Thaicurry lipeäkalasta
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Talven kuumin curry tehdään perinteisestä lipeäkalasta. Lisää chiliä maun mukaan. Kokeile ja ihastu.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
5 annosta
1 pkt (n. 900 g) | lipeäkalaa tai |
4 rkl | vihreää currytahnaa (esim. Santa Maria) tai |
2 (90 g) | salottisipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 | punainen paprika tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
1 tlk (400 ml) | tai |
1 rkl | fariinisokeria tai |
2 rkl | kalakastiketta tai |
10 kpl | kaffirlimetin lehtiä (esim. Spice Up) tai |
1 | limetti (1 tl kuorta + 2 tl mehua) tai |
1/2 ps (à 300 g) | tai |
1 ruukku | korianteria hienonnettuna tai |
1 | tai |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 550 kJ / 132 kcal |
Rasva | 7,2 g |
josta tyydyttynyttä | 4,2 g |
Hiilihydraatit | 3,5 g |
josta sokereita | 2,8 g |
Proteiini | 12,5 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota lipeäkalat pakkauksesta, pyyhi kuivaksi. Paloittele kala kuutioiksi ja mausta 2 rkl:lla currytahnaa. Jätä loput currytahnasta kastiketta varten.
Suikaloi salottisipulit ja hienonna valkosipuli. Paloittele paprika.
Kuumenna öljy wok-pannussa ja kuullota sipulit. Mittaa pannulle loput currytahnasta ja kuumenna. Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää sokeri. Keitä seosta noin 10 minuuttia, kunnes se on paksua.
Lisää paprikakuutiot, kalakastike, limetin lehdet, limetin kuoriraaste ja kalapalat. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Lisää pavut, kuumenna vielä hetki. Purista joukkoon limetin mehu ja ripottele pinnalle korianteri sekä viipaloitu chili. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.
Vinkki! Lipeäkalan tilalla voit käyttää muutakin vaalea kalaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Spice Up! Thai currytahna 100g vihreäHinta 2,29/kpl22,90/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- LimeHinta n. 0,36/kpl4,49/kg
- Pirkka vihreä ohut papu 300 g pakasteHinta 0,85/kpl2,83/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Pirkka jasmiiniriisi 1kgHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Hätälä lipeäkala n1kg MSCHinta n. 19,99/kpl19,99/kg
- Martin Kala lipeäkala n1kg MSC vakEtuhinta n. 10,00/kpl10,00/kgnorm. n. 19,99/kpl (19,99/kg)
- Santa Maria Green Curry Paste Vihreä Currytahna 110gHinta 2,39/kpl21,73/kg
- Pirkka vihreä currytahna 114gHinta 1,89/kpl16,58/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,75/kpl4,99/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Biona Luomu kookosmaito 400mlHinta 3,29/kpl8,23/l
- Foodin luomu kookosmaito 330mlHinta 1,95/kpl5,91/l
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Santa Maria Kalakastike 200mlHinta 2,29/kpl11,45/l
- Spice Up! Thai Kalakastike 200mlHinta 2,79/kpl13,95/l
- Spice Up Ryppylimetinlehti 3gHinta 2,29/kpl763,33/kg
- Apetit vihreitä papuja paloina 200g pakasteHinta 1,19/kpl5,95/kg
- Pirkka vihreä pitkä papu 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Risella Jasmiiniriisi keitinpussissa 4x125gHinta 3,15/kpl6,30/kg
- Ben's Original Jasmiiniriisi keitinpusseissa 4x125gHinta 4,49/kpl8,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(37 arviota)
- 30 - 60 min3,4(12 arviota)
- alle 30 min3,7(34 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- 30 - 60 min4,0(94 arviota)
- 30 - 60 min4,6(264 arviota)
- alle 30 min4,4(59 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 5,0 (12 arviota)
- Martta4 vuotta sittenTämä on ollut tähän mennessä paras kokeilemani K-Ruoka ohje. Lipeäkala sopiikin curryyn paljon paremmin kuin pakaste. Kiitos!
- Am5 vuotta sittenKokeilin hieman muokattuna ja oli herkullista. Käytin punaista currytahnaa, kalakastike unohtui joten korvasin sen soijakastikkeella ja viinietikalla, korianteriakaan ei ollut joten laitoin tilalle basilikaa. Hyvä ohje!