• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Aito vaniljakastike

Itse tehty vaniljakastike aidosta vaniljasta maistuu esimerkiksi omenapiirakan, marjapiirakan tai raparperiherkun kanssa.
Aito vaniljakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 196 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2tlk(4 dl)Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • 1/2vaniljatankoa
    • 3rklsokeria
    • 1tlperunajauhoja
    • 4keltuaista

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta kevytkerma ja pitkittäin avattu vaniljatangon puolikas keskenään. Nosta kattila liedeltä. Anna seistä noin 15 minuuttia, jotta kevytkerma ehtii maustua. Poimi tanko pois. Kaavi sisus veitsenterällä ja lisää kermaan.
  2. Sekoita sokeri ja perunajauhot sekaisin ja lisää seos vatkaten keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaisten joukkoon vanilja-kermaseosta vähitellen.
  3. Kuumenna seosta vatkaten pinnoitetussa kasarissa miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Jäähdytä kastike kylmävesialtaassa välillä vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.

Ravintosisältö per 100 g

  • 196 kcal818 kJ
  • Proteiinia4,34 g
  • Hiilihydraatteja10,7 g
  • Rasvaa15,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1