PannuahvenetReseptin takana bloggaaja

Pannuahvenet

Suomen kansalliskala ahven saa tässä reseptissä lempeän, marokkolaistyyppisen makukylvyn. Resepti: Kalaasi-blogi.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 1,2 kg)suomustettua ahventa
    • 1rklsuolaa
    • 2rkljuustokuminan siemeniä
    • tai
    • 1rkljuustokuminaa
    • 1rklkorianterinsiemeniä
    • 1limetin mehu
    • 2tlkalakastiketta
    • 50gPirkka pinjansiemeniä
    • 250gfenkolia
    • 4(240 g)perunaa (esim. Siikli)
    • 1kevätsipulinvarsi
    • koristeluun syötäviä kukkia tai yrttejä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhdo ahvenet, kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa kalojen pintaan muutama viilto molemmin puolin. Laita suolaa kalojen vatsaan ja viiltoihin.
  2. Jauha juustokuminan- ja korian­terinsiemenet. Sekoita joukkoon limetinmehu ja kalakastike.
  3. Kuumenna puolet voista pannulla ja lisää puolet mausteseoksesta, sekoit­tele ja lisää ahvenet pannulle. Paista ahvenia molemmin puolin kauniin ruskeiksi, lisää puolet pinjansieme­nistä pannulle. Pienennä lämpö ja kypsennä kaloja vielä noin 5 minuuttia.
  4. Huuhdo fenkoli, poista siitä kova kantaosa ja viipaloi se. Pese perunat ja paloittele ne. Pilko kevätsipuli.
  5. Kuumenna toisella pannulla Ioput voista ja lisää maustetahna joukkoon. Sekoittele ja lisää pannulle fenkoli, perunat ja sipuli. Kääntele aineksia, lisää loput pinjansiemenet. Hauduta aineksia kannen alla noin 15 minuuttia.
  6. Koristele annos syötävillä kukilla tai yrteillä. Tarjoile ahvenet ja lisäke lämpiminä.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua