• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Aila-tädin piimähyytelökakku

Aila-tädin piimähyytelökakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 14 annosta
  • yli 60 min
  • 239 kcal / annos (100g)

Ainekset

14 annosta

Pohja

    • 200gDigestive-keksejä
    • 75gvoita

Täyte

    • 6liivatelehteä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 4dlpiimää
    • 2dlkuohukermaa
    • 3rklsitruunanmehua

Päälle

    • 2prkmango- tai hedelmäsosetta
    • kermavaahtoa
    • sitruunamelissaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan.
  2. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  3. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunanmehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  4. Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta, koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan oksilla.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 239 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia2,5 g
  • Hiilihydraatteja22,8 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille18