• Erityisruokavaliot

Lohiseljanka

Seljanka on venäläisen keittiön klassikko.Tämä lohiseljanka tarjotaan piparjuuri-ranskankerman tai smetanan kanssa.
Lohiseljanka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 290 kcal / annos (460g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise sipuli, kuori ja hienonna se. Paloittele kuoritut perunat, porkkanat ja selleri.
  2. Kuullota kasvikset rasvassa kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Lisää laakerinlehdet, suola ja pippurit. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
  3. Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Kuutioi tai suikaloi kala ja lisää keittoon. Anna hautua kannen alla edelleen noin 10 minuuttia, kunnes kala ja juurekset ovat kypsiä.
  4. Lisää tomaattipyree, suikaloidut tai kuutioidut maustekurkut, viipaloidut oliivit, kaprikset sekä tilli. Tarjoa seljanka piparjuurella maustetun ranskankerman tai smetanan kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kalaliemi: kalan pää ja ruodot, 1-2 porkkanaa, 1 sipuli, 2 laakerinlehteä, 1 tl suolaa, 8 maustepippuria, 1 l vettä. Poista kidukset päästä ja huuhdo perkeet. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Pane liemen ainekset kattilaan. Keitä 15-20 minuuttia. Siivilöi liemi.

Ravintosisältö perannos 460g100 g

  • 290 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6
  • Brulee22.12.2015

    Eikä ole venäläisen keittiön klassikko. Ukrainalainen kansallisruoka, joka on suosittu myös Venäjällä. Vain kaalikeitto on alkujaan venäläistä, muut safkat on omittu länsinaapureilta.