KaalipataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalipata

Pirkka-koekeittiön testaama jauhelihasta valmistettava kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 53,9 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.
  2. Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  3. Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 53,9 kcal225 kJ
  • Proteiinia3,7 g
  • Hiilihydraatteja6,73 g
  • Rasvaa1,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 89 arvostelua
  • Dump22.1.2019

    No, itte ruukaan paistaa jauhelihan ja kasata sen sitten keoksi toisele puolele pannua. Sen jäläkeen talouspaperia toisele puolele ja kallistaa pannua vähän sille paperipuolele käsin niin pääsee siitä ylimääräsestä nesteestä erroon.

  • kotikokki8.1.2019

    nam, nam, kaalipata.

  • Saku25.9.2018

    Tämä on melko hyvä reseptipankki. Resepteistä on tehty yksinkertaisin mahdollinen versio. Laskettu kalorit ja makrotkin vielä päälle. Näistä saa tarpeen mukaan rakenneltua itselleen sopivan version.

  • Isotäti Eeva17.7.2018

    Sikanauta on maukkaampaa,nauta on kuivakkaa.Riisin sijasta käytän ohraryynejä.

  • Antinauta15.9.2017

    Miksi aina näissä ohjeissa on naudan jauheliha? Hyi! Ostan itse possun jauelihaa ja tulee todella paljon parempaa! Naudan jauhelihaa kun paistaa pannulla, niin se ihan kelluu rasvassa, vaikka olis miten 10%. Hyi!

  • K-Kuluttajapalvelu15.9.2017

    Antinauta, halutessasi voit toki käyttää muutakin jauhelihaa kuin reseptissä mainittua.