Hyppää sisältöön
Omenamarenki ja kermainen vaniljakastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenamarenki ja kermainen vaniljakastike

  • Annosmäärä14 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Omenat ovat syksyn suosikki herkku. Valmista syksyn omenasadosta herkullista omenamarenkia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

    Ainekset

    14 annosta
    • 4–6 (800 g) hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
    • 150 g Pirkka voita
    • 1 1/4 dl sokeria
    • 3 kananmunan keltuaista
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl kanelia

    Marenki

    • 4 kananmunan valkuaista
    • 2 dl sokeria

    Kermainen vaniljakastike

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 389 kJ / 332 kcal
    • Rasva
      17,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      10,5 g
    • Hiilihydraatit
      39,2 g
    • josta sokereita
      30,5 g
    • Proteiini
      4,2 g
    • Suola
      0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Pehmitä omenalohkoja vuoassa mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) noin 5 minuuttia. Levitä leivinpaperi uunipannulle ja voitele se.
    2. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset vaahtoon yksitellen napakasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
    3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen. Levitä omenalohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Peitä omenalohkot marenkiseoksella. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
    4. Kaada kerma ja maito kylminä pinnoitettuun kasariin. Sekoita joukkoon perunajauhot ja keltuainen. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Mausta kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä kylmäksi. Tarjoa omenamarenki leipomispäivänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (14 arviota)

    • K-Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Hei! Uunipannulla tarkoitetaan reunallista uunipeltiä ja resepti on K-Koekeittiössä testattu riittämään siihen. Harmillista kuulla, ettet onnistunut ohjetta noudattaen mutta onneksi sait kuitenkin piirakan tehtyä.
    • 20.omenapiirakka v.2016
      8 vuotta sitten
      Uunipannu oli hämäävä..yritin laittaa uunipellille, mutta taikinaa oli liian vähän ja nostin sitten leivinpaperin 28 cm vuokaan ja siihen riitti mainiosti.