• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku maistuu suloisesti kardemummalta. Taikina valmistetaan mannapuuroon. Noin 0,65€/annos.
Ahvenanmaan pannukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 128 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Voiteluun

    • 10gvoita tai margariinia

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna maito kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa ja vispilöi joukkoon mannasuurimot. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää suola ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa puuron joukkoon munat. Lisää jauhot, sokerit ja kardemumma. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle. (Halutessasi lisää voinokareita pannukakun pinnalle.)
  3. Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Tarjoa pannukakku kermavaahdon, hillon ja marjojen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös koota pannukakusta annostriflet: asettele jälkiruokakulhoihin kerroksittain pannukakkua, kermavaahtoa, hilloa ja marjoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 128 kcal535 kJ
  • Proteiinia3,83 g
  • Hiilihydraatteja12,1 g
  • Rasvaa7,13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 50 arvostelua