Aasialaiset sinisimpukatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Aasialaiset sinisimpukat

Aasialaiset sinisimpukat keitetään vihreässä kookoscurryliemessä. Currytahna on tulista, joten lisää sitä makusi mukaan. Noin 1,75€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna kuorittu salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää kookosmaito, currytahna, kalakastike Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää jäiset simpukat. Kiehauta ja keitä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Mausta liemi limetinmehulla ja ripottele pinnalle reilusti tuoretta korianteria. Koristele halutessasi viipaloidulla chilillä. Tarjoa simpukat heti liemineen tuoreen vaalean leivän kanssa. Voit myös tarjota simpukoiden kanssa munanuudeleita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Käyttäessäsi tuoreita sinisimpukoita huuhdo ne ja harjaa kuoret huolellisesti karkealla harjalla puhtaaksi juoksevassa vedessä. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kuorensa tiiviisti sulkevia kevyesti kopautettaessa. Lisää simpukat kiehuvan liemen joukkoon ja keitä niitä kovalla lämmöllä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua