• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Maltan riisi ja glögikastike

Maltan riisi ja glögikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 117 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Kastike

    • 4dlValio tummaa glögiä
    • 2rklPirkka perunajauhoja

Koristeluun

    • Pirkka mantelilastuja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaada glögijuoma kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä.
  2. Keitä riisit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Huuhtele riisit kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita valutetut, jäähtyneet riisit kermavaahtoon. Mausta sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunan kuorella.
  3. Annostele riisi-kermaseos laseihin tai jälkiruokamaljoihin ja lusikoi päälle glögikastike. Koristele mantelilastuilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 117 kcal489 kJ
  • Proteiinia0,92 g
  • Hiilihydraatteja15,8 g
  • Rasvaa5,56 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu