Aasialaiset sinisimpukat
Aasialaiset sinisimpukat keitetään vihreässä kookoscurryliemessä. Currytahna on tulista, joten lisää sitä makusi mukaan. Noin 1,75€/annos.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(450 g)Pirkka sinisimpukoita kuorellisia (pakaste)
- 2(70 g)Pirkka salottisipulia
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2rklöljyä
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- n. 2rklPirkka vihreää currytahnaa
- 1/2rklPirkka kalakastiketta
- 1rkllimetinmehua
Lisäksi
- 1dltuoretta korianteria
Valmistus
alle 30 min- Hienonna kuorittu salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää kookosmaito, currytahna, kalakastike Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää jäiset simpukat. Kiehauta ja keitä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Mausta liemi limetinmehulla ja ripottele pinnalle reilusti tuoretta korianteria. Koristele halutessasi viipaloidulla chilillä. Tarjoa simpukat heti liemineen tuoreen vaalean leivän kanssa. Voit myös tarjota simpukoiden kanssa munanuudeleita.
Tiesitkö että...
Vinkki! Käyttäessäsi tuoreita sinisimpukoita huuhdo ne ja harjaa kuoret huolellisesti karkealla harjalla puhtaaksi juoksevassa vedessä. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kuorensa tiiviisti sulkevia kevyesti kopautettaessa. Lisää simpukat kiehuvan liemen joukkoon ja keitä niitä kovalla lämmöllä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi