Suutarinlohi
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Suutarinlohi on laktoositon ja gluteeniton jouluherkku kalafileistä ja mausteista. Anna maustua kylmässä pari päivää ennen tarjoilua.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
600 g | tuoreita silakkafileitä tai |
1/2 dl | karkeaa suolaa tai |
Liemi | |
---|---|
1 dl | etikkaa tai |
3 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Tölkkiin | |
1 tl | kokonaisia maustepippureita tai |
1 | punasipuli tai |
1 | porkkana tai |
Valmistus
yli 60 min
Lado silakkafileet avonaisina kulhoon ja ripottele väliin sekä pinnalle karkeaa suolaa. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Sekoita liemen aineksia, kunnes sokeri on liuennut. Kääri yön yli suolalla maustuneet, valutetut fileet rullalle ja lado lasitölkkiin kerroksittain viipaloidun punasipulin ja porkkanan kanssa.
Ripottele joukkoon maustepippurit. Kaada liemi päälle. Anna maustua kylmässä pari päivää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka etikka 500mlHinta 1,59/kpl3,18/l
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgEtuhinta 1,00/kpl0,50/kgnorm. 2,19/kpl
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,28/kpl2,79/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,55/kpl51,00/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Foodin Guerande Merisuola karkea 300gHinta 2,09/kpl6,97/kg
- K-Menu etikka 1,5lHinta 1,45/kpl0,97/l
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5lHinta 4,75/kpl3,17/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(15 arviota)
- yli 60 min3,9(30 arviota)
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min3,8(21 arviota)
- yli 60 min4,3(7 arviota)
- yli 60 min4,4(9 arviota)
- yli 60 min4,1(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (64 arviota)
- konenikkari1 vuosi sittenKun suolaa silakkafileitä yön yli kannattaa joukkoon pistää myös vähän sokeria, muuten fileistä tulee "tönkköjä" joiden rullaaminen on hankalaa.
- Hanna673 vuotta sittenKiitos selkeästä ja helppolukuisesta ohjeesta!! Itse en ole aiemmin näitä tehnyt mutta ovat olleet herkkuani jo lapsuuden joulupöydästä. Tällä reseptillä onnistuu varmasti!!
- Rissu3 vuotta sittenKauanhan tällainen säilyy?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenRissu, suutarinlohi säilyy valmistuksen jälkeen noin 3-4 päivää. Kannattaa huomioida, että säilyvyys on lyhyempi, mikäli suutarinlohi on lämpimässä ruokailun yhteydessä tai kylmäketjussa on muuten katkoksia.
- pentti4 vuotta sittenhyvää