• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SavulohikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savulohikeitto

Ihana savulohikeitto maistuu kylmänä talvipäivänä tai kauniina kesäpäivänä. Lohikeitto valmistuu hetkessä. Noin 3,80€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gperunaa
    • 1(100 g)porkkana
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 1-2rklvoita
    • 1lvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kala-annosfondi
    • n. 500glämminsavulohta
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • n. 1tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkana. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Sulata rasva kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää perunat ja porkkanat kattilaan ja pyörittele niitä hetki rasvassa.
  3. Lisää vesi ja annosfondi. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä (noin 10 minuuttia).
  4. Kuutioi savukala. Lisää joukkoon lopuksi lohipalat, kerma ja tilli. Kuumenna keitto nopeasti.
  5. Tarkista maku. Lisää suolaa tarpeen mukaan noin 1 tl (liemivalmisteissa on usein riittävästi). Tarjoa keitto ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua