Ahvenfileet
Paistetut ahvenfileet tarjotaan ruskistetun voin, juuresmuusin ja värikkäiden kasvisten kanssa. Voiko herkullisempaa olla? Resepti: Kalaasi -blogi. Noin 5,15€/annos
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gahvenfileitä
- 2rklvoita
- 1tlsuolaa
Ruskistettu voi
- 100gvoita
- 1rklfenkolinsiemeniä huhmaressa hienonnettuna
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- (kehäkukan terälehtiä)
Juuresmuusi
- 300gporkkanoita
- 200gperunoita
- 100gpalsternakkaa
- 100gselleriä
- 1tlsuolaa
- 1rklvoita
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi paloiksi. Pane juurekset ja suola kattilaan ja kaada vettä sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä juurekset kypsiksi, 20-25 minuuttia. Valuta enin keitinliemi juureksista kulhoon ja ota se talteen. Lisää voi juuresten joukkoon ja survo juurekset muusiksi. Ohenna muusi keitinliemellä sopivan paksuiseksi.
- Valmista ruskistettu voi. Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata ja kuumenna voi. Ensin se vaahtoaa jonkin verran. Kuumentuessa voista haihtuu vesi ja se alkaa ruskistua. Sekoita voita välillä, jotta huomaat voin ruskistumisasteen. Voin paahtuminen kestää 7-10 minuuttia. Voi on valmista, kun se on paahtuneen ruskeaa. Ota kattila liedeltä ja kaada voi kulhoon. Lisää joukkoon hienonnetut fenkolinsiemenet ja sitruunan kuoriraaste.
- Kuumenna voi pannulla, ja kun se hieman vaahtoaa, asettele ahvenfileet pannulle. Käännä fileet, kun reunat hieman ruskistuvat. Ahvenfileet kypsyvät muutamassa minuutissa. Ripottele fileiden pinnalle suolaa. Ahvenfileet kannattaa paistaa juuri ennen tarjoamista, periaatteena pannulta lautaselle.
- Valuta ruskistettua voita ahvenfileille ennen tarjoamista. Koristele ahvenfileet halutessasi syötävillä kukilla. Tarjoa ahvenfileiden lisänä juuresmuusia ja syksyn värikkäitä kasviksia.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos ruskistettua voita jää jäljelle, laita se jäähtyneenä jääkaappiin ja käytä myöhemmin esimerkiksi leivän päällä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Erinomainen resepti! Toimii arkeen tai juhlaan, ja juuresmuussi fenkoli-sitruunavoilla toimisi varmasti monen muunkin kuin kalan kanssa.