Banaaninlehdessä kypsennetty ahvenReseptin teki kumppani

Banaaninlehdessä kypsennetty ahven

Kotimaiset ahvenet kypsyvät mehukkaiksi banaaninlehteen käärittynä. Banaaninlehdessä kypsytetyissä ahvenissa maistuvat tänä kesänä inkivääri, chili ja lime.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(1,2-1,4 kg)ahventa suomustettuna
    • 8banaaninlehteä
    • 150gtuoretta inkivääriä
    • 4valkosipulinkynttä
    • 4limettiä viipaleina
    • 2(30 g)punaista chiliä
    • 4rklrypsiöljyä
    • 4rklsuolaa
    • 2ruukkuakorianteria

Lisäksi

    • paistinarua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Laita paistinaru veteen likoamaan.
  2. Kuori inkivääri ja valkosipuli. Leikkaa inkivääri, valkosipuli, limetti ja punainen chili ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ainekset rypsiöljyn kanssa.
  3. Huuhtele kalat kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa ne. Leikkaa kalojen kumpaankin kylkeen kevyet viillot. Hiero kalojen pintaan suolaa.
  4. Asettele jokainen kala kahden banaaninlehden päälle. Hiero ½ mausteista kalojen sisään ja lisää ½ korianterin varsista. Hiero loput mausteista kalojen päälle ja lisää loput korianterin varret.
  5. Käännä banaaninlehdet kalan ympärille tiiviisti ja sulje paketti paistinarulla. Banaaninlehden sijaan voit käyttää leivinpaperia ja foliota.
  6. Laita paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan. Grillaa hiilloksella tai grillissä keskilämmöllä kunnes kalan sisälämpötila on 48 astetta (10-20 minuuttia). Anna kalan levätä hetki ennen tarjoilua. Laita kalat tarjoilualustalle ja avaa paketti. Varo paketin sisältä tulevaa kuumaa höyryä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • Tyhmä7.8.2018

    Mistä saa banaaninlehtiä?

  • K-Kuluttajapalvelu7.8.2018

    Hei, banaaninlehtiä saa esimerkiksi laajemmin varustelluista K-Supermarketeista, mutta saatavuus voi olla rajoitetumpi kesäkauden ulkopuolella. Baananlehtiä myyvät myös monet etniset ruokakaupat. Jos lähikaupoista ei lehteä löydy, banaaninlehden sijaan voit hyvin käyttää leivinpaperia ja foliota. Lehtiä voi myös toivoa oman K-kaupan valikoimaan.