Kesäkeitto

Kesäkeitto tehdään tuoreista kasviksista, joiden mieto ja aromikas maku tulee esille maitopohjaisessa keitossa. Tämäkin resepti vain n. 1,50€/annos*.
Kesäkeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 30,1 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 3-4(n. 300 g)porkkanaa
    • 4-6(n. 300 g)uutta perunaa
    • 1nippusipuli varsineen
    • 1lvettä
    • 1 1/2-2tlsuolaa
    • n. 3dltuoreita riivittyjä tai pakasteherneitä
    • (50 gtuoretta pinaattia)
    • 2rklvehnäjauhoja
    • tilliä, persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
    • (nokare voita)

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali kukinnoiksi, lohko perunat ja hienonna sipuli.
  2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon herneet (ja huuhdottu, suikaloitu pinaatti). Jos käytät sokeriherneen palkoja, paloittele ne.
  4. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää keittoon runsaasti yrttejä ja halutessasi nokare voita. Tarjoa juusto- tai maksamakkaravoileipien kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 30,1 kcal126 kJ
  • Proteiinia1,54 g
  • Hiilihydraatteja4,89 g
  • Rasvaa0,36 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

17