Lasimestarin silliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lasimestarin silli

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Lasimestarin silli on maustekalojen äiti, joka on edelleen kunniapaikalla joulupöydässä.

    Ainekset

    annosta
    2–4
     
    silliä
    tai
    1–2 (150 g)
     
    punasipulia
    tai
    1 (100 g)
     
    porkkana
    tai
    2
     
    laakerinlehteä
    tai
     
    pala piparjuurta
    tai
    10
     
    valkopippuria
    tai
    10
     
    maustepippuria
    tai

    Liemi

    2 dl
     
    vettä
    tai
    1 dl
     
    etikkaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Liota sillejä runsaassa kylmässä vedessä. Jos sillit ovat pieniä, riittää parin tunnin liotus. Suuria sillejä voit liottaa 6–8 tuntia. Perkaa sillit liotuksen jälkeen, mutta jätä nahka ja selkäruoto jäljelle. Voit myös käyttää valmiita sillifileitä. Niitä ei tarvitse liottaa, pelkkä huuhtelu riittää. Leikkaa sillit noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
    Kiehauta liemen ainekset. Jäähdytä liemi.
    Kuori ja leikkaa punasipulit renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja piparjuuri.
    Lado puhtaaseen purkkiin kerroksittain sillipaloja, porkkanaviipaleita, sipulirenkaita ja muita mausteita. Kaada kylmä liemi päälle. Sulje purkki ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka etikka 500ml
      Pirkka etikka 500ml
      1,49/kpl
      2,98/l
    • K-Menu etikka 1,5l
      K-Menu etikka 1,5l
      1,69/kpl
      1,13/l
    • Golden Star Etikka 1l
      Golden Star Etikka 1l
      2,59/kpl
      2,59/l
    • Pirkka laakerinlehti 4g
      Pirkka laakerinlehti 4g
      0,79/kpl
      197,50/kg
    • Sallinen Laakerinlehti 30g
      Sallinen Laakerinlehti 30g
      3,49/kpl
      116,33/kg
    • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
      Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
      1,15/kpl
      287,50/kg
    • Pirkka maustepippuri 17g jauhettu
      Pirkka maustepippuri 17g jauhettu
      0,75/kpl
      44,12/kg
    • Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
      Meira Maustepipp jauhettu 34g tlk
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -45 %
      5,004 kpl
      2,29/kpl
      67,35/kg
    • Meira Maustepippuri 25g jauh ps
      Meira Maustepippuri 25g jauh ps
      1,35/kpl
      54,00/kg
    • Porkkana multa Suomi
      Porkkana multa Suomi
      0,19/kpl
      1,89/kg
    • Porkkana pesty 1lk
      Porkkana pesty 1lk
      0,17/kpl
      1,69/kg
    • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
      Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
      1,19/kpl
      2,38/kg
    • Sipuli peltokuivattu
      Sipuli peltokuivattu
      0,15/kpl
      1,49/kg
    • Salottisipuli
      Salottisipuli
      0,30/kpl
      5,95/kg
    • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
      Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
      1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
      Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
      1,19/kpl
      49,58/kg
    • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
      Meira Valkopippuri 34g kok pussi
      2,15/kpl
      63,24/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (44 arvostelua)

    • Reetta
      3 kuukautta sitten
      Ihan liian väkevä etikkaliemi minun makuuni.
    • Uteliaana
      3 kuukautta sitten
      Ohje tarvitsisi päivitystä siltä osin, että määriteltäisiin, mitä tarkoittaa "kevytsuolattu sillifilee". Nykyään ei sillä nimellä enää ole silliä saatavilla, sillä niissä ennen kevytsuolatuiksi kutsutuissa fileissä on niin paljon suolaa, että elintarvikeviranomaisten mielestä termi "kevytsuolainen" on harhaanjohtava. Jos ostan fileitä, mistä tiedän, tarvitseeko niitä liottaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 kuukautta sitten
      Uteliaana, kiitos kommentista! Ohjetta on nyt tarkennettu.
    • Joulupipari
      4 vuotta sitten
      Kaikki Hyviä