AhvenkeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ahvenkeitto

Ahvenkeiton liemi aateloidaan maukkaaksi valkoviinillä ja kermalla. Tuore pinaatti tuo kalakeittoon kivasti väriä. Noin 3,75 €/annos*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja lohko perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuullota sipulia voissa kattilassa. Lisää joukkoon perunat ja porkkanat ja jatka kuullottamista vielä hetki.
  3. Lisää joukkoon vesi,annosfondi, viini ja mausteet. Keitä 10-15 minuuttia.
  4. Paloittele pakkauksen mukaan sulatetut ahvenfileet. Lisää kalat keittoon ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ja kala ovat kypsiä.
  5. Poista halutessasi pinaatista suurimmat lehtiruodit. Lisää lopuksi keiton joukkoon pinaatit ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä, jotta pinaatti ei muuta väriään. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Värjää liemi halutessasi keltaiseksi pienellä ripauksella sahramia tai kurkumaa. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua