Kaalipata

Pirkka-koekeittiön testaama jauhelihasta valmistettava kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.
Kaalipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 53,9 kcal / 100 g
    • Laktoositon
    • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.
  2. Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  3. Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 53,9 kcal225 kJ
  • Proteiinia3,7 g
  • Hiilihydraatteja6,73 g
  • Rasvaa1,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

13