KaalipataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalipata

Kaalipata valmistuu kätevästi kattilassa. Jauheliha-kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.
  2. Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  3. Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Katso video

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 53,9 kcal225 kJ
  • Proteiinia 3,7 g
  • Hiilihydraatteja6,73 g
  • Rasvaa1,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka valkokaali pala pakattu
    Pirkka valkokaali pala pakattu
    0,98/kpl
    2,79/kg
  • Porkkana pesty 1lk
    Porkkana pesty 1lk
    0,21/kpl
    2,09/kg
  • Porkkananippu
    Porkkananippu
    2,49/kpl
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,14/kpl
    1,39/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka makea sipuli 350 g 2 lk
    Pirkka makea sipuli 350 g 2 lk
    2,19/kpl
    6,26/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    2,39/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Tumma siirappi 1kg
    Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,15/kpl
    2,15/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Dansukker tumma siirappi 750g
    2,09/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Pirkka meirami 5g
    0,85/kpl
    170,00/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Meira Meirami 5g pussi mauste
    0,62/kpl
    124,00/kg
  • Sallinen Meirami 60g
    Sallinen Meirami 60g
    3,29/kpl
    54,83/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Pirkka puolukkasurvos 500g Suomi
    Pirkka puolukkasurvos 500g Suomi
    7,49/kpl
    14,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille174 arvostelua
  • Aijuli3.5.2022

    Itse hiukan muuntelin. Mulla oli jäljellä Savoijin-kaalia, puolet vähemmän kuin tässä reseptissä. Porkkanoita oli 2kpl. Jauhelihaa ja riisiä kuten reseptissä. Aloitin laittamalla vettä 2dl. Nopeasti alkoi ottamaan pohjaan kiinni (tein pataan, en tiedä materiaalia, muistuttaa valurautaa). Lisäsin vettä 2-3dl yhteensä. En ymmärrä ohjeessa tätä nesteen vähäistä määrää.

  • Heli27.3.2022

    Kaalipataa pitää hauduttaa 3-4 tuntia, jolloin maku syvenee ja kaali pehmenee kunnolla

  • Kaalipata14.7.2020

    Reseptin kuvassahan ei ole kaalipata, vaan kaalilaatikko.

  • Savonpoika3.10.2019

    Syökkee oekkeen ja liikkukkee!

  • M27.6.2019

    Paristaan kaalen voissa pannulla ensin.Tulee parempi maku.

  • Dump22.1.2019

    No, itte ruukaan paistaa jauhelihan ja kasata sen sitten keoksi toisele puolele pannua. Sen jäläkeen talouspaperia toisele puolele ja kallistaa pannua vähän sille paperipuolele käsin niin pääsee siitä ylimääräsestä nesteestä erroon.

  • kotikokki8.1.2019

    nam, nam, kaalipata.

  • Saku25.9.2018

    Tämä on melko hyvä reseptipankki. Resepteistä on tehty yksinkertaisin mahdollinen versio. Laskettu kalorit ja makrotkin vielä päälle. Näistä saa tarpeen mukaan rakenneltua itselleen sopivan version.

  • Isotäti Eeva17.7.2018

    Sikanauta on maukkaampaa,nauta on kuivakkaa.Riisin sijasta käytän ohraryynejä.

  • Antinauta15.9.2017

    Miksi aina näissä ohjeissa on naudan jauheliha? Hyi! Ostan itse possun jauelihaa ja tulee todella paljon parempaa! Naudan jauhelihaa kun paistaa pannulla, niin se ihan kelluu rasvassa, vaikka olis miten 10%. Hyi!

  • K-Kuluttajapalvelu15.9.2017

    Antinauta, halutessasi voit toki käyttää muutakin jauhelihaa kuin reseptissä mainittua.