Kaali-jauhelihapannu
Kaali-jauhelihapannu haudutetaan meheväksi ja maustetaan kaaliruokien perinteisillä mausteilla: siirapilla ja meiramilla.
- 5 annosta
- 30 - 60 min
- 320 kcal / annos (320g)
Ainekset
5 annosta
- n. 1kgvalkokaalia
- 1-2rklöljyä
- 1dlvettä
- 2rklsiirappia
- 1rklmeiramia
- 1/2tlsuolaa
- 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa tai
- sika-nautajauhelihaa
- 2keitettyä perunaa
- 1sipuli
- 1kananmuna
- 1dlmaitoa
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1rklmeiramia
- puolukoita
- persiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Poista kaalista kova kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneessa tai juustohöylällä. Kiehauta kaali kattilassa tilkassa öljyä. Kaada joukkoon vesi. Mausta siirapilla, meiramilla ja ripauksella suolaa. Hauduta kaali pehmeäksi kannen alla noin 20-30 minuuttia.
- Kuori ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi ja hienonna sipuli. Sekoita peruna, sipuli, kananmuna ja maito jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla, pippurilla ja meiramilla.
- Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Painele jauhelihaseos paistokasarin pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista seosta pari minuuttia. Levitä jauhelihan päälle kypsä kaali. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa ja puolukoita. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 320g100 g
- 320 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 19 g
- Hiilihydraatteja20 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ohjessa/valmistus "kuori ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi" - aineksissa lukee: 2 keitettyä perunaa. Selvä ristiriita!
Kokkailen, kiitos palautteestasi. Reseptissä tarkoitetaan raastettavaksi keitettyjä perunoita. Perunaa ei toki kannata raastaa tulikuumana. Välitän palautteesi eteenpäin reseptin tekijöille.
Kaali on muuten OK, mutta miten kaalista saa ns. kaasut pois. Ainoa, miten äiti onnistui oli kaalilaatikko uunissa (-leivin) pitkällä kypsytyksellä.
Hei AlfMelmac, kaalille on ominaista, että se saattaa herkkävatsaisille aiheuttaa vatsaoireita. Tuntemukset ovat yksilöllisiä ja joissakin tapauksissa kaalin kypsentäminen voi vähentää oireita.