Kala-katkarapukeitto
Katkaravuilla kruunattu kalakeitto on helppo ja herkullinen arkiruoka.
5-6 annosta30 - 60 min280 kcal / annos (330g)
Ainekset
5-6 annosta
- 1sipuli
- 1/2(100 g)purjoa
- 2-3lehtisellerin vartta
- 2porkkanaa
- 1palsternakka
- 3-4perunaa
- 1/2gsahramia
- 1-2rklöljyä
- 1/2lkalalientä
- n. 4dlvalkoviiniä (alkoholitonta)
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlkokonaisia mustapippureita
- 2laakerinlehteä
- 1ps(180 g)Pirkka isoja katkarapuja
- 1prk(2 dl)vispikermaa
- 1dltilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Ota seitifileet sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli viipaleiksi. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Hienonna puhdistetut lehtisellerin varret. Viipaloi kuoritut porkkanat ja palsternakka. Paloittele kuoritut perunat.
- Kiehauta sipulit ja sahrami kattilassa tilkassa öljyä. Lisää kalaliemi, valkoviini ja paloitellut juurekset. Mausta suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia.
- Leikkaa kohmeiset fileet noin 3 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Lisää seitiviipaleet keittoon ja hauduta edelleen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi kerma, katkaravut ja tilliä. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 330g100 g
- 280 kcal1 170 kJ
- Proteiinia 23 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi