• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku maistuu suloisesti kardemummalta. Taikina valmistetaan mannapuuroon.
Ahvenanmaan pannukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 128 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Voiteluun

    • 10gvoita tai margariinia

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna maito kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa ja vispilöi joukkoon mannasuurimot. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää suola ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa puuron joukkoon munat. Lisää jauhot, sokeri ja kardemumma. Kaada taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle. (Halutessasi lisää voinokareita pannukakun pinnalle.)
  3. Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa pannukakku sokerilla maustetun kermavaahdon ja luumumarmeladin tai vadelmahillon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 128 kcal535 kJ
  • Proteiinia3,83 g
  • Hiilihydraatteja12,1 g
  • Rasvaa7,13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5