Pannuahvenet
Suomen kansalliskala ahven saa tässä reseptissä lempeän, marokkolaistyyppisen makukylvyn. Resepti: Kalaasi-blogi.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 1,2 kg)suomustettua ahventa
- 1rklsuolaa
- 2rkljuustokuminan siemeniä tai
- 1rkljuustokuminaa
- 1rklkorianterinsiemeniä
- 1limetin mehu
- 2tlkalakastiketta
- 50gPirkka pinjansiemeniä
- 250gfenkolia
- 4(240 g)perunaa (esim. Siikli)
- 1kevätsipulinvarsi
- koristeluun syötäviä kukkia tai yrttejä
Valmistus
30 - 60 min- Huuhdo ahvenet, kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa kalojen pintaan muutama viilto molemmin puolin. Laita suolaa kalojen vatsaan ja viiltoihin.
- Jauha juustokuminan- ja korianterinsiemenet. Sekoita joukkoon limetinmehu ja kalakastike.
- Kuumenna puolet voista pannulla ja lisää puolet mausteseoksesta, sekoittele ja lisää ahvenet pannulle. Paista ahvenia molemmin puolin kauniin ruskeiksi, lisää puolet pinjansiemenistä pannulle. Pienennä lämpö ja kypsennä kaloja vielä noin 5 minuuttia.
- Huuhdo fenkoli, poista siitä kova kantaosa ja viipaloi se. Pese perunat ja paloittele ne. Pilko kevätsipuli.
- Kuumenna toisella pannulla Ioput voista ja lisää maustetahna joukkoon. Sekoittele ja lisää pannulle fenkoli, perunat ja sipuli. Kääntele aineksia, lisää loput pinjansiemenet. Hauduta aineksia kannen alla noin 15 minuuttia.
- Koristele annos syötävillä kukilla tai yrteillä. Tarjoile ahvenet ja lisäke lämpiminä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi