• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kaalipata

Pirkka-koekeittiön testaama jauhelihasta valmistettava kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.
Kaalipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 53,9 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1kerä (n. 1 kg)valkokaalia
    • 4-5porkkanaa
    • 1iso sipuli
    • 2-3dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 2rklsiirappia
    • 2tlmeiramia
    • rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.
  2. Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  3. Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 53,9 kcal225 kJ
  • Proteiinia3,7 g
  • Hiilihydraatteja6,73 g
  • Rasvaa1,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 57 arvostelua
  • Antinauta15.9.2017

    Miksi aina näissä ohjeissa on naudan jauheliha? Hyi! Ostan itse possun jauelihaa ja tulee todella paljon parempaa! Naudan jauhelihaa kun paistaa pannulla, niin se ihan kelluu rasvassa, vaikka olis miten 10%. Hyi!

  • K-Kuluttajapalvelu15.9.2017

    Antinauta, halutessasi voit toki käyttää muutakin jauhelihaa kuin reseptissä mainittua.