• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Äidin kaalipata

Pirkka-koekeittiön testaamalla äidin kaalipata -reseptillä valmistat helposti maukkaan ruoan edullisista aineksista.
Äidin kaalipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 86,1 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Pinnalle

    • 2tomaattia
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan isossa kattilassa tai padassa. Lisää kattilaan sipulit ja riisit. Anna niiden kuulottua noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää kaalisuikaleet ja vesi. Kypsennä noin 30 minuuttia. Mausta ketsupilla, siirapilla ja oreganolla.
  4. Viipaloi tomaatit ja levitä ne padan päälle. Anna padan hautua kannen alla vielä noin 5 minuuttia, jotta tomaatit lämpenevät. Ripottele pinnalle basilikaa. Tarjoa äidin kaalipata puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 86,1 kcal360 kJ
  • Proteiinia4,47 g
  • Hiilihydraatteja6,72 g
  • Rasvaa4,25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3