Aito vaniljakastike
Itse tehty vaniljakastike aidosta vaniljasta maistuu esimerkiksi omenapiirakan, marjapiirakan tai raparperiherkun kanssa.
30 - 60 min196 kcal / 100 g
Ainekset
- 2tlk(4 dl)Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
- 1/2vaniljatankoa
- 3rklsokeria
- 1tlperunajauhoja
- 4kananmunan keltuaista
Valmistus
30 - 60 min- Kiehauta kevytkerma ja pitkittäin avattu vaniljatangon puolikas keskenään. Nosta kattila liedeltä. Anna seistä noin 15 minuuttia, jotta kevytkerma ehtii maustua. Poimi tanko pois. Kaavi sisus veitsenterällä ja lisää kermaan.
- Sekoita sokeri ja perunajauhot sekaisin ja lisää seos vatkaten keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaisten joukkoon vanilja-kermaseosta vähitellen.
- Kuumenna seosta vatkaten pinnoitetussa kasarissa miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Jäähdytä kastike kylmävesialtaassa välillä vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 196 kcal818 kJ
- Proteiinia 4,34 g
- Hiilihydraatteja10,7 g
- Rasvaa15,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi