Macaronit
- Annosmäärän. 24 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Mantelileivokset ovat näyttävä pieni jälkiruoka. Värikkäät Macarons-leivokset sopivat hyvin myös tarjottavaksi moniin eri juhliin.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
n. 24 kpl
100 g | kuoretonta mantelijauhetta tai |
3 dl | tomusokeria tai |
(1/2 rkl | kaakaojauhetta) tai |
2 | kananmunan valkuaista tai |
1 rkl | erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
(jauhemaista elintarvikeväriä) tai | |
Suklaatäyte | |
---|---|
100 g | tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 832 kJ / 438 kcal |
Rasva | 22,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,4 g |
Hiilihydraatit | 47,6 g |
josta sokereita | 46,5 g |
Proteiini | 8,8 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.
Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.
Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa apteekista saatavalla jauhemaisella elintarvikevärillä.
Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n nokareita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.
Kaipaatko lisävinkkejä? Katso ne täältä: Näin onnistut – vältä macaronsien teon sudenkuopat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 2,35/kpl2,35/kg
- Plussa-etu −30 %Karl Fazer Taloussuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 4,29/kpl (21,45/kg)
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Meira Mantelijauhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Dr. Oetker Mantelijauhe 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Plussa-etu −15 %Panda suklaa 145g tumma suklaa RFAPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,52/kgIlman Plussa-korttia 2,65/kpl (18,28/kg)
- Plussa-etu −30 %Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 4,29/kpl (21,45/kg)
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(17 arviota)
- yli 60 min4,7(60 arviota)
- yli 60 min3,9(179 arviota)
- yli 60 min4,5(2 arviota)
- yli 60 min4,2(120 arviota)
- 30 - 60 min4,9(9 arviota)
- yli 60 min3,6(39 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (32 arviota)
- Teressa2 vuotta sittenOhjeessa on kyllä sivan liian vähän valkuaista. Sitä kannattaa laittaa enemmän. Tuolla ohjeella tuli aika paksua ”taikinaa”
- Hertta2 vuotta sittenResepti toimii hienosti. Raaka-aineiden arvioinnissa voisi ilmoittaa myös että 60g valkuaista on noin kahden munan valkuainen