Paistetut ahvenfileet ja fenkolilisäke
Paistetut ahvenet maistuvat herkullisen fenkolilisäkkeen kanssa.
4 annosta30 - 60 min209 kcal / annos (290g)
Ainekset
4 annosta
- 3/4tlsuolaa
- tilliä hienonnettuna
Paistamiseen
Fenkolilisäke
- 2-3(450 g)fenkolia
- 2(300 g)isoa punasipulia
- 2(n. 120 g)porkkanaa
- 1dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- 1rklsitruunanmehua
- ripausmustapippuria
- 1/2dltilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin lisäke. Lohko fenkolit pitkittäin neljään osaan ja poista kannat. Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa sipulit, porkkanat ja fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi.
- Kuullota fenkolia öljyssä tilavassa paistokasarissa käännellen, kunnes se hiukan pehmenee. Lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota niitä hetki. Lisää vesi ja suola.
- Hauduta lisäkettä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmeitä. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tillillä.
- Sulata ahvenfileet pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä tuoreita. Mausta ahvenfileet suolalla ja paista rasvassa pannulla. Ripottele kalojen pinnalle tilliä. Tarjoa ahventen ja fenkolilisäkkeen kanssa keitettyjä perunoita.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 290g100 g
- 209 kcal874 kJ
- Proteiinia 18 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi