Kaalipata
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kaalipata valmistuu kätevästi kattilassa. Jauheliha-kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 kerä (n. 1 kg) | valkokaalia tai |
4–5 | porkkanaa tai |
1 | iso sipuli tai |
2–3 dl | vettä tai |
1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 pkt (400 g) | tai |
2 rkl | siirappia tai |
2 tl | meiramia tai |
mustapippuria tai | |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 272 kJ / 65 kcal |
Rasva | 1,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 6,3 g |
josta sokereita | 4,7 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.
Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka meirami 5gHinta 0,85/kpl170,00/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka puolukkasurvos 500g SuomiHinta 7,99/kpl15,98/kg
- Keräkaali SuomiHinta n. 1,86/kpl1,49/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Meira Meirami 5g pussi mausteHinta 0,58/kpl116,00/kg
- Santa Maria Meirami, purkki 8gHinta 1,95/kpl243,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Myllyn Paras Puuroriisi 1 kgHinta 2,99/kpl2,99/kg
- Pirkka Luomu suomalainen naudan jauheliha 10% 300gHinta 6,09/kpl20,30/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min4,3(25 arviota)
- yli 60 min4,6(34 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- 30 - 60 min3,6(22 arviota)
- 30 - 60 min4,6(10 arviota)
- yli 60 min4,7(6 arviota)
- yli 60 min3,9(849 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (227 arviota)
- Leeruska1 kuukausi sittenOlen tehnyt tällä reseptillä,mutta kaalia on enempi ja vaihdellen mausteita. Lisännyt vettä ja riisiä tarpeen mukaan! Nytkin hellalla porisemassa mökkikeittiössä!
- Anitta2 kuukautta sittenOikein hyvää, lisäsin heti runsaasti vettä ja tein miedosti savustetusta porsaan kyljestä. Eikä muitakaan aineita kaikkia ollut. Sävellys on valttia.
- Johanna5 kuukautta sittenHuono resepti, sillä veden ja riisin määrä on tosi pieni. Puoli desiä riisiä? Laitoin desin ja olisi sitä voinut enemmänkin olla. Vettä laitoin yhteensä 5 dl. Suolaa Laitoin vain 1 tl ja riitti aivan hyvin, se on toki makuasia.
- Pääsiäiskäsi5 kuukautta sittenEi tule kypsää ( tai ainakaan hyvää) annetussa ajassa. Vesi haihtui ja pata tarttui pohjaan.
- Jojo5 kuukautta sittenEi pidä orjallisesti mennä ohjeen perässä. Jos nestettä ohjeessa liian vähän niin sitten lisätään, haluat jotain lisätä tai vaihtaa niin sitten tehdään. Itse jätin riisit pois, lisäsin paistettuja herkkusieniä jne.
- Mickwitz6 kuukautta sittenSaako lisukkeena käyttää ihan itse metsästä poimittuja puolukoita ? Niitä nimittäin olisi yks pakastimen laatikko täynnä.
- Keliaakikko9 kuukautta sittenRiisiä paljon parempaa on maukkaat, kotimaiset ateriajyvät kaurasta
- Aijuli1 vuosi sittenItse hiukan muuntelin. Mulla oli jäljellä Savoijin-kaalia, puolet vähemmän kuin tässä reseptissä. Porkkanoita oli 2kpl. Jauhelihaa ja riisiä kuten reseptissä. Aloitin laittamalla vettä 2dl. Nopeasti alkoi ottamaan pohjaan kiinni (tein pataan, en tiedä materiaalia, muistuttaa valurautaa). Lisäsin vettä 2-3dl yhteensä. En ymmärrä ohjeessa tätä nesteen vähäistä määrää.
- Heli1 vuosi sittenKaalipataa pitää hauduttaa 3-4 tuntia, jolloin maku syvenee ja kaali pehmenee kunnolla
- Kaalipata3 vuotta sittenReseptin kuvassahan ei ole kaalipata, vaan kaalilaatikko.
- Savonpoika3 vuotta sittenSyökkee oekkeen ja liikkukkee!
- M4 vuotta sittenParistaan kaalen voissa pannulla ensin.Tulee parempi maku.
- kotikokki4 vuotta sittennam, nam, kaalipata.
- Saku4 vuotta sittenTämä on melko hyvä reseptipankki. Resepteistä on tehty yksinkertaisin mahdollinen versio. Laskettu kalorit ja makrotkin vielä päälle. Näistä saa tarpeen mukaan rakenneltua itselleen sopivan version.
- Isotäti Eeva5 vuotta sittenSikanauta on maukkaampaa,nauta on kuivakkaa.Riisin sijasta käytän ohraryynejä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAntinauta, halutessasi voit toki käyttää muutakin jauhelihaa kuin reseptissä mainittua.