Kaalipata Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalipata

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Kaalipata valmistuu kätevästi kattilassa. Jauheliha-kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 kerä (n. 1 kg)
 
valkokaalia
tai
4–5
 
porkkanaa
tai
1
 
iso sipuli
tai
2–3 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 pkt (400 g)
 
tai
2 rkl
 
siirappia
tai
2 tl
 
meiramia
tai
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
272 kJ / 65 kcal
Rasva
1,9 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
6,3 g
josta sokereita
4,7 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.

Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.

Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,39/kpl
    3,39/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen puolukkasurvos 500g
    Hinta 7,99/kpl
    15,98/kg
  • Sipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Risella Luomu Puuroriisi 500g
    Hinta 3,09/kpl
    6,18/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%
    Hinta 5,75/kpl
    14,38/kg
  • Atria parempi nauta jauheliha 10% 400g
    Hinta 4,75/kpl
    11,88/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,59/kpl
    3,45/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Hinta 0,55/kpl
    110,00/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Hinta 0,61/kpl
    122,00/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (262 arviota)

  • Sini
    11 päivää sitten
    kaalia pitää olla kaksi kiloa ja vettä tarpeeksi vielä porkkanaa ja riisiä ja siirappia lihaa ei tarvita. Keitetään niin että kaali pehmenee kunnolla.
  • Rsk
    3 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea valmistaa.
  • Jopi -58
    5 kuukautta sitten
    Eipä tuossa ajassa vielä hyvää tule. 2-3 tuntia kun hauduttaa👍 ja vettä kyllä saa olla reilummin, perusaineistoa ihan ok, ite laitoin myös perunaa, valkosipulia, retiisiä ym mukaan🍽️
  • Ritsu
    8 kuukautta sitten
    Olen tehnyt tällä reseptillä yli 25 vuotta. Toimii, kun tarkkailee ja sekoittelee eikä paista täysillä. Riisin määrä on hyvä, tämähän ei ole kaalipuuroa 🤭
  • Leeruska
    11 kuukautta sitten
    Olen tehnyt tällä reseptillä,mutta kaalia on enempi ja vaihdellen mausteita. Lisännyt vettä ja riisiä tarpeen mukaan! Nytkin hellalla porisemassa mökkikeittiössä!
  • Anitta
    1 vuosi sitten
    Oikein hyvää, lisäsin heti runsaasti vettä ja tein miedosti savustetusta porsaan kyljestä. Eikä muitakaan aineita kaikkia ollut. Sävellys on valttia.
  • Johanna
    1 vuosi sitten
    Huono resepti, sillä veden ja riisin määrä on tosi pieni. Puoli desiä riisiä? Laitoin desin ja olisi sitä voinut enemmänkin olla. Vettä laitoin yhteensä 5 dl. Suolaa Laitoin vain 1 tl ja riitti aivan hyvin, se on toki makuasia.
  • Pääsiäiskäsi
    1 vuosi sitten
    Ei tule kypsää ( tai ainakaan hyvää) annetussa ajassa. Vesi haihtui ja pata tarttui pohjaan.
  • Jojo
    1 vuosi sitten
    Ei pidä orjallisesti mennä ohjeen perässä. Jos nestettä ohjeessa liian vähän niin sitten lisätään, haluat jotain lisätä tai vaihtaa niin sitten tehdään. Itse jätin riisit pois, lisäsin paistettuja herkkusieniä jne.
  • Mickwitz
    1 vuosi sitten
    Saako lisukkeena käyttää ihan itse metsästä poimittuja puolukoita ? Niitä nimittäin olisi yks pakastimen laatikko täynnä.
  • Keliaakikko
    1 vuosi sitten
    Riisiä paljon parempaa on maukkaat, kotimaiset ateriajyvät kaurasta
  • Aijuli
    2 vuotta sitten
    Itse hiukan muuntelin. Mulla oli jäljellä Savoijin-kaalia, puolet vähemmän kuin tässä reseptissä. Porkkanoita oli 2kpl. Jauhelihaa ja riisiä kuten reseptissä. Aloitin laittamalla vettä 2dl. Nopeasti alkoi ottamaan pohjaan kiinni (tein pataan, en tiedä materiaalia, muistuttaa valurautaa). Lisäsin vettä 2-3dl yhteensä. En ymmärrä ohjeessa tätä nesteen vähäistä määrää.
  • Heli
    2 vuotta sitten
    Kaalipataa pitää hauduttaa 3-4 tuntia, jolloin maku syvenee ja kaali pehmenee kunnolla
  • Kaalipata
    4 vuotta sitten
    Reseptin kuvassahan ei ole kaalipata, vaan kaalilaatikko.
  • Savonpoika
    4 vuotta sitten
    Syökkee oekkeen ja liikkukkee!
  • M
    5 vuotta sitten
    Paristaan kaalen voissa pannulla ensin.Tulee parempi maku.
  • kotikokki
    5 vuotta sitten
    nam, nam, kaalipata.
  • Saku
    5 vuotta sitten
    Tämä on melko hyvä reseptipankki. Resepteistä on tehty yksinkertaisin mahdollinen versio. Laskettu kalorit ja makrotkin vielä päälle. Näistä saa tarpeen mukaan rakenneltua itselleen sopivan version.
  • Isotäti Eeva
    6 vuotta sitten
    Sikanauta on maukkaampaa,nauta on kuivakkaa.Riisin sijasta käytän ohraryynejä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Antinauta, halutessasi voit toki käyttää muutakin jauhelihaa kuin reseptissä mainittua.