Aila-tädin piimähyytelökakku
Herkulliseen hyydytettävään kakkuun voit käyttää joko mango- tai muuta hedelmäsosetta. Kakku saa raikkaan vivahteen täytteeseen käytettävästä piimästä.
14 annostayli 60 min239 kcal / annos (100g)
Ainekset
14 annosta
Pohja
- 75gvoita
Täyte
- 6liivatelehteä
- 1 1/2dlsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
- 4dlpiimää
- 2dlkuohukermaa
- 3rklsitruunanmehua
Päälle
- 2prkmango- tai hedelmäsosetta
- kermavaahtoa
- sitruunamelissaa
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan.
- Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunanmehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta, koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan oksilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 239 kcal1 000 kJ
- Proteiinia 2,5 g
- Hiilihydraatteja22,8 g
- Rasvaa15,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tämä on vanha resepti. Jo parikymmentä vuotta sitten tein ja vieläkin on hyvää
Täydellinen jälkiruokakakku kesän grilliruokien jälkeen, täysi 10.
Oli tosi hyvää! ja koko kakku meni kiitos ohjeesta🤗
kokeilen!