• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kala-katkarapukeitto

Kala-katkarapukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (330g)

Ainekset

5-6 annosta
    • 1sipuli
    • 1/2(100 g)purjoa
    • 2-3lehtisellerin vartta
    • 2porkkanaa
    • 1palsternakka
    • 3-4perunaa
    • 1/2gsahramia
    • 1-2rklöljyä
    • 1/2lkalalientä
    • n. 4dlvalkoviiniä (alkoholitonta)
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlkokonaisia mustapippureita
    • 2laakerinlehteä
    • 1prk(2 dl)vispikermaa
    • 1dltilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota seitifileet sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli viipaleiksi. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Hienonna puhdistetut lehtisellerin varret. Viipaloi kuoritut porkkanat ja palsternakka. Paloittele kuoritut perunat.
  2. Kiehauta sipulit ja sahrami kattilassa tilkassa öljyä. Lisää kalaliemi, valkoviini ja paloitellut juurekset. Mausta suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia.
  3. Leikkaa kohmeiset fileet noin 3 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Lisää seitiviipaleet keittoon ja hauduta edelleen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi kerma, katkaravut ja tilliä. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille