Ahvenburgeri
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ahvenfilee sopii täydellisesti hampurilaiseen. Tarjoa paistettu filee pehmeän ruisleivän sisällä remouladen ja marinoidun punasipulin kanssa.
Ainekset
4 annosta
1 ps (300 g) | Pirkka ahvenfileitä (pakaste) tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | voita tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1 ps (100 g) | Pirkka jääsalaattia tai |
2 (280 g) | isoa tomaattia tai |
1 ps (4 kpl/280 g) | tai |
Helppo remoulade | |
---|---|
1 1/2 dl | tai |
1 (100 g) | maustekurkku hienonnettuna tai |
1 (60 g) | porkkana raastettuna tai |
1/2 (50 g) | punasipulia hienonnettuna tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
1 | pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
Nopea marinoitu punasipuli | |
1/2 (50 g) | punasipulia tai |
1/2 dl | vettä tai |
1/4 dl | punaviinietikkaa tai |
1/4 dl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
Lisäksi | |
1 ps (750 g) | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata ahvenfileet ja kuivaa niiden pinta talouspaperilla.
Valmista remoulade sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Leikkaa kuoritut punasipulit ohuiksi renkaiksi veitsellä tai mandoliinilla.
Kuumenna vesi, etikka ja sokeri kattilassa niin, että se juuri ja juuri kiehahtaa ja sokeri liukenee. Kaada kuuma liemi punasipuliviipaleiden päälle ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia. Nosta sipulit pois liemestä, jotta niistä ei tule liian etikkaisia.
Poista sulaneista fileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista fileet voi-öljyseoksessa keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli.
Revi jääsalaattia pienemmiksi paloiksi ja viipaloi pestyt tomaatit. Paahda ruisleivät leivänpaahtimessa. Levitä remouladekastike leiville. Täytä burgerit ja tarjoa lankkuperunoiden kanssa.
Vinkki: Voit myös käyttää tuoreita ahvenfileitä pakasteiden sijaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(17 arvostelua)
- yli 60 min4,0(22 arvostelua)
- yli 60 min4,8(44 arvostelua)
- 30 - 60 min3,4(27 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(42 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(6 arvostelua)
- 30 - 60 min3,0(4 arvostelua)
- 30 - 60 min2,9(22 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (12 arvostelua)
- Timi1 vuosi sittenMaistui purilainen mahtavalta, vaikkei hamppari lempiruokaani yleisestii olekaan, kun oli hyvät aineet. Samoin kiva kun tyttö tykkäsi näin muustakin kalasta kuin lohesta tai kalapuikoista