• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Amerikkalainen juustokakku uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Amerikkalainen juustokakku uunissa

Amerikkalaisessa juustokakussa maistuu täytteen sitruuna ja pohjan kaneli. Uunissa paistettu juustokakku kannattaa valmistaa jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 250 kcal / annos (90g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

    • 2rs(à 200 g)Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    • 1dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • 4Pirkka kananmunaa
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1dlsokeria
    • 1/2dlmaissitärkkelysjauhoja (Maizena)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai passionhedelmien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Marjakastike: soseuta kohmeiset (suomalaiset) marjat ja mausta sokerilla maun mukaan. Ohenna tarvittaessa esimerkiksi appelsiinimehulla. Huom! Kakun voi pakastaa. Sulata jääkaapissa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 115 arvostelua
  • Sara & Kassandra11.6.2018

    Olimme vähän pettyneitä pakko myöntää... Pohja maistui liian vahvasti ja juustotäytteestä puuttui makua. Kelpo kakku jos syö tuoreiden marjojen kanssa, mutta emme tekisi uudestaan. Kannatamme kanelin poisjättämistä, mutta suoraan sanoen neuvomme löytämään toisen juustokakkureseptin. Hyvää kesää kaikille!

  • K-Kuluttajapalvelu11.6.2018

    Sara & Kassandra, kiitos palautteesta. Laitan viestin tästä eteenpäin. Hyvää kesää teille myös!

  • M26.3.2018

    Hei! Voisiko Maizenan korvata perunajauhoilla?

  • K-Kuluttajapalvelu26.3.2018

    Hei M, resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän ohjeen mukaan. Maissijauhojen korvaaminen perunajauhoilla saattaa muuttaa kakun makua ja rakennetta.

  • Anu5.11.2017

    Juustokakkujen leipominen on aina jännittävää uudella reseptillä. Tämä onnistui minulla hyvin. Mikäli teen uudestaan niin jätän kanelin pois. Se oli minusta outo. No, makuasia.

  • Anu17.4.2017

    Unohdin kerman täytteestä eikä sitruunan raastettua kuorta ollut kuin hippunen. Siitäkin huolimatta kakusta tuli herkullinen.

  • leipuri28.12.2016

    voiko pakastaa

  • K-Kuluttajapalvelu28.12.2016

    Leipuri, kakun pakastusta ei ole koekeittiöllä testattu. Sinällään estettä pakastamiselle ei ole, mutta rakenne saattaa kärsiä jonkin verran.