CevicheReseptin takana bloggaaja

Ceviche

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Valmista ceviche vaaleista kaloista, kuten siiasta, kuhasta ja ahvenesta. Kala raakakypsytetään limetinmehulla. Nauti ceviche tuoreeltaan. Resepti: Kalaasi -blogi.

    Ainekset

    4 annosta
    500 g
     
    vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
    tai
    1
     
    punasipuli
    tai
    1
     
    punainen chili
    tai
    4
     
    limettiä
    tai
    1 tl
     
    sormisuolaa
    tai
    1 tl
     
    ruokosokeria
    tai
    1 rkl
     
    korianteria hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    minttua hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi.
    Kuori ja paloittele punasipuli. Hienonna chili, jätä osa chilistä koristeeksi.
    Purista limeteistä mehu kulhoon. Lisää joukkoon punasipuli, chili, suola, sokeri, korianteri ja minttu.
    Sekoita marinadi kalapaloihin. Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin 1/2–1 tunniksi. Sekoittele välillä.
    Tarkista cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy. Tarjoile ceviche paahdettujen tortillalettujen kanssa. Kokeile cevicheä myös uusien perunoiden kaverina.
    Huom! Siika tulee pakastaa ennen graavausta loisriskin vuoksi. Kalan tulee olla pakastuslämpötilassa (-18 C) vähintään yhden vuorokauden ajan.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Chili punainen Rawit
      Chili punainen Rawit
      0,14/kpl
      28,95/kg
    • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
      Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
      1,59/kpl
      31,80/kg
    • Järvikylä korianteri rkk FI
      Järvikylä korianteri rkk FI
      1,29/kpl
    • Lime
      Lime
      0,44/kpl
      5,49/kg
    • Borges oliiviöljy 500ml extra mild
      Borges oliiviöljy 500ml extra mild
      6,79/kpl
      13,58/l
    • Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
      Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -19 %
      5,49/kpl
      10,98/l
    • Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
      Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
      6,79/kpl
      13,58/l
    • Punasipuli Suomi
      Punasipuli Suomi
      0,22/kpl
      2,19/kg
    • Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
      Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
      0,99/kpl
      2,83/kg
    • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
      Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
      2,09/kpl
      4,18/kg
    • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
      Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
      3,89/kpl
      31,12/kg
    • Maldon 125g sormisuola savuarominen
      Maldon 125g sormisuola savuarominen
      4,39/kpl
      35,12/kg
    • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
      Jozo sormisuola 250g hiutaleet
      4,69/kpl
      18,76/kg
    • Siikafilee
      Siikafilee
      49,99/kg
    • Järvikylä Minttu rasia 20g
      Järvikylä Minttu rasia 20g
      2,99/kpl
    • Järvikylä vahva minttu
      Järvikylä vahva minttu
      3,99/kpl

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,7 (33 arvostelua)

    • Mr. Expert
      6 kuukautta sitten
      Kotikokille tiedoksi, että petokalat nimeen omaan pitää kalastaa lapamatoriskin vuoksi.
    • kotikokki
      1 vuosi sitten
      Erittäin maukas resepti. Jätin pois korianterin ja käytin Järvikylän viherminttua sekä tavallista keltasipulia. Chilinä käytin Pirkka mietoa punaista chiliä ja suolan ja sokerinkin korvasin ihan "tavis"tuotteilla ja hyvää tuli. Tarjoilin chevichen kevyesti paahdetun maalaisleivän kanssa. Siis omaa vaaleaa leipää viipaleina, hiukan oliiviöljyä pintaan ja paahtaminen uunissa n. 5 min/225 astetta. Todella maukasta ja hyvää!!
    • Kotikokki
      1 vuosi sitten
      Mr. Sufflelle oikaisu. Loisvaaran vuoksi järvestä kalastettu siika pitää pakastaa loisvaaran vuoksi. Ahven ja kuha eivät ole särkikaloja, joten ne voi käyttää huoletta ilman pakastamista!
    • Mr. Suffle
      1 vuosi sitten
      Ahven ja kuha pitää nimenomaan pakastaa ennen käyttöä loisriskin vuoksi. Siika ei niinkään pakollinen.