Thaicurry lipeäkalasta
Talven kuumin curry tehdään perinteisestä lipeäkalasta. Lisää chiliä maun mukaan. Kokeile ja ihastu.
- 5 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
5 annosta
- 1pkt(n. 900 g/3kpl)Pirkka lipeäkalaa
- 4rklvihreää currytahnaa (esim. Santa Maria)
- 2(90 g)salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1punainen paprika
- 2rklrypsiöljyä
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 1rklfariinisokeria
- 10kplkaffirlimetin lehtiä (esim. Spice Up)
- 1limetti (1 tl kuorta + 2 tl mehua)
- 1/2ps(à 300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 1ruukkukorianteria hienonnettuna
Lisäksi
- Pirkka jasmiiniriiisiä tai Pirkka nuudeleita
Valmistus
30 - 60 min- Ota lipeäkalat pakkauksesta, pyyhi kuivaksi. Paloittele kala kuutioiksi ja mausta 2 rkl:lla currytahnaa. Jätä loput currytahnasta kastiketta varten.
- Suikaloi salottisipulit ja hienonna valkosipuli. Paloittele paprika.
- Kuumenna öljy wok-pannussa ja kuullota sipulit. Mittaa pannulle loput currytahnasta ja kuumenna. Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää sokeri. Keitä seosta noin 10 minuuttia, kunnes se on paksua.
- Lisää paprikakuutiot, kalakastike, limetin lehdet, limetin kuoriraaste ja kalapalat. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
- Lisää pavut, kuumenna vielä hetki. Purista joukkoon limetin mehu ja ripottele pinnalle korianteri sekä viipaloitu chili. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lipeäkalan tilalla voit käyttää muutakin vaalea kalaa.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kokeilin hieman muokattuna ja oli herkullista. Käytin punaista currytahnaa, kalakastike unohtui joten korvasin sen soijakastikkeella ja viinietikalla, korianteriakaan ei ollut joten laitoin tilalle basilikaa. Hyvä ohje!