Amerikkalainen juustokakku uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Amerikkalainen juustokakku uunissa

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Amerikkalaisessa juustokakussa maistuu täytteen sitruuna ja pohjan kaneli. Uunissa paistettu juustokakku kannattaa valmistaa jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    150 g
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    3/4 tl
     
    tai

    Täyte

    2 rs (à 200 g)
     
    Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
    Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan.
    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai passionhedelmien kanssa.
    Vinkki! Marjakastike: soseuta kohmeiset (suomalaiset) marjat ja mausta sokerilla maun mukaan. Ohenna tarvittaessa esimerkiksi appelsiinimehulla. Huom! Kakun voi pakastaa. Sulata jääkaapissa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen grahamjauho 1kg
      Pirkka Luomu suomalainen grahamjauho 1kg
      1,65/kpl
      1,65/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      0,69/kpl
      46,00/kg
    • Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      0,59/kpl
      2,95/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • K-Menu Kaneli jauhettu 250g
      K-Menu Kaneli jauhettu 250g
      3,09/kpl
      12,36/kg
    • Meira kaneli jauhettu 85g
      Meira kaneli jauhettu 85g
      1,89/kpl
      22,24/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      2,69/kpl
      6,73/kg
    • Pirkka sitruuna
      Pirkka sitruuna
      0,53/kpl
      2,79/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      2,19/kpl
      12,17/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      2,39/kpl
      11,95/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Pirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dl
      Pirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dl
      0,75/kpl
      3,75/l
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      4,35/kpl
      10,87/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (286 arviota)

    • American Pie
      3 päivää sitten
      Hyvä ja maistuva kakku tuli. Pidän kanelista ja vaniljasta ja sitruuna raikastaa kivasti. Tarjoilin tämän kanssa kirsikkahilloa. Toki tuoreet marjatkin olisivat maistuva lisuke.
    • At
      18 päivää sitten
      Aineet Ok,mutta missä on valmistusohjeet?
    • Soveltaja
      4 kuukautta sitten
      Minusta tämä on tosi hyvää, pitää vain yrittää saada reuna ohueksi, mutta jos jää liian paksuksi ja tuntuu kuivalle niin tein jo heti ekalla kerralla marjoista kastikkeen, mikä sopii tämän kanssa tosi hyvin. Itse jätän sitruunan kuoren tästä pois.
    • Lissu
      10 kuukautta sitten
      Miksi Amerikkalainen juustokakku repeili päältä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      10 kuukautta sitten
      Lissu, pinnan repeily johtuu yleensä liian korkeasta paistolämpötilasta. Jos omassa uunissa kakku repeilee, kannattaa laskea hiukan lämpötilaa ja tarkistaa, että kakku on paistettu tasalämmöllä eikä kiertoilmalla. Halkeilua voi kokeilla estää jättämällä kakku jäähtymään uunin jälkilämmölle uunin luukku raollaan, jäähdyttää sen jälkeen huoneenlämpöiseksi ja sitten siirtää jääkaappiin. Kakku kannattaa irrottaa varovasti vuoasta vasta tämän jälkeen, jotta se halkeaa mahdollisimman vähän.
    • Kotikokki
      1 vuosi sitten
      Olisi pitänyt lukea kommentteja ensin. Reunasta ja pohjasta tuli aivan liian tönkkö, eikä täytekään ollut erikoisen maukas. Kakun rakenne sen sijaan oli hyvinkin jenkkityylinen, jolloin kakusta sai helposti selkeitä kakkuviipaleita. Mutta valitettavasti ei jatkoon.
    • Meikäläinen
      2 vuotta sitten
      Täyte oli hyvvee mutta liian paksu reuna. Ei saanut leikattua. Eräs vieras jätti reunan syömättä ja sanoi että maistuu liikaa keksiltä.
    • Kanitintti
      3 vuotta sitten
      Pidän hyydytettävistä juustokakuista paljon, ja halusin kokeilla tätä. Täyte oli hyvää, mutta pohja oli aika tönkön makuinen. Kaneli ei välttämättä sovi sitruunaisen täytteen kanssa. En usko tekeväni tätä uudelleen tai ylipäätään juustokakkua uunissa. Jättäisin kanelin pois ja lisäisin täytteeseen lisää sitruunan mehua.
    • Missä reseptini on...?
      3 vuotta sitten
      Etsin MTS:n kauden 1 jakson 186 Amerikkalaisen juustokakun reseptiä. Se ei näyttäisi olevan tämä. Saisiko linkin tuohon kyseiseen reseptiin, kiitos! Vinkki: ko. ohjelma löytyy kyllä, siinä vieraana kauppias Sami Hertell, ja kakun pohja tehdään voisulasta, kauradigestiiveistä ja fariinisokerista.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Missä reseptini on...?, tässä amerikkalaisen juustokakun resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/amerikkalainen-juustokakku
    • Roman
      3 vuotta sitten
      Kiitos
    • SANNA MÄLÄSKÄ,OULU - HÖYHTYÄ!
      4 vuotta sitten
      Voiko kermaviilin korvata creme fraichella?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Sanna, voit korvata kermaviilin creme fraichella kunhan määrä pysyy samana (200 g).
    • Sara & Kassandra
      4 vuotta sitten
      Olimme vähän pettyneitä pakko myöntää... Pohja maistui liian vahvasti ja juustotäytteestä puuttui makua. Kelpo kakku jos syö tuoreiden marjojen kanssa, mutta emme tekisi uudestaan. Kannatamme kanelin poisjättämistä, mutta suoraan sanoen neuvomme löytämään toisen juustokakkureseptin. Hyvää kesää kaikille!
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Sara & Kassandra, kiitos palautteesta. Laitan viestin tästä eteenpäin. Hyvää kesää teille myös!
    • M
      5 vuotta sitten
      Hei! Voisiko Maizenan korvata perunajauhoilla?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hei M, resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän ohjeen mukaan. Maissijauhojen korvaaminen perunajauhoilla saattaa muuttaa kakun makua ja rakennetta.
    • Anu
      5 vuotta sitten
      Juustokakkujen leipominen on aina jännittävää uudella reseptillä. Tämä onnistui minulla hyvin. Mikäli teen uudestaan niin jätän kanelin pois. Se oli minusta outo. No, makuasia.
    • Anu
      5 vuotta sitten
      Unohdin kerman täytteestä eikä sitruunan raastettua kuorta ollut kuin hippunen. Siitäkin huolimatta kakusta tuli herkullinen.
    • leipuri
      6 vuotta sitten
      voiko pakastaa
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Leipuri, kakun pakastusta ei ole koekeittiöllä testattu. Sinällään estettä pakastamiselle ei ole, mutta rakenne saattaa kärsiä jonkin verran.