Kalakeitto
Viritä kalakeitto astetta tyylikkäämmäksi: pirskota pinnalle kirpsakkaa tilliöljyä. Keitto on valmis puolessa tunnissa. Noin. 2,10€/annos.*
4 annostaalle 30 min58,6 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(300 g)Pirkka kalakuutioita (pakaste)
- 12dlvettä
- 3(200 g)porkkanaa
- 8(800 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
- 1(100 g)sipuli
- 1/2dlkalafondia tai
- 2kalaliemikuutioita
- 1/4tlmustapippuria
- 1tlk(2 dl)Arla Lempi Fraîche -kermaa 15 %
- (1/2 tlsuolaa)
Tilliöljy
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2ruukkuatilliä
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Ota kalapaketti huoneenlämpöön. Laita vesi isoon kattilaan kiehumaan.
- Lisää kasvikset kattilaan sitä mukaa, kun saat ne käsiteltyä. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele perunat. Hienonna sipuli. Lisää fondi ja pippuri ja anna kasvisten kypsyä kannen alla 10 minuuttia.
- Lisää kohmeiset kalakuutiot. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Tee tilliöljy soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella.
- Lisää kerma keittoon ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa keitto tilliöljyn kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Jos tilliöljyä jää yli, voit käyttää sitä salaatissa tai paistetun kalan kanssa. Fraîche-kerman voit korvata kuohukermalla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 58,6 kcal245 kJ
- Proteiinia 4,13 g
- Hiilihydraatteja5,06 g
- Rasvaa2,34 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kalakeittoon kuuluu kerma ja paljon tilliä, sekä paketti koskenlaskijaa. Hyvän liemen voi ensin keittää kalan ruodosta ja päästa.
Kalakeitosta tulee parempi kun veden tilalle laitetaan loppuvaiheessa maito ja vähän kermaa. Pieni voinokare antaa myös makua.
Min mor gjorde ofta sin fisksoppa på abborre med ganska lika förfaringssätt. Hon avlutade soppkoket med att röra ihop en skvätt av soppspadet med en äggula och en skvätt grädde och soppan fick inte koka efter det.