Tomaattinen jauheliha-kaalipata
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Tomaattinen jauheliha-kaalipata hautuu hiljalleen meheväksi ja maku paranee uudelleen lämmitettäessä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 rs (400 g) | sika-nautajauhelihaa tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
600 g | keräkaalia tai |
1 rkl | öljyä tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | tai |
1 tlk | tai |
1 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | basilikaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja suikaloi kaali.
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa ja lisää siihen tomaattipyree ja paprikajauhe. Paista hetki ja lisää sitten sipuli.
Kuullota sipuli miedolla lämmöllä ja lisää jauheliha. Paista sekoittaen, kunnes jauheliha alkaa kypsyä.
Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mausteet sekä suikaloitu kaali. Sekoita hyvin ja peitä kannella
Anna padan hautua hiljalleen noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä tai ohraa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka basilika 8gHinta 0,79/kpl98,75/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka tomaattisose 70 gHinta 0,59/kpl8,43/kg
- K-Menu Paprika jauhettu 250gHinta 4,65/kpl18,60/kg
- Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23% 700gHinta 6,45/kpl9,21/kg
- Keräkaali SuomiHinta n. 1,86/kpl1,49/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Santa Maria Basilika Luomu, purkki 12gHinta 1,85/kpl154,17/kg
- Santa Maria Basilika 10gHinta 2,29/kpl229,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Pirkka paprikajauhe 25gHinta 0,55/kpl22,00/kg
- Meira paprikajauhe savustettu 22gHinta 1,25/kpl56,82/kg
- Pirkka tomaattimurska 500 gHinta 0,69/kpl1,38/kg
- Petti hieno tomaattimurska 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,9(116 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- 30 - 60 min4,0(20 arviota)
- alle 30 min3,9(135 arviota)
- yli 60 min3,8(84 arviota)
- 30 - 60 min4,0(30 arviota)
- 30 - 60 min3,9(101 arviota)
- 30 - 60 min4,6(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (70 arviota)
- Iro1 kuukausi sittenTuunaaminen aina sallittua, ekalla kerralla laitoin Pirkan Chili tomaattisosetta ja toimi tosi hyvin, tomaattimurskaa ei sinällään tarvii koska vesi tavallaan kompensoi myös sitä tomaattisosetta jos lisää sitä vielä ennen hauduttamista. Mut 600g kaalia, nyt tätä kaalipataa on tehty jo likemmäs 8 annosta koska 600g kaalia oli aivan liikaa (voi johtua siitä et valmistin ruuan kattilassa, en padassa), joten jos ihan oikeasti 4 annosta haluu tehdä niin mielellään joku korkeintaan 400g keräkaali/varhaiskaali. Eli jos ette halua et sitä kaalipataa tulee jo korvista, ostakaa mielellään 300-400g keräkaali, koska 600g, teille jää ylimääräistä, ja ei sekään pysyvästi säily esim. jääkaapissa. Mut muuten todella maittavaa ja terveellistä settiä! Ja 4 annosta jasmiiniriisiä niin ai että ku tulee hyvää!
- Jippe3 kuukautta sittenHyvä ja hieman tuunaa. Porkkanaa voi lisätä sekä valkopippuria sopii kaalin kanssa
- Mutsi2 vuotta sittenKaalin sekaan paprikasuikaleet sopii hyvin myös.
- Manse5 vuotta sittenLisäsin hunajaa makua antamaan.
- Lauri6 vuotta sittenHyvä resepti etenkin pienellä tuunauksella! Basilikan lisäsin tuoreena ja laitoin sekaan myös cajunmaustetta, provencale-yrttiseosta sekä jauhettua juustokuminaa. Etenkin juustokumina toimi tomaattisen kastikkeen kanssa erinomaisesti!
- kaisap.6 vuotta sittenJauhelihapata oli mehevä ja herkkua.
- pettynyt6 vuotta sittenHieman mautonta tuli, vaikka reseptin mukaan teinkin. Kannattaa siis lisätä reilusti omia lempimausteita!