Amerikkalainen juustokakku uunissa
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Amerikkalaisessa juustokakussa maistuu täytteen sitruuna ja pohjan kaneli. Uunissa paistettu juustokakku kannattaa valmistaa jo tarjoamista edeltävänä päivänä.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
3/4 tl | tai |
Täyte | |
2 rs (à 200 g) | Valio Viola vaniljatuorejuustoa tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 dl | Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %) tai |
4 | kananmunaa tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai passionhedelmien kanssa.
Vinkki! Marjakastike: soseuta kohmeiset (suomalaiset) marjat ja mausta sokerilla maun mukaan. Ohenna tarvittaessa esimerkiksi appelsiinimehulla. Huom! Kakun voi pakastaa. Sulata jääkaapissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(66 arviota)
- 30 - 60 min4,1(138 arviota)
- yli 60 min3,9(272 arviota)
- yli 60 min4,3(163 arviota)
- yli 60 min4,2(93 arviota)
- 30 - 60 min4,1(93 arviota)
- yli 60 min4,1(47 arviota)
- 30 - 60 min4,6(50 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (286 arviota)
- American Pie3 päivää sittenHyvä ja maistuva kakku tuli. Pidän kanelista ja vaniljasta ja sitruuna raikastaa kivasti. Tarjoilin tämän kanssa kirsikkahilloa. Toki tuoreet marjatkin olisivat maistuva lisuke.
- At18 päivää sittenAineet Ok,mutta missä on valmistusohjeet?
- Soveltaja4 kuukautta sittenMinusta tämä on tosi hyvää, pitää vain yrittää saada reuna ohueksi, mutta jos jää liian paksuksi ja tuntuu kuivalle niin tein jo heti ekalla kerralla marjoista kastikkeen, mikä sopii tämän kanssa tosi hyvin. Itse jätän sitruunan kuoren tästä pois.
- Lissu10 kuukautta sittenMiksi Amerikkalainen juustokakku repeili päältä.
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenLissu, pinnan repeily johtuu yleensä liian korkeasta paistolämpötilasta. Jos omassa uunissa kakku repeilee, kannattaa laskea hiukan lämpötilaa ja tarkistaa, että kakku on paistettu tasalämmöllä eikä kiertoilmalla. Halkeilua voi kokeilla estää jättämällä kakku jäähtymään uunin jälkilämmölle uunin luukku raollaan, jäähdyttää sen jälkeen huoneenlämpöiseksi ja sitten siirtää jääkaappiin. Kakku kannattaa irrottaa varovasti vuoasta vasta tämän jälkeen, jotta se halkeaa mahdollisimman vähän.
- Kotikokki1 vuosi sittenOlisi pitänyt lukea kommentteja ensin. Reunasta ja pohjasta tuli aivan liian tönkkö, eikä täytekään ollut erikoisen maukas. Kakun rakenne sen sijaan oli hyvinkin jenkkityylinen, jolloin kakusta sai helposti selkeitä kakkuviipaleita. Mutta valitettavasti ei jatkoon.
- Meikäläinen2 vuotta sittenTäyte oli hyvvee mutta liian paksu reuna. Ei saanut leikattua. Eräs vieras jätti reunan syömättä ja sanoi että maistuu liikaa keksiltä.
- Kanitintti3 vuotta sittenPidän hyydytettävistä juustokakuista paljon, ja halusin kokeilla tätä. Täyte oli hyvää, mutta pohja oli aika tönkön makuinen. Kaneli ei välttämättä sovi sitruunaisen täytteen kanssa. En usko tekeväni tätä uudelleen tai ylipäätään juustokakkua uunissa. Jättäisin kanelin pois ja lisäisin täytteeseen lisää sitruunan mehua.
- Missä reseptini on...?3 vuotta sittenEtsin MTS:n kauden 1 jakson 186 Amerikkalaisen juustokakun reseptiä. Se ei näyttäisi olevan tämä. Saisiko linkin tuohon kyseiseen reseptiin, kiitos! Vinkki: ko. ohjelma löytyy kyllä, siinä vieraana kauppias Sami Hertell, ja kakun pohja tehdään voisulasta, kauradigestiiveistä ja fariinisokerista.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMissä reseptini on...?, tässä amerikkalaisen juustokakun resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/amerikkalainen-juustokakku
- Roman3 vuotta sittenKiitos
- SANNA MÄLÄSKÄ,OULU - HÖYHTYÄ!4 vuotta sittenVoiko kermaviilin korvata creme fraichella?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSanna, voit korvata kermaviilin creme fraichella kunhan määrä pysyy samana (200 g).
- Sara & Kassandra4 vuotta sittenOlimme vähän pettyneitä pakko myöntää... Pohja maistui liian vahvasti ja juustotäytteestä puuttui makua. Kelpo kakku jos syö tuoreiden marjojen kanssa, mutta emme tekisi uudestaan. Kannatamme kanelin poisjättämistä, mutta suoraan sanoen neuvomme löytämään toisen juustokakkureseptin. Hyvää kesää kaikille!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSara & Kassandra, kiitos palautteesta. Laitan viestin tästä eteenpäin. Hyvää kesää teille myös!
- M5 vuotta sittenHei! Voisiko Maizenan korvata perunajauhoilla?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei M, resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän ohjeen mukaan. Maissijauhojen korvaaminen perunajauhoilla saattaa muuttaa kakun makua ja rakennetta.
- Anu5 vuotta sittenJuustokakkujen leipominen on aina jännittävää uudella reseptillä. Tämä onnistui minulla hyvin. Mikäli teen uudestaan niin jätän kanelin pois. Se oli minusta outo. No, makuasia.
- Anu5 vuotta sittenUnohdin kerman täytteestä eikä sitruunan raastettua kuorta ollut kuin hippunen. Siitäkin huolimatta kakusta tuli herkullinen.
- leipuri6 vuotta sittenvoiko pakastaa
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLeipuri, kakun pakastusta ei ole koekeittiöllä testattu. Sinällään estettä pakastamiselle ei ole, mutta rakenne saattaa kärsiä jonkin verran.