Siikakeitto ja yrttiöljy
Kesäinen siikakeitto aateloidaan hienostuneella fenkolilla ja valkoviinillä ja tarjotaan kirveliöljyn kanssa. Noin 7,00€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gsiikafileitä
- 6-7(600 g)perunaa
- 2(200 g)porkkanaa
- 100gjuuriselleriä
- 1/2(150 g)fenkolia
- 1-2rklöljyä
- 7dlkalalientä
- 3dlvalkoviiniä
- 6-8kokonaista valkopippuria
- 1laakerinlehti
- 3/4tlmerisuolaa
Yrttiöljy
- 1ruukkukirveliä
- 1ruukkuPirkka tilliä
- 1ruukkuPirkka persiljaa
- 1dlrypsiöljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin yrttiöljy. Revi yrtit teholeikkuriin tai -sekoittimeen. Hienonna ja lisää öljyä vähitellen koneen käydessä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Anna maustua.
- Poista siikafileistä ruodot ja nahka. Ripottele fileille merisuolaa.
- Kuori ja paloittele juurekset. Poista fenkolista uloimmat lehdet ja leikkaa se pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä kevyesti. Lisää kalaliemi, viini, pippurit ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
- Paloittele kalafileet ja lisää keittoon. Alenna lämpötilaa ja anna hautua noin viiden minuutin ajan, kunnes kala on kypsää.
- Tarjoa keitto yrttiöljyn kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tähän keittoon ei ole sopivaa käyttää niin arvokasta kalaa kuin siikaa. Siikakeittoon eivät kuuluu erilaiset kasvikset, kauaksi tällaiseen keittoon sopii pakasteseiti. Siikakeittoon kuuluu kala nahkaineen.