CevicheReseptin takana bloggaaja

Ceviche

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Valmista ceviche vaaleista kaloista, kuten siiasta, kuhasta ja ahvenesta. Kala raakakypsytetään limetinmehulla. Nauti ceviche tuoreeltaan. Resepti: Kalaasi -blogi.

    Ainekset

    4 annosta
    500 g
     
    vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
    tai
    1
     
    punasipuli
    tai
    1
     
    punainen chili
    tai
    4
     
    limettiä
    tai
    1 tl
     
    sormisuolaa
    tai
    1 tl
     
    ruokosokeria
    tai
    1 rkl
     
    korianteria hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    minttua hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    575 kJ / 137 kcal
    Rasva
    4,8 g
    josta tyydyttynyttä
    0,8 g
    Hiilihydraatit
    2,8 g
    josta sokereita
    2,5 g
    Proteiini
    18,5 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi.

    Kuori ja paloittele punasipuli. Hienonna chili, jätä osa chilistä koristeeksi.

    Purista limeteistä mehu kulhoon. Lisää joukkoon punasipuli, chili, suola, sokeri, korianteri ja minttu.

    Sekoita marinadi kalapaloihin. Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin 1/2–1 tunniksi. Sekoittele välillä.

    Tarkista cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy. Tarjoile ceviche paahdettujen tortillalettujen kanssa. Kokeile cevicheä myös uusien perunoiden kaverina.

    Huom! Luonnonkalat tulee pakastaa ennen raakakypsytystä loisriskin vuoksi. Kalan tulee olla pakastuslämpötilassa (-18 C) vähintään yhden vuorokauden ajan. Kasvatettua kalaa, esimerkiksi kasvatettua siikaa, puolestaan ei tarvitse pakastaa ennen raakakypsytystä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Chili Hottis punainen 50g Suomi 1lk
      Hinta 2,49/kpl
      49,80/kg
    • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
      Hinta 8,35/kpl
      33,40/kg
    • Korianteri 20g
      Hinta 1,69/kpl
      84,50/kg
    • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Järvikylä Korianteri rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Järvikylä Minttu rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (44 arviota)

    • kotikokki
      2 vuotta sitten
      Erittäin maukas resepti. Jätin pois korianterin ja käytin Järvikylän viherminttua sekä tavallista keltasipulia. Chilinä käytin Pirkka mietoa punaista chiliä ja suolan ja sokerinkin korvasin ihan "tavis"tuotteilla ja hyvää tuli. Tarjoilin chevichen kevyesti paahdetun maalaisleivän kanssa. Siis omaa vaaleaa leipää viipaleina, hiukan oliiviöljyä pintaan ja paahtaminen uunissa n. 5 min/225 astetta. Todella maukasta ja hyvää!!