Amerikkalainen juustokakku uunissa
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Klassisen amerikkalaisen juustokakun valmistuksessa maltti on valttia. Paista kakku jo edellisenä päivänä, jossa se saa jäähtyä ja tekeytyä rauhassa yön yli.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
3/4 tl | tai |
Täyte | |
2 rs (à 200 g) | Valio Viola vaniljatuorejuustoa tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 dl | Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %) tai |
4 | kananmunaa tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 209 kJ / 289 kcal |
Rasva | 14,9 g |
josta tyydyttynyttä | 9 g |
Hiilihydraatit | 26,9 g |
josta sokereita | 14,4 g |
Proteiini | 10,6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pohja
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
Täyte
Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan.
Paisto
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai passionhedelmien kanssa.
Paistetun juustokakun voi pakastaa. Sulata pakastettu kakku hitaasti jääkaapissa. Tarjoa juustokakku halutessasi marjakastikkeen kanssa. Soseuta kohmeiset (suomalaiset) marjat ja mausta sokerilla maun mukaan. Ohenna tarvittaessa esimerkiksi appelsiinimehulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka Luomu suomalainen grahamjauho 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Plussa-etu −12 %Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (11,45/kg)
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Plussa-etuPirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dlPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Plussa-etu −12 %Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
- Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,19/kpl5,95/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(101 arviota)
- yli 60 min3,4(81 arviota)
- yli 60 min4,1(164 arviota)
- 30 - 60 min4,1(153 arviota)
- yli 60 min4,1(53 arviota)
- yli 60 min4,4(200 arviota)
- yli 60 min3,7(132 arviota)
- yli 60 min3,8(379 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (347 arviota)
- Jepjep7 kuukautta sittenAika epäilyttävä ohje että sekoita vain täytteen aineet kesenään ilman mitään selitystä.
- Jutta8 kuukautta sittenTäydellinen juustokakku
- Lilli9 kuukautta sittenKestää aika kauan mutta on kai hyvää
- Leipova laulaja1 vuosi sittenAivan erinomainen herkku tuli! Jätin sokeria hiukan pois. Tarjosin tätä kahdeksan hengen seurueelle, ja kaikki olivat suorastaan ihmeissään. =) Ohjeessa mainittu 16 annosta on tosin selvää liioittelua. Ei missään nimessä tule niin montaa annosta...
- Cheesecakelover1 vuosi sittenMielestäni paras juustokakku ikinä!
- Kassukka1 vuosi sittenLoistava resepti. Pehmeä täyte. Se tästä teki erilaisen.
- Hyvää tuli1 vuosi sittenOlipa hyvää, laitoin hieman enemmän sitruunaa täytteeseen. Sitruuna ja kaneli sopivat hyvin yhteen!
- American Pie2 vuotta sittenHyvä ja maistuva kakku tuli. Pidän kanelista ja vaniljasta ja sitruuna raikastaa kivasti. Tarjoilin tämän kanssa kirsikkahilloa. Toki tuoreet marjatkin olisivat maistuva lisuke.
- At2 vuotta sittenAineet Ok,mutta missä on valmistusohjeet?
- Soveltaja2 vuotta sittenMinusta tämä on tosi hyvää, pitää vain yrittää saada reuna ohueksi, mutta jos jää liian paksuksi ja tuntuu kuivalle niin tein jo heti ekalla kerralla marjoista kastikkeen, mikä sopii tämän kanssa tosi hyvin. Itse jätän sitruunan kuoren tästä pois.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLissu, pinnan repeily johtuu yleensä liian korkeasta paistolämpötilasta. Jos omassa uunissa kakku repeilee, kannattaa laskea hiukan lämpötilaa ja tarkistaa, että kakku on paistettu tasalämmöllä eikä kiertoilmalla. Halkeilua voi kokeilla estää jättämällä kakku jäähtymään uunin jälkilämmölle uunin luukku raollaan, jäähdyttää sen jälkeen huoneenlämpöiseksi ja sitten siirtää jääkaappiin. Kakku kannattaa irrottaa varovasti vuoasta vasta tämän jälkeen, jotta se halkeaa mahdollisimman vähän.
- Lissu2 vuotta sittenMiksi Amerikkalainen juustokakku repeili päältä.
- Kotikokki3 vuotta sittenOlisi pitänyt lukea kommentteja ensin. Reunasta ja pohjasta tuli aivan liian tönkkö, eikä täytekään ollut erikoisen maukas. Kakun rakenne sen sijaan oli hyvinkin jenkkityylinen, jolloin kakusta sai helposti selkeitä kakkuviipaleita. Mutta valitettavasti ei jatkoon.
- Meikäläinen4 vuotta sittenTäyte oli hyvvee mutta liian paksu reuna. Ei saanut leikattua. Eräs vieras jätti reunan syömättä ja sanoi että maistuu liikaa keksiltä.
- Kanitintti5 vuotta sittenPidän hyydytettävistä juustokakuista paljon, ja halusin kokeilla tätä. Täyte oli hyvää, mutta pohja oli aika tönkön makuinen. Kaneli ei välttämättä sovi sitruunaisen täytteen kanssa. En usko tekeväni tätä uudelleen tai ylipäätään juustokakkua uunissa. Jättäisin kanelin pois ja lisäisin täytteeseen lisää sitruunan mehua.
- Missä reseptini on...?5 vuotta sittenEtsin MTS:n kauden 1 jakson 186 Amerikkalaisen juustokakun reseptiä. Se ei näyttäisi olevan tämä. Saisiko linkin tuohon kyseiseen reseptiin, kiitos! Vinkki: ko. ohjelma löytyy kyllä, siinä vieraana kauppias Sami Hertell, ja kakun pohja tehdään voisulasta, kauradigestiiveistä ja fariinisokerista.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMissä reseptini on...?, tässä amerikkalaisen juustokakun resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/amerikkalainen-juustokakku
- Roman5 vuotta sittenKiitos
- SANNA MÄLÄSKÄ,OULU - HÖYHTYÄ!6 vuotta sittenVoiko kermaviilin korvata creme fraichella?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSanna, voit korvata kermaviilin creme fraichella kunhan määrä pysyy samana (200 g).
- Sara & Kassandra6 vuotta sittenOlimme vähän pettyneitä pakko myöntää... Pohja maistui liian vahvasti ja juustotäytteestä puuttui makua. Kelpo kakku jos syö tuoreiden marjojen kanssa, mutta emme tekisi uudestaan. Kannatamme kanelin poisjättämistä, mutta suoraan sanoen neuvomme löytämään toisen juustokakkureseptin. Hyvää kesää kaikille!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSara & Kassandra, kiitos palautteesta. Laitan viestin tästä eteenpäin. Hyvää kesää teille myös!
- M7 vuotta sittenHei! Voisiko Maizenan korvata perunajauhoilla?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei M, resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän ohjeen mukaan. Maissijauhojen korvaaminen perunajauhoilla saattaa muuttaa kakun makua ja rakennetta.
- Anu7 vuotta sittenJuustokakkujen leipominen on aina jännittävää uudella reseptillä. Tämä onnistui minulla hyvin. Mikäli teen uudestaan niin jätän kanelin pois. Se oli minusta outo. No, makuasia.
- Anu7 vuotta sittenUnohdin kerman täytteestä eikä sitruunan raastettua kuorta ollut kuin hippunen. Siitäkin huolimatta kakusta tuli herkullinen.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenLeipuri, kakun pakastusta ei ole koekeittiöllä testattu. Sinällään estettä pakastamiselle ei ole, mutta rakenne saattaa kärsiä jonkin verran.
- leipuri8 vuotta sittenvoiko pakastaa