Bebe-leivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bebe-leivokset

Klassisissa bebe-leivoksissa on monta työvaihetta, mutta lopputulos on makea ja suussasulava. N. 0,10 €/annos.

  • 24 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

24 kpl

Taikina

    • 1 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja

Kreemitäyte

Kuorrutus

    • n. 4dltomusokeria
    • 2 1/2rklkuumaa vettä
    • 2-3tippaaDr. Oetker nestemäistä punaista elintarvikeväriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot neljässä erässä välillä sekoittaen. Painele taikina voideltujen leivosvuokien tai leivospellin pohjalle ja reunoille.
  2. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä leivoksia hetki ja irrota ne varovasti vuoistaan.
  3. Sekoita sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma keskenään kattilassa. Kuumenna seosta samalla koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Älä kiehauta. Anna jäähtyä hetki ja nosta kiisseli jääkaappiin.
  4. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää joukkoon kylmä kiisseli ja vaniljasokeri. Vatkaa täyte tasaiseksi.
  5. Täytä leivospohjat kreemillä ja tasoita pinta. Nosta leivokset jääkaappiin odottamaan täytteen jähmettymistä.
  6. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi. Levitä kuorrute leivosten päälle ja koristele pinta nomparelleilla. Säilytä bebet jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös pakastaa leivokset. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 53 arvostelua
  • Kotikokki S17.11.2018

    Todella hyviä! Tehtiin isänpäiväksi ja kyllä maistui.

  • Alvar Auramo13.9.2018

    Ui JUMPE kuinka herkullisia namupaloja piristimään kylmiä syys iltoja

  • Virpukka31.8.2018

    Tosi hyvä ohje. Lisään pikkuisen vadelmahilloa pohjan päälle ennen kreemiä, tulee raikkautta.

  • bebe17.1.2018

    aivan mainioita! :)

  • Teteliini29.9.2017

    Ihanat BEBET!

  • Nämä ovat minun lemppareita!12.4.2017

    Täytteeseen kun lisää raastettua limen/sitruunan/appelsiinin kuorta, niin bebeleivoksiin saa kivasti eri makuja (ja kuorrutteeseen makuun sopivaa väriä) - joskus olen myös kokeillut lisätä täytteeseen hiukan soseutettua mansikkaa tai vadelmaa! Kaikki ne maut ovat olleet hyviä! (Ylijääneen täytteen voi hyvin pakastaa tiiviiseen purkkiin ja pohjatkin säilyvät suht pitkään ilman täytettä tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä!)