Aasialaiset rapuleivät
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Aasialaisittain maustetussa liemessä keitetyt ravut tarjotaan paahtoleivän, pikkelöityjen punasipulien, misomajoneesin ja korianterin kanssa.
Ainekset
4 annosta
40 | tuoretta rapua tai |
3 (50 g) | sitruunaruohoa tai |
1 pkt (50 g) | Pirkka mietoa punaista chiliä tai |
70 g | inkivääriä tai |
1 | kokonainen valkosipuli tai |
4 l | vettä tai |
2 dl | merisuolaa tai |
4 dl | ruokosokeria tai |
(tilliä tai korianteria) tai | |
Pikkelöity punasipuli | |
---|---|
2 (250 g) | punasipulia tai |
1 dl | riisiviinietikkaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Misomajoneesi | |
2 dl | tai |
2 rkl | misotahnaa (misokeittoaineksista) tai |
1–2 rkl | lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
1 pkt (280 g) | tai |
2–3 | limettiä tai |
tuoretta korianteria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Pese ravut kylmän juoksevan veden alla pehmeällä harjalla. Tarkista, että ravut ovat eläviä.
Leikkaa sitruunaruohojen päädystä pieni pala pois. Leikkaa sitruunaruohot kahtia ja halkaise ne. Poista chileistä kanta ja viipaloi chilit. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja sokeri sekä kasvikset.
Lisää ravut yksitellen kiehuvaan veteen isoimmista alkaen. Keitä noin 10 minuuttia viimeisen ravun lisäämisestä veteen. Keitä ravut erissä. Älä lisää kattilaan liikaa rapuja, koska veden täytyy kiehua koko ajan. Kypsän ravun tunnistaa punaisesta väristä ja kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta.
Jäähdytä ravut nopeasti kylmäksi liemessään esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Anna maustua vielä keitinliemessään kylmässä 6–12 tuntia.
Valmista pikkelöity punasipuli. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viinietikka ja mausteet keskenään ja kaada punasipuleiden joukkoon. Anna maustua vähintään pari tuntia.
Valmista misomajoneesi sekoittamalla mausteet majoneesin joukkoon ja anna maustua.
Leikkaa limetit lohkoiksi. Hienonna korianteri.
Asettele ravut suurelle vadille ja koristele halutessasi tillillä tai korianterilla. Tarjoa paahdetun paahtoleivän, misomajoneesin ja pikkelöityjen sipuleiden sekä korianterin kanssa.
Vinkki! Liemi käy hyvin myös pakasterapujen elvyttämiseen. Ota ravut sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen valmistusta. Jos on kiire, ravut sulavat huoneenlämmössä noin 12 tunnissa. Nopea pikasulatus onnistuu, kun upotat avaamattoman tyhjiöpakkauksen kylmään veteen 4–5 tunniksi. Kaada sulanut liemi pois ja valmista niille mausteliemi tuoreiden rapujen keitinliemen tapaan, mutta lisää liemeen suolaa vain noin 1/2 dl. Kaada liemi rapujen päälle ja anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Ohjeen liemi riittää noin 2 kg:lle pakasterapuja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(70 arviota)
- yli 60 min2,8(15 arviota)
- yli 60 min4,4(22 arviota)
- 30 - 60 min4,4(13 arviota)
- yli 60 min4,3(32 arviota)
- yli 60 min3,9(119 arviota)
- yli 60 min4,0(46 arviota)
- yli 60 min4,0(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (10 arviota)
- Ravustaja4 vuotta sittenOheisen rapujenkeittoreseptin kanssa kokeiltu hyvä kokonaisuus. Näitä tehdään uudelleen!