Omenamarenki ja kermainen vaniljakastike
Omenat ovat syksyn suosikki herkku. Valmista syksyn omenasadosta herkullista omenamarenkia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
14 annosta30 - 60 min182 kcal / annos (90g)
Ainekset
14 annosta
- 4-6(800 g)hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
- 150gPirkka voita
- 1 1/4dlsokeria
- 3kananmunan keltuaista
- 2dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlkanelia
Marenki
- 4valkuaista
- 2dlsokeria
Kermainen vaniljakastike
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2dlmaitoa
- 1rklperunajauhoja
- 1kananmunan keltuainen
- 1 1/2rklsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Pehmitä omenalohkoja vuoassa mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) noin 5 minuuttia. Levitä leivinpaperi uunipannulle ja voitele se.
- Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset vaahtoon yksitellen napakasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen. Levitä omenalohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Peitä omenalohkot marenkiseoksella. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
- Kaada kerma ja maito kylminä pinnoitettuun kasariin. Sekoita joukkoon perunajauhot ja keltuainen. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Mausta kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä kylmäksi. Tarjoa omenamarenki leipomispäivänä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 182 kcal760 kJ
- Proteiinia 2,42 g
- Hiilihydraatteja21,3 g
- Rasvaa9,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hei! Uunipannulla tarkoitetaan reunallista uunipeltiä ja resepti on K-Koekeittiössä testattu riittämään siihen. Harmillista kuulla, ettet onnistunut ohjetta noudattaen mutta onneksi sait kuitenkin piirakan tehtyä.
Uunipannu oli hämäävä..yritin laittaa uunipellille, mutta taikinaa oli liian vähän ja nostin sitten leivinpaperin 28 cm vuokaan ja siihen riitti mainiosti.