Lasimestarin silli
Lasimestarin silli on maustekalojen äiti, joka on edelleen kunniapaikalla joulupöydässä.
yli 60 min106 kcal / 100 g
Ainekset
- 2-4silliä tai
- n. 160gkevytsuolattuja sillifileitä
- 1-2(150 g)punasipulia
- 1(100 g)porkkana
- 2laakerinlehteä
- pala piparjuurta
- 10valkopippuria
- 10maustepippuria
Liemi
- 2dlvettä
- 1dletikkaa
- 1dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Liota sillejä runsaassa kylmässä vedessä. Jos sillit ovat pieniä, riittää parin tunnin liotus. Suuria sillejä voit liottaa 6-8 tuntia. Perkaa sillit liotuksen jälkeen, mutta jätä nahka ja selkäruoto jäljelle. Voit myös käyttää valmiita sillifileitä. Niitä ei tarvitse liottaa, pelkkä huuhtelu riittää. Leikkaa sillit noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Kiehauta liemen ainekset. Jäähdytä liemi.
- Kuori ja leikkaa punasipulit renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja piparjuuri.
- Lado puhtaaseen purkkiin kerroksittain sillipaloja, porkkanaviipaleita, sipulirenkaita ja muita mausteita. Kaada kylmä liemi päälle. Sulje purkki ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1-2 vuorokaudeksi. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 106 kcal443 kJ
- Proteiinia 3,47 g
- Hiilihydraatteja14,8 g
- Rasvaa3,41 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kaikki Hyviä