• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Muikkukeitto

Kalakeitto on monen suosikkiruoka. Valmista se tällä kertaa muikuista. Tämäkin resepti vain n. 2,30€/annos*.
Muikkukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / annos (400g)

Ainekset

4-5 annosta
    • n. 400gperattuja muikkuja
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 5-6(500 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 2(150 g)porkkanaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rkl(15 g)Flora & Voi normaalisuolaista rasvaseosta
    • 8dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kala-annosfondi
    • 1-2laakerinlehteä
    • 8-10kokonaista mustapippuria
    • 8-10kokonaista maustepippuria
    • 1-2dlPirkka kuohu- tai vispikermaa
    • 1dltilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista päät ja evät muikuista. Huuhdo muikut tarvittaessa ja valuta ne hyvin. Paloittele isot muikut, pienet voit jättää kokonaisiksi. Mausta ne suolalla.
  2. Kuori juurekset. Kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
  3. Lisää (kiehuva) vesi. Mausta fondilla, laakerinlehdillä ja pippureilla. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
  4. Nostele keiton päälle kalat. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä. Lisää kerma. Ripottele pinnalle tilli. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3