CevicheReseptin takana bloggaaja

Ceviche

Valmista ceviche vaaleista kaloista, kuten siiasta, kuhasta ja ahvenesta. Kala raakakypsytetään limetinmehulla. Nauti ceviche tuoreeltaan. Resepti: Kalaasi -blogi.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 500gvaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
    • 1punasipuli
    • 1punainen chili
    • 4limettiä
    • 1tlsormisuolaa
    • 1tlruokosokeria
    • 1rklkorianteria hienonnettuna
    • 1rklminttua hienonnettuna
    • 1rkloliiviöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja paloittele punasipuli. Hienonna chili, jätä osa chilistä koristeeksi.
  3. Purista limeteistä mehu kulhoon. Lisää joukkoon punasipuli, chili, suola, sokeri, korianteri ja minttu.
  4. Sekoita marinadi kalapaloihin. Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin 1/2-1 tunniksi. Sekoittele välillä.
  5. Tarkista cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy. Tarjoile ceviche paahdettujen tortillalettujen kanssa. Kokeile cevicheä myös uusien perunoiden kaverina.

Katso video

Tiesitkö että...

Huom! Siika tulee pakastaa ennen graavausta loisriskin vuoksi. Kalan tulee olla pakastuslämpötilassa (-18 C) vähintään yhden vuorokauden ajan.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Siikafilee
    Siikafilee
    39,99/kg
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,19/kpl1,89/kg
  • Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
    Pirkka suomalainen punasipuli 350 g 2 lk
    0,85/kpl2,43/kg
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk Roosa nauha
    Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk Roosa nauha
    1,59/kpl31,80/kg
  • Lime
    Lime
    0,37/kpl4,99/kg
  • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    3,45/kpl27,60/kg
  • Maldon 125g sormisuola savuarominen
    Maldon 125g sormisuola savuarominen
    4,39/kpl35,12/kg
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    4,09/kpl16,36/kg
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    1,59/kpl3,18/kg
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Järvikylä korianteri rkk FI
    1,00/kpl
  • Järvikylä Aasian Minttu
    Järvikylä Aasian Minttu
    1,89/kpl
  • Järvikylä vahva minttu
    Järvikylä vahva minttu
    3,99/kpl
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Borges classic oliiviöljy 250ml
    3,09/kpl12,36/l
  • Borges oliiviöljy 500ml extra mild
    Borges oliiviöljy 500ml extra mild
    5,89/kpl11,78/l
  • Borges Oliiviöljy 2L
    Borges Oliiviöljy 2L
    19,95/kpl9,97/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • kotikokki15.9.2021

    Erittäin maukas resepti. Jätin pois korianterin ja käytin Järvikylän viherminttua sekä tavallista keltasipulia. Chilinä käytin Pirkka mietoa punaista chiliä ja suolan ja sokerinkin korvasin ihan "tavis"tuotteilla ja hyvää tuli. Tarjoilin chevichen kevyesti paahdetun maalaisleivän kanssa. Siis omaa vaaleaa leipää viipaleina, hiukan oliiviöljyä pintaan ja paahtaminen uunissa n. 5 min/225 astetta. Todella maukasta ja hyvää!!

  • Kotikokki15.9.2021

    Mr. Sufflelle oikaisu. Loisvaaran vuoksi järvestä kalastettu siika pitää pakastaa loisvaaran vuoksi. Ahven ja kuha eivät ole särkikaloja, joten ne voi käyttää huoletta ilman pakastamista!

  • Mr. Suffle15.8.2021

    Ahven ja kuha pitää nimenomaan pakastaa ennen käyttöä loisriskin vuoksi. Siika ei niinkään pakollinen.