• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paistetut ahvenfileet ja fenkolilisäke

Paistetut ahvenfileet ja fenkolilisäke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 209 kcal / annos (290g)

Ainekset

4 annosta

Paistamiseen

    • Pirkka meijerivoita

Fenkolilisäke

    • 2-3(450 g)fenkolia
    • 2(300 g)isoa punasipulia
    • 2(n. 120 g)porkkanaa
    • 1dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklsitruunanmehua
    • ripausmustapippuria
    • 1/2dltilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin lisäke. Lohko fenkolit pitkittäin neljään osaan ja poista kannat. Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa sipulit, porkkanat ja fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuullota fenkolia öljyssä tilavassa paistokasarissa käännellen, kunnes se hiukan pehmenee. Lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota niitä hetki. Lisää vesi ja suola.
  3. Hauduta lisäkettä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmeitä. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tillillä.
  4. Sulata ahvenfileet pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä tuoreita. Mausta ahvenfileet suolalla ja paista rasvassa pannulla. Ripottele kalojen pinnalle tilliä. Tarjoa ahventen ja fenkolilisäkkeen kanssa keitettyjä perunoita.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 209 kcal874 kJ
  • Proteiinia18 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille