• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Äidin lasimestarin silli

Äidin lasimestarin silliin on käytetty mm. pippureita, neilikoita, sinapinsiemeniä ja piparjuurta.
Äidin lasimestarin silli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 157 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2(n. 600 g)kevytsuolattua Islannin silliä

Mausteliemi

    • 2dlvettä
    • 1dletikkaa
    • 1dlsokeria

Tölkkiin

    • 1pieni porkkana
    • 1-2punasipulia
    • 10valkopippuria
    • 10maustepippuria
    • 10neilikkaa
    • 1tlsinapinsiemeniä
    • 2laakerinlehteä
    • piparjuurta tai inkivääriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta liemen ainekset ja anna jäähtyä.
  2. Poista silleistä sisälmykset. Huuhtele sillit hyvin. Voit myös liottaa sillejä kylmässä vedessä suolaisuuden vähentämiseksi. Kuivaa sillit talouspaperilla.
  3. Leikkaa sillit noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain mausteiden, viipaloitujen sipulien ja porkkanan kanssa. Kaada liemi päälle. Silli on valmista tarjottavaksi 2-3 vuorokauden kuluttua, mutta säilyy kylmässä pari viikkoa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 157 kcal655 kJ
  • Proteiinia7,24 g
  • Hiilihydraatteja8,8 g
  • Rasvaa10,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3