Ceviche
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Valmista ceviche vaaleista kaloista, kuten siiasta, kuhasta ja ahvenesta. Kala raakakypsytetään limetinmehulla. Nauti ceviche tuoreeltaan. Resepti: Kalaasi -blogi.
Ainekset
4 annosta
500 g | vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha) tai |
1 | punasipuli tai |
1 | punainen chili tai |
4 | limettiä tai |
1 tl | sormisuolaa tai |
1 tl | ruokosokeria tai |
1 rkl | korianteria hienonnettuna tai |
1 rkl | minttua hienonnettuna tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 575 kJ / 137 kcal |
Rasva | 4,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 2,8 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 18,5 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi.
Kuori ja paloittele punasipuli. Hienonna chili, jätä osa chilistä koristeeksi.
Purista limeteistä mehu kulhoon. Lisää joukkoon punasipuli, chili, suola, sokeri, korianteri ja minttu.
Sekoita marinadi kalapaloihin. Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin 1/2–1 tunniksi. Sekoittele välillä.
Tarkista cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy. Tarjoile ceviche paahdettujen tortillalettujen kanssa. Kokeile cevicheä myös uusien perunoiden kaverina.
Huom! Luonnonkalat tulee pakastaa ennen raakakypsytystä loisriskin vuoksi. Kalan tulee olla pakastuslämpötilassa (-18 C) vähintään yhden vuorokauden ajan. Kasvatettua kalaa, esimerkiksi kasvatettua siikaa, puolestaan ei tarvitse pakastaa ennen raakakypsytystä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Chilipaprika punainen ulkomainenHinta n. 0,28/kpl13,95/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70gHinta 2,59/kpl37,00/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Siikafilee suomustettu kgHinta 49,99/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- LimeHinta n. 0,36/kpl4,49/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Minttu rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Järvikylä vahva minttu SuomiHinta 3,69/kpl
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(7 arviota)
- 30 - 60 min3,8(18 arviota)
- yli 60 min4,1(7 arviota)
- yli 60 min4,0(59 arviota)
- 30 - 60 min4,2(18 arviota)
- 30 - 60 min4,1(7 arviota)
- 30 - 60 min3,1(7 arviota)
- 30 - 60 min3,9(105 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (49 arviota)
- kotikokki3 vuotta sittenErittäin maukas resepti. Jätin pois korianterin ja käytin Järvikylän viherminttua sekä tavallista keltasipulia. Chilinä käytin Pirkka mietoa punaista chiliä ja suolan ja sokerinkin korvasin ihan "tavis"tuotteilla ja hyvää tuli. Tarjoilin chevichen kevyesti paahdetun maalaisleivän kanssa. Siis omaa vaaleaa leipää viipaleina, hiukan oliiviöljyä pintaan ja paahtaminen uunissa n. 5 min/225 astetta. Todella maukasta ja hyvää!!