Paahdettu paprika-bataattikeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Paahdetun paprika-bataattikeiton päälle ripotellaan limetinkuorella ja cayennepippurilla maustettua mantelirouhetta.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (600 g) | bataatti tai |
2 (360 g) | punaista paprikaa tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
n. 9 dl | vettä tai |
n. 1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2–1 tl | savupaprikajauhetta tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 dl | tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
n. 1/2 tl | cayennepippuria tai |
1/2 tl | limetinkuorta raastettuna tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 427 kJ / 102 kcal |
Rasva | 4,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 10,7 g |
josta sokereita | 4 g |
Proteiini | 2,2 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja kuutioi bataatti. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Pyörittele kasvikset öljyssä (1 rkl). Paahda 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa kattilassa pehmeiksi. Lisää paahdetut paprikat ja bataatit sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, savupaprikalla ja pippurilla.
Rouhi mantelisekoitus karkeaksi. Paahda pannulla öljyssä manteleita ja mausteita. Tarjoa manteliseos keiton pinnalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Paprika punainen ulkomainenHinta n. 0,37/kpl2,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka savupaprika 25g jauhettuHinta 0,95/kpl38,00/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Bataatti luomu ulkomainenHinta n. 2,68/kpl5,95/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,33/kpl2,19/kg
- Paprika punainen SuomiHinta n. 1,04/kpl6,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- La Chinata savustettu paprikajauhe hot 70gHinta 3,79/kpl54,14/kg
- Santa Maria Cayennepippuri 30gHinta 1,75/kpl58,33/kg
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,55/kpl48,44/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- BataattiHinta n. 1,48/kpl2,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(254 arviota)
- 30 - 60 min4,3(315 arviota)
- 30 - 60 min3,9(180 arviota)
- 30 - 60 min3,7(49 arviota)
- 30 - 60 min3,9(66 arviota)
- 30 - 60 min3,9(126 arviota)
- 30 - 60 min4,1(102 arviota)
- 30 - 60 min3,7(182 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (122 arviota)
- Kuusann2 kuukautta sittenOli maukasta keittoa! Laitoin valkosipulinkynnetkin uuniin paahtuman kuoret päällä. Aika reippaasti lisäsin oliiviöljyä kasvisten päälle etteivät kuivaisi uunissa. Lisäksi kanaliemikuutio keiton sekaan ja reippaasti chiliä niin AVOT!
- Kotimami6 vuotta sittenOn muuten sellaista herkkua että. Itse muutin reseptiä niin että ketinveteen laitoin kasvisliemikuution. Tein pelkän keiton ilman mantelipäällistä.Toimii 😚