Ahvenfileet
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Paistetut ahvenfileet tarjotaan ruskistetun voin, juuresmuusin ja värikkäiden kasvisten kanssa. Voiko herkullisempaa olla? Resepti: Kalaasi -blogi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
600 g | ahvenfileitä tai |
2 rkl | voita tai |
1 tl | suolaa tai |
Ruskistettu voi | |
---|---|
100 g | voita tai |
1 rkl | fenkolinsiemeniä huhmaressa hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
(kehäkukan terälehtiä) tai | |
Juuresmuusi | |
300 g | porkkanoita tai |
200 g | perunoita tai |
100 g | palsternakkaa tai |
100 g | selleriä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 rkl | voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 582 kJ / 139 kcal |
Rasva | 9 g |
Hiilihydraatit | 5 g |
Proteiini | 9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi paloiksi. Pane juurekset ja suola kattilaan ja kaada vettä sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä juurekset kypsiksi, 20–25 minuuttia. Valuta enin keitinliemi juureksista kulhoon ja ota se talteen. Lisää voi juuresten joukkoon ja survo juurekset muusiksi. Ohenna muusi keitinliemellä sopivan paksuiseksi.
Valmista ruskistettu voi. Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata ja kuumenna voi. Ensin se vaahtoaa jonkin verran. Kuumentuessa voista haihtuu vesi ja se alkaa ruskistua. Sekoita voita välillä, jotta huomaat voin ruskistumisasteen. Voin paahtuminen kestää 7–10 minuuttia. Voi on valmista, kun se on paahtuneen ruskeaa. Ota kattila liedeltä ja kaada voi kulhoon. Lisää joukkoon hienonnetut fenkolinsiemenet ja sitruunan kuoriraaste.
Kuumenna voi pannulla, ja kun se hieman vaahtoaa, asettele ahvenfileet pannulle. Käännä fileet, kun reunat hieman ruskistuvat. Ahvenfileet kypsyvät muutamassa minuutissa. Ripottele fileiden pinnalle suolaa. Ahvenfileet kannattaa paistaa juuri ennen tarjoamista, periaatteena pannulta lautaselle.
Valuta ruskistettua voita ahvenfileille ennen tarjoamista. Koristele ahvenfileet halutessasi syötävillä kukilla. Tarjoa ahvenfileiden lisänä juuresmuusia ja syksyn värikkäitä kasviksia.
Vinkki! Jos ruskistettua voita jää jäljelle, laita se jäähtyneenä jääkaappiin ja käytä myöhemmin esimerkiksi leivän päällä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(14 arviota)
- 30 - 60 min3,9(32 arviota)
- 30 - 60 min1,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,3(18 arviota)
- 30 - 60 min3,6(13 arviota)
- 30 - 60 min4,2(84 arviota)
- yli 60 min3,7(23 arviota)
- 30 - 60 min4,9(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (49 arviota)
- Emmi3 vuotta sittenErinomainen resepti! Toimii arkeen tai juhlaan, ja juuresmuussi fenkoli-sitruunavoilla toimisi varmasti monen muunkin kuin kalan kanssa.