• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Thaimaalainen korianteri-kookoskala

Thaimaalainen korianteri-kookoskala on ihanan helppo tehdä. Tarjoa basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
Thaimaalainen korianteri-kookoskala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 370 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista kalasta nahka. Leikkaa filee pitkittäin puoliksi ja puolikkaat edelleen kuuteen palaan.
  2. Kuumenna currytahna ja tilkka kookosmaitoa paistokasarissa. Anna kiehua hetki. Kaada loput kookosmaidosta kasariin, lisää limetinmehu ja -kuori sekä kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää pavut ja keitä kannen alla 2-3 minuuttia. Nosta kalapalat liemeen ja keitä 1-2 minuuttia. Käännä kalapalat, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  4. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoa riisin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kookosmaito saattaa jähmettyä tai jopa kovettua säilytyksen aikana. Sekoita kookosmaito lusikalla ennen käyttöä. Kuumennettaessa kookosmaito muuttuu uudelleen juoksevaksi.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 370 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10
  • Food for future7.9.2016

    Ruoka oli todella maukasta, mutta miinuksena kastike oli liian löysää. Myös annokseen sopisi inkivääri, chili ja sipuli ja currytahnaa voisi laittaa enemmän. Muuten ruoka oli virkistävä ja sopii kesällä hyvin lounaaksi.