• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SavumuikkukeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savumuikkukeitto

Helpossa ja täyteläisessä savumuikkukeitossa on kermainen liemi, joka saa makua sitruunankuoresta. N. 2,35 €/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 5-6(500 g)Pirkka perunaa (vihreä tai keltainen pussi)
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 125gpurjoa
    • 1rklvoita
    • 8dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" kala-annosfondi
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 8kokonaista mustapippuria
    • 8kokonaista maustepippuria
    • n. 1dlPirkka kuohukermaa
    • 1tlsitruunan kuorta raastettuna
    • marinadissa
    • 1dltilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori juurekset. Kuutioi perunat, paloittele porkkanat ja viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
  2. Lisää kiehuva vesi. Mausta fondilla, suolalla ja pippureilla. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja sitruunankuori.
  3. Valuta savumuikut marinadistaan ja nosta ne sipuleineen keittoon. Anna kalojen kuumentua hetki. Ripottele pinnalle tilli. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös nostaa savumuikut valmiiden annosten pinnalle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua