• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalakeitto

Kalakeitto tehdään kirjolohesta, mutta voit käyttää keittoon muutakin kalaa esimerkiksi siikaa tai kuhaa.
Kalakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 58,6 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1 kg)kokonainen kirjolohi
    • 1lvettä
    • 1tlsuolaa
    • 1laakerinlehti
    • 6-8valkopippuria
    • 6-8mustapippuria
    • n. 1kgperunoita
    • 100gsipulia hienonnettuna
    • n. 10cm:n palapurjon vihreätä osaa
    • nipputilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Fileoi kirjolohi ruodottomiksi ja nahattomiksi fileiksi.
  2. Pane ruodot ja pää, josta on poistettu kidukset, kattilaan. Kaada kylmä vesi päälle. Lisää suola ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Kuori muodostuva vaahto pois. Lisää mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Poista kalanperkeet liemestä reikäkauhalla tai siivilöi liemi halutessasi. Lisää kuoritut, kuutioidut perunat ja hienonnettu sipuli. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää halkaistu, huuhdottu ja suikaloitu purjo.
  4. Kuutioi kalafileet. Nosta ne keiton päälle kypsymään. Lisää tarvittaessa hiukan vettä ja tarkista suola. Hauduta kala kypsäksi miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Voit lisätä myös ruodoista peratun kypsän kalan keittoon.
  5. Hienonna keiton päälle tilliä ja paloittele joukkoon halutessasi varrasleipää. Leipä antaa makua keittoon ja pehmenee syötäväksi hetkessä. Tarjoa kalakeiton kanssa lisää varras- tai ruisleipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit lisätä keittoon tilkan kermaa tai muutaman nokareen voita halutessasi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 58,6 kcal245 kJ
  • Proteiinia4,13 g
  • Hiilihydraatteja5,06 g
  • Rasvaa2,34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua
  • BRR20.11.2015

    Kalakeittoon kuuluu kerma ja paljon tilliä, sekä paketti koskenlaskijaa. Hyvän liemen voi ensin keittää kalan ruodosta ja päästa.

  • LP19.11.2015

    Kalakeitosta tulee parempi kun veden tilalle laitetaan loppuvaiheessa maito ja vähän kermaa. Pieni voinokare antaa myös makua.

  • Fiskebybo19.11.2015

    Min mor gjorde ofta sin fisksoppa på abborre med ganska lika förfaringssätt. Hon avlutade soppkoket med att röra ihop en skvätt av soppspadet med en äggula och en skvätt grädde och soppan fick inte koka efter det.