• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paahdettu paprika-bataattikeitto

Paahdetun paprika-bataattikeiton päälle ripotellaan limetinkuorella ja cayennepippurilla maustettua mantelirouhetta. N. 1,60/annos*.
Paahdettu paprika-bataattikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(600 g)bataatti
    • 2(360 g)punaista paprikaa
    • 1rklöljyä
    • 1(100 g)sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2rklöljyä
    • n. 9dlvettä
    • n. 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2-1tlsavupaprikajauhetta
    • ripausmustapippuria

Pinnalle

    • 1dlPirkka mantelisekoitusta
    • 1/2rklöljyä
    • n. 1/2tlcayennepippuria
    • 1/2tllimetinkuorta raastettuna
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Pyörittele kasvikset öljyssä (1 rkl). Paahda 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa kattilassa pehmeiksi. Lisää paahdetut paprikat ja bataatit sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, savupaprikalla ja pippurilla.
  3. Rouhi mantelisekoitus karkeaksi. Paahda pannulla öljyssä manteleita ja mausteita. Tarjoa manteliseos keiton pinnalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua
  • Kotimami7.4.2017

    On muuten sellaista herkkua että. Itse muutin reseptiä niin että ketinveteen laitoin kasvisliemikuution. Tein pelkän keiton ilman mantelipäällistä.Toimii 😚