• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli on maustekalojen äiti, joka on edelleen kunniapaikalla joulupöydässä.
Lasimestarin silli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 106 kcal / 100 g

Ainekset

Liemi

    • 2dlvettä
    • 1dletikkaa
    • 1dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota sillejä runsaassa kylmässä vedessä. Jos sillit ovat pieniä, riittää parin tunnin liotus. Suuria sillejä voit liottaa 6-8 tuntia. Perkaa sillit liotuksen jälkeen, mutta jätä nahka ja selkäruoto jäljelle. Voit myös käyttää valmiita sillifileitä. Niitä ei tarvitse liottaa, pelkkä huuhtelu riittää. Leikkaa sillit noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Kiehauta liemen ainekset. Jäähdytä liemi.
  3. Kuori ja leikkaa punasipulit renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja piparjuuri.
  4. Lado puhtaaseen purkkiin kerroksittain sillipaloja, porkkanaviipaleita, sipulirenkaita ja muita mausteita. Kaada kylmä liemi päälle. Sulje purkki ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1-2 vuorokaudeksi. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal443 kJ
  • Proteiinia3,47 g
  • Hiilihydraatteja14,8 g
  • Rasvaa3,41 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille