Hyppää sisältöön
Amerikkalainen juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Amerikkalainen juustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
Amerikkalaisen juustokakun kauradigestivepohja saa kinuskista makua fariinisokerista. Täyte on raikkaan sitruunainen.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    1 330 kJ / 318 kcal
  • Rasva
    19,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    12,1 g
  • Hiilihydraatit
    26,9 g
  • josta sokereita
    19,2 g
  • Proteiini
    7,3 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
  2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pohjan päälle.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla ensin 45 minuuttia. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjojen, marjakastikkeen tai hedelmien kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (580 arviota)

  • Mollie
    25 päivää sitten
    Voiko kakun pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    25 päivää sitten
    Mollie, amerikkalaisen juustokakun voi hyvin pakastaa.
  • Kyselijä
    1 kuukausi sitten
    Onko ohjeessa siis tarkoitus laittaa kaksi noin 180 gramman purkkia tuorejuustoa, vai yksi 180 gramman purkki? Muuten tosi hyvä ohje, ihan paras juustokakku! Itse yleensä vaihdan maitorahkan sitruunan makuiseen leivontarahkaan ja sit laitan vähän vähemmän sitruunamehua, ja jätän sitruunankuoren kokonaan pois. Mutta miten se tuorejuusto?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Kyselijä, kakkuun tarvitaan kaksi rasiaa tuorejuustoa. Yhden rasian paino on 180 g.
  • Frosty
    1 kuukausi sitten
    Paras resepti New Yorkin juustokakulle!
  • Anteroinen
    4 kuukautta sitten
    Todella hyvä kakku😊
  • Anu
    7 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea tehdä ja taivaallisen herkullinen kakku
  • Raijukka
    8 kuukautta sitten
    Todella helppo tehdä ja nam sulaa suuhun👋
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kokki, perunajauholla on oma roolinsa siinä, että juustokakun rakenteesta saadaan toivotunlainen.
  • Kokki
    1 vuosi sitten
    Haittaako jos unohtaa perunajauhon
  • Kokki
    1 vuosi sitten
    Oli hyvä ja erittäin helppo tehdä kiitos reseptistä ja olinko ainoa joka teki tämän 2023?
  • anonymou
    1 vuosi sitten
    ihan huono ja pahan makuinen oma on parempi
  • Hoppuomppu🤍✨
    1 vuosi sitten
    Tehtiin isäni kanssa ja oli todella helppo tehdä. Pieni miinus, että kun kakun ottaa uunista alapuolelta valuu nestettä. Luin ennen valmistamista tämän reseptin kommentteja ja totesin, että kuulostaa hyvältä ja helpolta. En ole ikinä ennen tehnyt juustokakkua joten sopii aloittelijoillekkin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🤍
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Leipuri, pohjan resepti on testattu vain fariinisokerilla. Halutessasi voit kokeilla korvata sen tavallisella vaalealla sokerilla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että fariinisokeri on hieman makeampaa.
  • Leipuri
    2 vuotta sitten
    Onko fariinisokeri välttämätön vai voiko sen korvata tavallisella sokerilla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kirsikka, leivinpaperia on hyvä laittaa erityisesti vuoan pohjalle. Reunat voi myös kevyesti voidella.
  • Kirsikka
    2 vuotta sitten
    Laitetaanko leivinpaperi myös vuoan reunoille, vai vain pohjalle?
  • Harjanvarsi
    2 vuotta sitten
    Pitkätekoinen ja työläs mutta lopussa kiitos seisoo.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kissa, jotta täytteen rakenteesta tulee varmimmin silkinsileä, on paistossa hyvä suosia 175-asteista tai tätä matalampaa lämpötilaa. Mikäli käyttää kiertoilmatoimintoa, on lämpötilaa hyvä laskea.
  • Kissa
    2 vuotta sitten
    Hei voiko kakun paistaa kiertoilmauunissa? Niin saisi monta kakkua paistettua samaan aikaan
  • Mimmiliina
    2 vuotta sitten
    Tehnyt n.10 krt tällä reseptillä. Erittäin hyvä on. Pieni huomio: käytän hiukan alempaa lämpötilaa tavallisessa uunissa, ohjeen lämmöillä tulee helposti liian ruskea pinta.
  • Tintti
    2 vuotta sitten
    Voisiko sitruunan korvata limellä, mitenköhän toimisi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Tintti, resepti on testattu K-Koekeittiöllä käyttämällä sitruunaa. Tässä paistetun juustokakun ohjeessa on käytetty limeä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/puolukka-limejuustokakku
  • Bunbuni
    2 vuotta sitten
    Leivoskelin tätä eilen (tosin laitoin puoli desiä vähemmän sokeria) ja tuloksena oli raikas ja maukas ja täydellisesti paistettu kakku -- noudatin ohjetta ja annoin sen jäähtyä kunnolla. Kiitän reseptistä, teen varmasti uudelleen :)
  • Aasikki
    3 vuotta sitten
    Ei mikään kakku oo yhtään hyvää kuin tämä
  • Mikko
    3 vuotta sitten
    Uskalsin antaa täydet 5 tähteä koska, A) Oli helppo valmistaa B) täyte maistui hyvältä ja tehdessä C) nättikin vielä vaikka ensi kertaa leivoskeli ko. kakkua
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Leena-Kaisa, paistettavilla juustokakuilla on tosiaan toisinaan taipumusta repeilyyn. Juustokakun voi jättää hetkeksi jälkilämmölle sammutettuun uuniin jäähtymään uuninluukku raoillaan, se voi auttaa pinnan repeämiseen. Kakun kannattaa antaa jäähtyä rauhassa omassa vuoassaan ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa ennen kuin irrottaa vuoan.
  • Leena-Kaisa
    3 vuotta sitten
    Maukasta tuli. Mika on keino siihen ettei kakun pinta repeile viiletessaan? Pitaisiko perunajauhot vaihtaa toiseen tarkkelykseen?
  • Alesja
    4 vuotta sitten
    Todella maukas ja helppo tehdä!
  • Antti
    5 vuotta sitten
    Monilla resepteillä on tullut juustokakkuja tehtyä, tämä meni kärkeen, on todella, todella hyvä!! Meni oikein hyvin tavallisilla digestivekekseillä.