Amerikkalainen juustokakku
Amerikkalaisen juustokakun kauradigestivepohja saa kinuskista makua fariinisokerista. Täyte on raikkaan sitruunainen. Noin 0,80€/annos.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1pkt(150 g)Pirkka kauradigestivekeksejä, gluteeniton
- 1/2dlfariinisokeria
- 75gvoita tai margariinia
Täyte
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1/2dlperunajauhoja
- 2rklsitruunanmehua
- 3rklsitruunankuorta raastettuna
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3kananmunaa
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
- Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pohjan päälle.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla ensin 45 minuuttia. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjojen, marjakastikkeen tai hedelmien kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ei mikään kakku oo yhtään hyvää kuin tämä
Uskalsin antaa täydet 5 tähteä koska, A) Oli helppo valmistaa B) täyte maistui hyvältä ja tehdessä C) nättikin vielä vaikka ensi kertaa leivoskeli ko. kakkua
Maukasta tuli. Mika on keino siihen ettei kakun pinta repeile viiletessaan? Pitaisiko perunajauhot vaihtaa toiseen tarkkelykseen?
Leena-Kaisa, paistettavilla juustokakuilla on tosiaan toisinaan taipumusta repeilyyn. Juustokakun voi jättää hetkeksi jälkilämmölle sammutettuun uuniin jäähtymään uuninluukku raoillaan, se voi auttaa pinnan repeämiseen. Kakun kannattaa antaa jäähtyä rauhassa omassa vuoassaan ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa ennen kuin irrottaa vuoan.
Todella maukas ja helppo tehdä!
Monilla resepteillä on tullut juustokakkuja tehtyä, tämä meni kärkeen, on todella, todella hyvä!! Meni oikein hyvin tavallisilla digestivekekseillä.
Ihanko totta, että noin paljon sitruunankuoriraastetta?
Kotikokki, kyllä näin on. Resepti on testattu tuolla määrällä sitruunankuorta ja on koettu, että kun maitorahkaa, kermaa ja tuorejuustoa on noin runsaasti niin tämä määrä sitruunankuorta riittää maustamaan koko kakun mukavan sitruunaiseksi.
Pohjan rasva valuu uunin pohjalle ja syttyy palamaan.
Vappu savussa, jos irtopohjavuoka vuotaa, voi sen alle laittaa esim. uunipellin.
OLI IHAN SIKA HYVÄÄ!!!!!!!!!!!!! ANNOIMME YLPPÄRI LAHJAKS!!!!!!!!!?!!!!!!!!!🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺😤🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳😲
Ihanan maukas kakku ja helppo tehdä.
Leipuri, kiitos palautteestasi. Välitämme sen eteenpäin. Voit sekoittaa täytteen aineet tasaiseksi seoksesi käsin tai sähkövatkaimella.
Sekoitetaan täytteen ainekset sekaisin käsin vai sähkövatkaimella? Selvemmät ohjeet olisi hyvät.
Minna, reseptin mukaisesti kermaa ei vaahdoteta.
Pitääkö kerma vaahdottaa?
Hei! Voiko juustokakun pakastaa? Vai kärsiikö rakenne tai maku siitä?
Kunhan kyselen, juustokakun voi pakastaa.
Heidi, reseptiä ei valitettavasti ole testattu muilla raaka-aineilla, mutta täytettä voi halutessaan maustaa vaikkapa raastetulla inkiväärillä tai kardemummalla.
Hei! Jos sitrushedelmät ei allergioiden takia käy, mitä suosittelisitte tilalle? Jättämällä sitruunan pois, taitaa juustopiirakka olla melko potkuton.