• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Ahvenfileet ja lämmin mätikastikeReseptin teki kumppani

Ahvenfileet ja lämmin mätikastike

Paista ahvenfileet kullanruskeiksi voissa pannulla. Juhlava kastike saa makua mädistä, tillistä ja valkoviinistä. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 8(n. 500 g)ahvenfileitä
    • 1rklvoita
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlvalkopippuria
    • 1rklruohosipulia hienonnettuna

Mätikastike

    • 2dlkermaa
    • 2dlkalalientä
    • 2dlvalkoviiniä
    • (1–2 rkl vaaleaa suurustetta, esim. Maizena)
    • 1dlkirjolohenmätiä
    • 1/4dltilliä hienonnettuna

Lisäksi

    • keitettyjä perunoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin kastike. Mittaa nesteet kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on puolet. Halutessasi suurusta kastikkeenalku vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hautua sen aikaa, kun paistat kalat.
  2. Kuivaa ahvenfileet talouspaperilla. Kuumenna pannulla voi ja paista fileet molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulilla.
  3. Ota kastikekattila liedeltä ja sekoita joukkoon mäti sekä hienonnettu tilli. Tarjoa heti ahvenfileiden kanssa. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua