkoon. Anna maustua vähintään pari tuntia.
- Valmista misomajoneesi sekoittamalla mausteet majoneesin joukkoon ja anna maustua.
- Leikkaa limetit lohkoiksi. Hienonna korianteri.
- Asettele ravut suurelle vadille ja koristele halutessasi tillillä tai korianterilla. Tarjoa paahdetun paahtoleivän, misomajoneesin ja pikkelöityjen sipuleiden sekä korianterin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Liemi käy hyvin myös pakasterapujen elvyttämiseen. Ota ravut sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen valmistusta. Jos on kiire, ravut sulavat huoneenlämmössä noin 12 tunnissa. Nopea pikasulatus onnistuu, kun upotat avaamattoman tyhjiöpakkauksen kylmään veteen 4-5 tunniksi. Kaada sulanut liemi pois ja valmista niille mausteliemi tuoreiden rapujen keitinliemen tapaan, mutta lisää liemeen suolaa vain noin 1/2 dl. Kaada liemi rapujen päälle ja anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Ohjeen liemi riittää noin 2 kg:lle pakasterapuja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Oheisen rapujenkeittoreseptin kanssa kokeiltu hyvä kokonaisuus. Näitä tehdään uudelleen!