Muikkukeitto
Kalakeitto on monen suosikkiruoka. Valmista se tällä kertaa muikuista. Tämäkin resepti vain n. 2,30€/annos*.
4-5 annosta30 - 60 min240 kcal / annos (400g)
Ainekset
4-5 annosta
- n. 400gperattuja muikkuja
- n. 1/2tlsuolaa
- 5-6(500 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
- 2(150 g)porkkanaa
- 1(100 g)sipuli
- 1rkl(15 g)Flora & Voi normaalisuolaista rasvaseosta
- 8dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kala-annosfondi
- 1-2laakerinlehteä
- 8-10kokonaista mustapippuria
- 8-10kokonaista maustepippuria
- 1dltilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Poista päät ja evät muikuista. Huuhdo muikut tarvittaessa ja valuta ne hyvin. Paloittele isot muikut, pienet voit jättää kokonaisiksi. Mausta ne suolalla.
- Kuori juurekset. Kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
- Lisää (kiehuva) vesi. Mausta fondilla, laakerinlehdillä ja pippureilla. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
- Nostele keiton päälle kalat. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä. Lisää kerma. Ripottele pinnalle tilli. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 240 kcal1 000 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja16 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi