Thaimaalainen korianteri-kookoskala
Thaimaalainen korianteri-kookoskala on ihanan helppo tehdä. Tarjoa basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
4 annostaalle 30 min370 kcal / annos (250g)
Ainekset
4 annosta
- 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis. suolaa 1 %)
- 1prk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 1-2rkllimetinmehua
- 1tllimetin raastettua kuorta
- 1rklPirkka kalakastiketta
- 1/2ps(à 300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 1/2-1ruukkuakorianteria
Valmistus
alle 30 min- Poista kalasta nahka. Leikkaa filee pitkittäin puoliksi ja puolikkaat edelleen kuuteen palaan.
- Kuumenna currytahna ja tilkka kookosmaitoa paistokasarissa. Anna kiehua hetki. Kaada loput kookosmaidosta kasariin, lisää limetinmehu ja -kuori sekä kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää pavut ja keitä kannen alla 2-3 minuuttia. Nosta kalapalat liemeen ja keitä 1-2 minuuttia. Käännä kalapalat, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
- Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoa riisin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kookosmaito saattaa jähmettyä tai jopa kovettua säilytyksen aikana. Sekoita kookosmaito lusikalla ennen käyttöä. Kuumennettaessa kookosmaito muuttuu uudelleen juoksevaksi.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 370 kcal1 550 kJ
- Proteiinia 23 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa28 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ruoka oli todella maukasta, mutta miinuksena kastike oli liian löysää. Myös annokseen sopisi inkivääri, chili ja sipuli ja currytahnaa voisi laittaa enemmän. Muuten ruoka oli virkistävä ja sopii kesällä hyvin lounaaksi.