LohiseljankaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohiseljanka

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Seljanka on venäläisen keittiön klassikko.Tämä lohiseljanka tarjotaan piparjuuri-ranskankerman tai smetanan kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (100 g)
 
sipuli
tai
3–4 (350 g)
 
perunaa
tai
2–3 (200 g)
 
porkkanaa
tai
100 g
 
selleriä
tai
1 rkl
 
voita tai öljyä
tai
n. 8 dl
 
vettä
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
n. 1 tl
 
suolaa
tai
10
 
maustepippuria
tai
15
 
mustapippuria
tai
350 g
 
lohifileetä
tai
2 rkl
 
tai
1 dl (70 g)
 
Pirkka maustekurkkuviipaleita tai 1 suolakurkku
tai
8–10
 
tai
1 rkl
 
kapriksia
tai
 
tilliä
tai

Lisäksi

1 prk (150 g)
 
tai
 
tai smetanaa
tai
n. 1 rkl
 
piparjuurta raastettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
352 kJ / 84 kcal
Rasva
5 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
4,7 g
josta sokereita
1,7 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Halkaise sipuli, kuori ja hienonna se. Paloittele kuoritut perunat, porkkanat ja selleri.

Kuullota kasvikset rasvassa kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Lisää laakerinlehdet, suola ja pippurit. Anna kiehua noin 15 minuuttia.

Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Kuutioi tai suikaloi kala ja lisää keittoon. Anna hautua kannen alla edelleen noin 10 minuuttia, kunnes kala ja juurekset ovat kypsiä.

Lisää tomaattipyree, suikaloidut tai kuutioidut maustekurkut, viipaloidut oliivit, kaprikset sekä tilli. Tarjoa seljanka piparjuurella maustetun ranskankerman tai smetanan kanssa.

Vinkki! Kalaliemi: kalan pää ja ruodot, 1–2 porkkanaa, 1 sipuli, 2 laakerinlehteä, 1 tl suolaa, 8 maustepippuria, 1 l vettä. Poista kidukset päästä ja huuhdo perkeet. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Pane liemen ainekset kattilaan. Keitä 15–20 minuuttia. Siivilöi liemi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • PIRKKA Annabelle peruna 1kg Suomi
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Pirkka vihreät oliivit sitruunatäytteellä 240g/140g
    Hinta 1,65/kpl
    11,79/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,79/kpl
    5,27/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Muumi yleisperuna 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
  • Tillinippu 100g FI
    Hinta 3,69/kpl
    36,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (90 arviota)

  • Nikki
    2 vuotta sitten
    Tosi hyvää!
  • Selleri
    4 vuotta sitten
    Kuuluuko reseptiin laittaa juuriselleriä vai varsiselleriä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Selleri, reseptiin on tarkoitus käyttää juuriselleriä.
  • Brulee
    8 vuotta sitten
    Eikä ole venäläisen keittiön klassikko. Ukrainalainen kansallisruoka, joka on suosittu myös Venäjällä. Vain kaalikeitto on alkujaan venäläistä, muut safkat on omittu länsinaapureilta.