Amerikkalainen juustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Amerikkalaisen juustokakun kauradigestivepohja saa kinuskista makua fariinisokerista. Täyte on raikkaan sitruunainen.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1 pkt (150 g) Pirkka kauradigestivekeksejä, gluteeniton
- 1/2 dl fariinisokeria
- 75 g voita tai margariinia
Täyte
- 2 rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (250 g) Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl perunajauhoja
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunanmehua
- 3 rkl sitruunankuorta raastettuna
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3 kananmunaa
Ravintosisältö
- Energia1 330 kJ / 318 kcal
- Rasva19,9 g
- josta tyydyttynyttä12,1 g
- Hiilihydraatit26,9 g
- josta sokereita19,2 g
- Proteiini7,3 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
- Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pohjan päälle.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla ensin 45 minuuttia. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjojen, marjakastikkeen tai hedelmien kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl18,33/kgIlman Plussa-korttia 3,19/kpl (21,27/kg)
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl18,33/kgIlman Plussa-korttia 3,45/kpl (23,00/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,89/kpl9,63/kgIlman Plussa-korttia 3,49/kpl (11,63/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(145 arviota)
- 30 - 60 min3,9(164 arviota)
- yli 60 min4,0(154 arviota)
- yli 60 min4,0(85 arviota)
- 30 - 60 min4,1(418 arviota)
- yli 60 min4,0(211 arviota)
- yli 60 min3,8(70 arviota)
- yli 60 min4,5(145 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (580 arviota)
- Mollie25 päivää sittenVoiko kakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu25 päivää sittenMollie, amerikkalaisen juustokakun voi hyvin pakastaa.
- Kyselijä1 kuukausi sittenOnko ohjeessa siis tarkoitus laittaa kaksi noin 180 gramman purkkia tuorejuustoa, vai yksi 180 gramman purkki? Muuten tosi hyvä ohje, ihan paras juustokakku! Itse yleensä vaihdan maitorahkan sitruunan makuiseen leivontarahkaan ja sit laitan vähän vähemmän sitruunamehua, ja jätän sitruunankuoren kokonaan pois. Mutta miten se tuorejuusto?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenKyselijä, kakkuun tarvitaan kaksi rasiaa tuorejuustoa. Yhden rasian paino on 180 g.
- Frosty1 kuukausi sittenParas resepti New Yorkin juustokakulle!
- Anteroinen4 kuukautta sittenTodella hyvä kakku😊
- Anu7 kuukautta sittenHelppo ja nopea tehdä ja taivaallisen herkullinen kakku
- Raijukka8 kuukautta sittenTodella helppo tehdä ja nam sulaa suuhun👋
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKokki, perunajauholla on oma roolinsa siinä, että juustokakun rakenteesta saadaan toivotunlainen.
- Kokki1 vuosi sittenHaittaako jos unohtaa perunajauhon
- Kokki1 vuosi sittenOli hyvä ja erittäin helppo tehdä kiitos reseptistä ja olinko ainoa joka teki tämän 2023?
- anonymou1 vuosi sittenihan huono ja pahan makuinen oma on parempi
- Hoppuomppu🤍✨1 vuosi sittenTehtiin isäni kanssa ja oli todella helppo tehdä. Pieni miinus, että kun kakun ottaa uunista alapuolelta valuu nestettä. Luin ennen valmistamista tämän reseptin kommentteja ja totesin, että kuulostaa hyvältä ja helpolta. En ole ikinä ennen tehnyt juustokakkua joten sopii aloittelijoillekkin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🤍
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLeipuri, pohjan resepti on testattu vain fariinisokerilla. Halutessasi voit kokeilla korvata sen tavallisella vaalealla sokerilla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että fariinisokeri on hieman makeampaa.
- Leipuri2 vuotta sittenOnko fariinisokeri välttämätön vai voiko sen korvata tavallisella sokerilla.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKirsikka, leivinpaperia on hyvä laittaa erityisesti vuoan pohjalle. Reunat voi myös kevyesti voidella.
- Kirsikka2 vuotta sittenLaitetaanko leivinpaperi myös vuoan reunoille, vai vain pohjalle?
- Harjanvarsi2 vuotta sittenPitkätekoinen ja työläs mutta lopussa kiitos seisoo.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKissa, jotta täytteen rakenteesta tulee varmimmin silkinsileä, on paistossa hyvä suosia 175-asteista tai tätä matalampaa lämpötilaa. Mikäli käyttää kiertoilmatoimintoa, on lämpötilaa hyvä laskea.
- Kissa2 vuotta sittenHei voiko kakun paistaa kiertoilmauunissa? Niin saisi monta kakkua paistettua samaan aikaan
- Mimmiliina2 vuotta sittenTehnyt n.10 krt tällä reseptillä. Erittäin hyvä on. Pieni huomio: käytän hiukan alempaa lämpötilaa tavallisessa uunissa, ohjeen lämmöillä tulee helposti liian ruskea pinta.
- Tintti2 vuotta sittenVoisiko sitruunan korvata limellä, mitenköhän toimisi?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTintti, resepti on testattu K-Koekeittiöllä käyttämällä sitruunaa. Tässä paistetun juustokakun ohjeessa on käytetty limeä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/puolukka-limejuustokakku
- Bunbuni2 vuotta sittenLeivoskelin tätä eilen (tosin laitoin puoli desiä vähemmän sokeria) ja tuloksena oli raikas ja maukas ja täydellisesti paistettu kakku -- noudatin ohjetta ja annoin sen jäähtyä kunnolla. Kiitän reseptistä, teen varmasti uudelleen :)
- Aasikki3 vuotta sittenEi mikään kakku oo yhtään hyvää kuin tämä
- Mikko3 vuotta sittenUskalsin antaa täydet 5 tähteä koska, A) Oli helppo valmistaa B) täyte maistui hyvältä ja tehdessä C) nättikin vielä vaikka ensi kertaa leivoskeli ko. kakkua
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLeena-Kaisa, paistettavilla juustokakuilla on tosiaan toisinaan taipumusta repeilyyn. Juustokakun voi jättää hetkeksi jälkilämmölle sammutettuun uuniin jäähtymään uuninluukku raoillaan, se voi auttaa pinnan repeämiseen. Kakun kannattaa antaa jäähtyä rauhassa omassa vuoassaan ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa ennen kuin irrottaa vuoan.
- Leena-Kaisa3 vuotta sittenMaukasta tuli. Mika on keino siihen ettei kakun pinta repeile viiletessaan? Pitaisiko perunajauhot vaihtaa toiseen tarkkelykseen?
- Alesja4 vuotta sittenTodella maukas ja helppo tehdä!
- Antti5 vuotta sittenMonilla resepteillä on tullut juustokakkuja tehtyä, tämä meni kärkeen, on todella, todella hyvä!! Meni oikein hyvin tavallisilla digestivekekseillä.