Kaalipata
Kaalipata valmistuu kätevästi kattilassa. Jauheliha-kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 53,9 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1kerä (n. 1 kg)valkokaalia
- 4-5porkkanaa
- 1iso sipuli
- 2-3dlvettä
- 1/2dlPirkka puuroriisiä
- 1 1/2tlsuolaa
- 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 2rklsiirappia
- 2tlmeiramia
- mustapippuria
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.
- Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
- Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 53,9 kcal225 kJ
- Proteiinia 3,7 g
- Hiilihydraatteja6,73 g
- Rasvaa1,28 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Reseptin kuvassahan ei ole kaalipata, vaan kaalilaatikko.
Syökkee oekkeen ja liikkukkee!
Paristaan kaalen voissa pannulla ensin.Tulee parempi maku.
No, itte ruukaan paistaa jauhelihan ja kasata sen sitten keoksi toisele puolele pannua. Sen jäläkeen talouspaperia toisele puolele ja kallistaa pannua vähän sille paperipuolele käsin niin pääsee siitä ylimääräsestä nesteestä erroon.
nam, nam, kaalipata.
Tämä on melko hyvä reseptipankki. Resepteistä on tehty yksinkertaisin mahdollinen versio. Laskettu kalorit ja makrotkin vielä päälle. Näistä saa tarpeen mukaan rakenneltua itselleen sopivan version.
Sikanauta on maukkaampaa,nauta on kuivakkaa.Riisin sijasta käytän ohraryynejä.
Miksi aina näissä ohjeissa on naudan jauheliha? Hyi! Ostan itse possun jauelihaa ja tulee todella paljon parempaa! Naudan jauhelihaa kun paistaa pannulla, niin se ihan kelluu rasvassa, vaikka olis miten 10%. Hyi!
Antinauta, halutessasi voit toki käyttää muutakin jauhelihaa kuin reseptissä mainittua.