Lasimestarin silli
- Valmistusaikayli 60 min
Lasimestarin silli on maustekalojen äiti, joka on edelleen kunniapaikalla joulupöydässä.
Ainekset
- 2–4 silliä
- 1–2 (150 g) punasipulia
- 1 (100 g) porkkana
- 2 laakerinlehteä
- pala piparjuurta
- 10 valkopippuria
- 10 maustepippuria
Liemi
- 2 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
Valmistus
yli 60 min
- Liota sillejä runsaassa kylmässä vedessä. Jos sillit ovat pieniä, riittää parin tunnin liotus. Suuria sillejä voit liottaa 6–8 tuntia. Perkaa sillit liotuksen jälkeen, mutta jätä nahka ja selkäruoto jäljelle. Voit myös käyttää valmiita sillifileitä. Niitä ei tarvitse liottaa, pelkkä huuhtelu riittää. Leikkaa sillit noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Kiehauta liemen ainekset. Jäähdytä liemi.
- Kuori ja leikkaa punasipulit renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja piparjuuri.
- Lado puhtaaseen purkkiin kerroksittain sillipaloja, porkkanaviipaleita, sipulirenkaita ja muita mausteita. Kaada kylmä liemi päälle. Sulje purkki ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sillifilee n.180g MSC vakuumipakattuHinta n. 3,23/kpl17,95/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Pirkka etikka 500mlHinta 1,59/kpl3,18/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Långholmen ravintolafile sillifileitä maustekastikkeessa 400/260gHinta 3,39/kpl13,04/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Piparjuuri SuomiHinta n. 4,19/kpl27,95/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- K-Menu etikka 1,5lHinta 1,39/kpl0,93/l
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5lHinta 4,75/kpl3,17/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(49 arviota)
- yli 60 min3,7(12 arviota)
- yli 60 min4,4(16 arviota)
- yli 60 min3,8(36 arviota)
- yli 60 min4,0(12 arviota)
- yli 60 min4,3(77 arviota)
- yli 60 min4,1(32 arviota)
- yli 60 min4,6(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (54 arviota)
- Reetta2 vuotta sittenIhan liian väkevä etikkaliemi minun makuuni.
- Uteliaana2 vuotta sittenOhje tarvitsisi päivitystä siltä osin, että määriteltäisiin, mitä tarkoittaa "kevytsuolattu sillifilee". Nykyään ei sillä nimellä enää ole silliä saatavilla, sillä niissä ennen kevytsuolatuiksi kutsutuissa fileissä on niin paljon suolaa, että elintarvikeviranomaisten mielestä termi "kevytsuolainen" on harhaanjohtava. Jos ostan fileitä, mistä tiedän, tarvitseeko niitä liottaa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenUteliaana, kiitos kommentista! Ohjetta on nyt tarkennettu.
- Joulupipari6 vuotta sittenKaikki Hyviä