MacaronitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Macaronit

  • Annosmäärän. 24 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mantelileivokset ovat näyttävä pieni jälkiruoka. Värikkäät Macarons-leivokset sopivat hyvin myös tarjottavaksi moniin eri juhliin.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 24 kpl
100 g
 
kuoretonta mantelijauhetta
tai
3 dl
 
tomusokeria
tai
(1/2 rkl
 
kaakaojauhetta)
tai
2
 
kananmunan valkuaista
tai
1 rkl
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai
 
(jauhemaista elintarvikeväriä)
tai

Suklaatäyte

100 g
 
tai
1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 832 kJ / 438 kcal
Rasva
22,7 g
josta tyydyttynyttä
7,4 g
Hiilihydraatit
47,6 g
josta sokereita
46,5 g
Proteiini
8,8 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.

Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.

Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa apteekista saatavalla jauhemaisella elintarvikevärillä.

Pursota seok­sesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n noka­reita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.

Kaipaatko lisävinkkejä? Katso ne täältä: Näin onnistut – vältä macaronsien teon sudenkuopat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Plussa-etu −25 %
    Fazer taloussuklaalevy 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    12,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Meira Mantelijauhe 80g pussi
    Hinta 2,65/kpl
    33,13/kg
  • Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
  • Van Houten kaakaojauhe 125g
    Etuhinta 2,59/kpl
    20,72/kg
    norm. 2,79/kpl (22,32/kg)
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Panda suklaa 145g tumma suklaa RFA
    Hinta 2,25/kpl
    15,52/kg
  • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (32 arviota)

  • Teressa
    2 vuotta sitten
    Ohjeessa on kyllä sivan liian vähän valkuaista. Sitä kannattaa laittaa enemmän. Tuolla ohjeella tuli aika paksua ”taikinaa”
  • Hertta
    2 vuotta sitten
    Resepti toimii hienosti. Raaka-aineiden arvioinnissa voisi ilmoittaa myös että 60g valkuaista on noin kahden munan valkuainen