Lasimestarin silli
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Lasimestarin silli on maustekalojen äiti, joka on edelleen kunniapaikalla joulupöydässä.
Ainekset
annosta
2–4 | silliä tai |
1–2 (150 g) | punasipulia tai |
1 (100 g) | porkkana tai |
2 | laakerinlehteä tai |
pala piparjuurta tai | |
10 | valkopippuria tai |
10 | maustepippuria tai |
Liemi | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1 dl | etikkaa tai |
1 dl | sokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Liota sillejä runsaassa kylmässä vedessä. Jos sillit ovat pieniä, riittää parin tunnin liotus. Suuria sillejä voit liottaa 6–8 tuntia. Perkaa sillit liotuksen jälkeen, mutta jätä nahka ja selkäruoto jäljelle. Voit myös käyttää valmiita sillifileitä. Niitä ei tarvitse liottaa, pelkkä huuhtelu riittää. Leikkaa sillit noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
Kiehauta liemen ainekset. Jäähdytä liemi.
Kuori ja leikkaa punasipulit renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja piparjuuri.
Lado puhtaaseen purkkiin kerroksittain sillipaloja, porkkanaviipaleita, sipulirenkaita ja muita mausteita. Kaada kylmä liemi päälle. Sulje purkki ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(15 arvostelua)
- yli 60 min3,9(34 arvostelua)
- yli 60 min3,8(26 arvostelua)
- yli 60 min4,7(47 arvostelua)
- yli 60 min4,4(9 arvostelua)
- yli 60 min3,6(11 arvostelua)
- yli 60 min4,4(64 arvostelua)
- yli 60 min4,2(29 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (44 arvostelua)
- Reetta3 kuukautta sittenIhan liian väkevä etikkaliemi minun makuuni.
- Uteliaana3 kuukautta sittenOhje tarvitsisi päivitystä siltä osin, että määriteltäisiin, mitä tarkoittaa "kevytsuolattu sillifilee". Nykyään ei sillä nimellä enää ole silliä saatavilla, sillä niissä ennen kevytsuolatuiksi kutsutuissa fileissä on niin paljon suolaa, että elintarvikeviranomaisten mielestä termi "kevytsuolainen" on harhaanjohtava. Jos ostan fileitä, mistä tiedän, tarvitseeko niitä liottaa?
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenUteliaana, kiitos kommentista! Ohjetta on nyt tarkennettu.
- Joulupipari4 vuotta sittenKaikki Hyviä