Suutarinlohi
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Suutarinlohi on laktoositon ja gluteeniton jouluherkku kalafileistä ja mausteista. Anna maustua kylmässä pari päivää ennen tarjoilua.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
600 g | tuoreita silakkafileitä tai |
1/2 dl | karkeaa suolaa tai |
Liemi | |
---|---|
1 dl | etikkaa tai |
3 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Tölkkiin | |
1 tl | kokonaisia maustepippureita tai |
1 | punasipuli tai |
1 | porkkana tai |
Valmistus
yli 60 min
Lado silakkafileet avonaisina kulhoon ja ripottele väliin sekä pinnalle karkeaa suolaa. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Sekoita liemen aineksia, kunnes sokeri on liuennut. Kääri yön yli suolalla maustuneet, valutetut fileet rullalle ja lado lasitölkkiin kerroksittain viipaloidun punasipulin ja porkkanan kanssa.
Ripottele joukkoon maustepippurit. Kaada liemi päälle. Anna maustua kylmässä pari päivää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka etikka 500mlHinta 1,59/kpl3,18/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- K-Menu etikka 1,5lHinta 1,39/kpl0,93/l
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5lHinta 4,75/kpl3,17/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Plussa-etu −20 %Meira maustepippuri kokonainen 20gPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl46,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (57,50/kg)
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(16 arviota)
- yli 60 min3,7(34 arviota)
- yli 60 min3,7(23 arviota)
- yli 60 min3,2(12 arviota)
- yli 60 min4,6(12 arviota)
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min4,2(26 arviota)
- yli 60 min3,8(49 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (75 arviota)
- konenikkari3 vuotta sittenKun suolaa silakkafileitä yön yli kannattaa joukkoon pistää myös vähän sokeria, muuten fileistä tulee "tönkköjä" joiden rullaaminen on hankalaa.
- Hanna675 vuotta sittenKiitos selkeästä ja helppolukuisesta ohjeesta!! Itse en ole aiemmin näitä tehnyt mutta ovat olleet herkkuani jo lapsuuden joulupöydästä. Tällä reseptillä onnistuu varmasti!!
- Rissu5 vuotta sittenKauanhan tällainen säilyy?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenRissu, suutarinlohi säilyy valmistuksen jälkeen noin 3-4 päivää. Kannattaa huomioida, että säilyvyys on lyhyempi, mikäli suutarinlohi on lämpimässä ruokailun yhteydessä tai kylmäketjussa on muuten katkoksia.
- pentti6 vuotta sittenhyvää