Omenamarenki ja kermainen vaniljakastike
- Annosmäärä14 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Omenat ovat syksyn suosikki herkku. Valmista syksyn omenasadosta herkullista omenamarenkia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset
14 annosta
- 4–6 (800 g) hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
- 150 g Pirkka voita
- 1 1/4 dl sokeria
- 3 kananmunan keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
Marenki
- 4 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
Kermainen vaniljakastike
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2 dl maitoa
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
Ravintosisältö
- Energia1 389 kJ / 332 kcal
- Rasva17,1 g
- josta tyydyttynyttä10,5 g
- Hiilihydraatit39,2 g
- josta sokereita30,5 g
- Proteiini4,2 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Pehmitä omenalohkoja vuoassa mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) noin 5 minuuttia. Levitä leivinpaperi uunipannulle ja voitele se.
- Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset vaahtoon yksitellen napakasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen. Levitä omenalohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Peitä omenalohkot marenkiseoksella. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
- Kaada kerma ja maito kylminä pinnoitettuun kasariin. Sekoita joukkoon perunajauhot ja keltuainen. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Mausta kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä kylmäksi. Tarjoa omenamarenki leipomispäivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(6 arviota)
- 30 - 60 min4,1(31 arviota)
- 30 - 60 min3,9(332 arviota)
- alle 30 min4,0(10 arviota)
- 30 - 60 min4,6(57 arviota)
- yli 60 min4,0(37 arviota)
- 30 - 60 min3,9(408 arviota)
- yli 60 min3,9(100 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (14 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei! Uunipannulla tarkoitetaan reunallista uunipeltiä ja resepti on K-Koekeittiössä testattu riittämään siihen. Harmillista kuulla, ettet onnistunut ohjetta noudattaen mutta onneksi sait kuitenkin piirakan tehtyä.
- 20.omenapiirakka v.20168 vuotta sittenUunipannu oli hämäävä..yritin laittaa uunipellille, mutta taikinaa oli liian vähän ja nostin sitten leivinpaperin 28 cm vuokaan ja siihen riitti mainiosti.