Bataatti-kikhernekeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bataatti-kikhernekeitto

Kikherneet tekevät tästä bataattisosekeitosta ruokaisan, kaneli, inkivääri ja kurkuma mausteisen. Noin 1,00€/annos.

  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 1(550 g)bataatti
    • 1tlk(380 g/230 g)Pirkka kikherneitä suolaliemessä
    • 2(100 g)Pirkka banaanisalottisipulia
    • 1 1/2rklrypsiöljyä
    • 2rklkurkumaa
    • 2rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 1/2tljauhettua muskottipähkinää
    • 6dlvettä
    • 1tlk(400 g/240 g)Pirkka kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
    • 3rklPirkka tomaattisosetta
    • 2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripaussokeria
    • 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja pilko bataatti pieniksi kuutioiksi. Valuta kikherneet, ota sivuun muutama kikherne koristelua varten.
  2. Kuori ja silppua salottisipulit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli ja bataattipalat.
  4. Lisää kurkuma, raastettu inkivääri, paprika, kaneli ja muskottipähkinä. Kuumenna sekoittaen, kunnes mausteiden aromit tuoksuvat.
  5. Lisää vesi, säilötyt tomaatit ja tomaattisose. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.
  6. Keitä keittoa keskilämmöllä, kunnes bataattipalat ovat pehmeitä 
eli noin 20 minuuttia.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
  8. Lisää kikherneet ja kiehauta. 
Lisää kookosmaito ja kuumenna hetki.
  9. Koristele annokset sivuun otetuilla kikherneillä ja tarjoa esimerkiksi naanleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 66 arvostelua