Paahdettu paprika-bataattikeitto
Paahdetun paprika-bataattikeiton päälle ripotellaan limetinkuorella ja cayennepippurilla maustettua mantelirouhetta. N. 1,60/annos*.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(600 g)bataatti
- 2(360 g)punaista paprikaa
- 1rklöljyä
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2rklöljyä
- n. 9dlvettä
- n. 1 1/2tlsuolaa
- 1/2-1tlsavupaprikajauhetta
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- 1dlPirkka mantelisekoitusta
- 1/2rklöljyä
- n. 1/2tlcayennepippuria
- 1/2tllimetinkuorta raastettuna
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja kuutioi bataatti. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Pyörittele kasvikset öljyssä (1 rkl). Paahda 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa kattilassa pehmeiksi. Lisää paahdetut paprikat ja bataatit sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, savupaprikalla ja pippurilla.
- Rouhi mantelisekoitus karkeaksi. Paahda pannulla öljyssä manteleita ja mausteita. Tarjoa manteliseos keiton pinnalla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
On muuten sellaista herkkua että. Itse muutin reseptiä niin että ketinveteen laitoin kasvisliemikuution. Tein pelkän keiton ilman mantelipäällistä.Toimii 😚