• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Siikakeitto ja yrttiöljyTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Siikakeitto ja yrttiöljy

Kesäinen siikakeitto aateloidaan hienostuneella fenkolilla ja valkoviinillä ja tarjotaan kirveliöljyn kanssa. Noin 7,00€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gsiikafileitä
    • 6-7(600 g)perunaa
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 100gjuuriselleriä
    • 1/2(150 g)fenkolia
    • 1-2rklöljyä
    • 7dlkalalientä
    • 3dlvalkoviiniä
    • 6-8kokonaista valkopippuria
    • 1laakerinlehti
    • 3/4tlmerisuolaa

Yrttiöljy

    • 1ruukkukirveliä
    • 1ruukkuPirkka tilliä
    • 1ruukkuPirkka persiljaa
    • 1dlrypsiöljyä
    • ripaus suolaa
    • ripaus mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin yrttiöljy. Revi yrtit teholeikkuriin tai -sekoittimeen. Hienonna ja lisää öljyä vähitellen koneen käydessä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Anna maustua.
  2. Poista siikafileistä ruodot ja nahka. Ripottele fileille merisuolaa.
  3. Kuori ja paloittele juurekset. Poista fenkolista uloimmat lehdet ja leikkaa se pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä kevyesti. Lisää kalaliemi, viini, pippurit ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
  5. Paloittele kalafileet ja lisää keittoon. Alenna lämpötilaa ja anna hautua noin viiden minuutin ajan, kunnes kala on kypsää.
  6. Tarjoa keitto yrttiöljyn kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Perinteinen15.6.2017

    Tähän keittoon ei ole sopivaa käyttää niin arvokasta kalaa kuin siikaa. Siikakeittoon eivät kuuluu erilaiset kasvikset, kauaksi tällaiseen keittoon sopii pakasteseiti. Siikakeittoon kuuluu kala nahkaineen.