• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Thaicurry lipeäkalasta

Talven kuumin curry tehdään perinteisestä lipeäkalasta. Lisää chiliä maun mukaan. Kokeile ja ihastu.
Thaicurry lipeäkalasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

    • Pirkka jasmiiniriiisiä tai Pirkka nuudeleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota lipeäkalat pakkauksesta, pyyhi kuivaksi. Paloittele kala kuutioiksi ja mausta 2 rkl:lla currytahnaa. Jätä loput currytahnasta kastiketta varten.
  2. Suikaloi salottisipulit ja hienonna valkosipuli. Paloittele paprika.
  3. Kuumenna öljy wok-pannussa ja kuullota sipulit. Mittaa pannulle loput currytahnasta ja kuumenna. Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää sokeri. Keitä seosta noin 10 minuuttia, kunnes se on paksua.
  4. Lisää paprikakuutiot, kalakastike, limetin lehdet, limetin kuoriraaste ja kalapalat. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Lisää pavut, kuumenna vielä hetki. Purista joukkoon limetin mehu ja ripottele pinnalle korianteri sekä viipaloitu chili. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lipeäkalan tilalla voit käyttää muutakin vaalea kalaa.

Kommentoi

Arvosana reseptille2