Marokkolainen jauhelihakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marokkolainen jauhelihakeitto

Maukas marokkolaisittain maustettu jauheliha-linssikeitto valmistuu helposti niin naudanjauhelihasta kuin karitsanjauhelihastakin. Noin 3,40€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 400gkaritsan jauhelihaa
    • tai
    • Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
    • 1(100 g)sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 2lehtisellerin vartta
    • 2rkloliiviöljyä
    • 2tljuustokuminaa
    • 2tljauhettua korianteria
    • 1/2tljauhettua inkivääriä
    • 1/2tlkanelia
    • 8dlvettä
    • 3rklKnorr Beef -lihafondia
    • 2-3rkltuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Kuori ja kuutioi porkkanat. Viipaloi sellerin varret.
  3. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja ruskista jauheliha siinä kauttaaltaan. Siirrä pannu sivuun.
  4. Kuumenna loppu öljy padassa. Kuullota siinä kasviksia hetki. Lisää mausteet, tomaattimurska, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  5. Lisää jauheliha ja valutetut linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä hetken aikaa.
  6. Viimeistele persiljalla ja tarjoa rapean leivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 131 arvostelua