• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paistetut ahvenet ja fenkolinen sipulikastike

Paistetut ahvenet ovat ihanaa kesäruokaa. Kalan kanssa tarjottava sipulikastike on maustettu fenkolinsiemenillä.
Paistetut ahvenet ja fenkolinen sipulikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 250 kcal / annos (200g)

Ainekset

3 annosta

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista sulatetuista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti.
  2. Hienonna sipulit varsineen. Kuullota sipuleita rasvassa, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon ruokakerma, huhmaressa hienonnetut fenkolinsiemenet, suola ja pippuri. Keitä 2-3 minuuttia.
  3. Paista ahvenet rasvassa noin 2 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja kukkakaalia.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille