• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaali-jauhelihapannu

Kaali-jauhelihapannu haudutetaan meheväksi ja maustetaan kaaliruokien perinteisillä mausteilla, siirapilla ja meiramilla.
Kaali-jauhelihapannu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 320 kcal / annos (320g)

Ainekset

5 annosta
    • n. 1kgvalkokaalia
    • 1-2rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 2rklsiirappia
    • 1rklmeiramia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rs(400 g)Pirkka nauta-sika jauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 2keitettyä perunaa
    • 1sipuli
    • 1kananmuna
    • 1dlmaitoa
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria
    • 1rklmeiramia
    • puolukoita
    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista kaalista kova kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneessa tai juustohöylällä. Kiehauta kaali kattilassa tilkassa öljyä. Kaada joukkoon vesi. Mausta siirapilla, meiramilla ja ripauksella suolaa. Hauduta kaali pehmeäksi kannen alla noin 20-30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi ja hienonna sipuli. Sekoita peruna, sipuli, kananmuna ja maito jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla, pippurilla ja meiramilla.
  3. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Painele jauhelihaseos paistokasarin pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista seosta pari minuuttia. Levitä jauhelihan päälle kypsä kaali. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa ja puolukoita. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Ravintosisältö perannos 320g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3
  • AlfMelmac17 tuntia sitten

    Kaali on muuten OK, mutta miten kaalista saa ns. kaasut pois. Ainoa, miten äiti onnistui oli kaalilaatikko uunissa (-leivin) pitkällä kypsytyksellä.

  • K-Kuluttajapalvelu17 tuntia sitten

    Hei AlfMelmac, kaalille on ominaista, että se saattaa herkkävatsaisille aiheuttaa vatsaoireita. Tuntemukset ovat yksilöllisiä ja joissakin tapauksissa kaalin kypsentäminen voi vähentää oireita.