Hyppää sisältöön
Amerikkalainen juustokakku uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Amerikkalainen juustokakku uunissa

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Klassisen amerikkalaisen juustokakun valmistuksessa maltti on valttia. Paista kakku jo edellisenä päivänä, jossa se saa jäähtyä ja tekeytyä rauhassa yön yli.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    150 g
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    3/4 tl
     
    tai

    Täyte

    2 rs (à 200 g)
     
    Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 209 kJ / 289 kcal
    Rasva
    14,9 g
    josta tyydyttynyttä
    9 g
    Hiilihydraatit
    26,9 g
    josta sokereita
    14,4 g
    Proteiini
    10,6 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pohja

    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
    Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

    Täyte

    Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan.

    Paisto

    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään.
    Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai passionhedelmien kanssa.
    Paistetun juustokakun voi pakastaa. Sulata pakastettu kakku hitaasti jääkaapissa. Tarjoa juustokakku halutessasi marjakastikkeen kanssa. Soseuta kohmeiset (suomalaiset) marjat ja mausta sokerilla maun mukaan. Ohenna tarvittaessa esimerkiksi appelsiinimehulla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 4,19/kpl
      8,38/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen grahamjauho 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,00/2 kpl
      10,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (11,45/kg)
    • Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/kg
    • Plussa-etu
      Pirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dl
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/3 kpl
      4,17/l
      Ilman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,89/kpl
      7,23/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
      Hinta 2,35/kpl
      106,82/kg
    • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
      Hinta 0,89/kpl
      40,45/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Juustoportti luomu kermaviili 200g
      Hinta 1,45/kpl
      7,25/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/3 kpl
      4,17/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
    • Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,19/kpl
      5,95/l
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,47/kpl
      2,49/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (347 arviota)

    • Jepjep
      7 kuukautta sitten
      Aika epäilyttävä ohje että sekoita vain täytteen aineet kesenään ilman mitään selitystä.
    • Jutta
      8 kuukautta sitten
      Täydellinen juustokakku
    • Lilli
      9 kuukautta sitten
      Kestää aika kauan mutta on kai hyvää
    • Leipova laulaja
      1 vuosi sitten
      Aivan erinomainen herkku tuli! Jätin sokeria hiukan pois. Tarjosin tätä kahdeksan hengen seurueelle, ja kaikki olivat suorastaan ihmeissään. =) Ohjeessa mainittu 16 annosta on tosin selvää liioittelua. Ei missään nimessä tule niin montaa annosta...
    • Cheesecakelover
      1 vuosi sitten
      Mielestäni paras juustokakku ikinä!
    • Kassukka
      1 vuosi sitten
      Loistava resepti. Pehmeä täyte. Se tästä teki erilaisen.
    • Hyvää tuli
      1 vuosi sitten
      Olipa hyvää, laitoin hieman enemmän sitruunaa täytteeseen. Sitruuna ja kaneli sopivat hyvin yhteen!
    • American Pie
      2 vuotta sitten
      Hyvä ja maistuva kakku tuli. Pidän kanelista ja vaniljasta ja sitruuna raikastaa kivasti. Tarjoilin tämän kanssa kirsikkahilloa. Toki tuoreet marjatkin olisivat maistuva lisuke.
    • At
      2 vuotta sitten
      Aineet Ok,mutta missä on valmistusohjeet?
    • Soveltaja
      2 vuotta sitten
      Minusta tämä on tosi hyvää, pitää vain yrittää saada reuna ohueksi, mutta jos jää liian paksuksi ja tuntuu kuivalle niin tein jo heti ekalla kerralla marjoista kastikkeen, mikä sopii tämän kanssa tosi hyvin. Itse jätän sitruunan kuoren tästä pois.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Lissu, pinnan repeily johtuu yleensä liian korkeasta paistolämpötilasta. Jos omassa uunissa kakku repeilee, kannattaa laskea hiukan lämpötilaa ja tarkistaa, että kakku on paistettu tasalämmöllä eikä kiertoilmalla. Halkeilua voi kokeilla estää jättämällä kakku jäähtymään uunin jälkilämmölle uunin luukku raollaan, jäähdyttää sen jälkeen huoneenlämpöiseksi ja sitten siirtää jääkaappiin. Kakku kannattaa irrottaa varovasti vuoasta vasta tämän jälkeen, jotta se halkeaa mahdollisimman vähän.
    • Lissu
      2 vuotta sitten
      Miksi Amerikkalainen juustokakku repeili päältä.
    • Kotikokki
      3 vuotta sitten
      Olisi pitänyt lukea kommentteja ensin. Reunasta ja pohjasta tuli aivan liian tönkkö, eikä täytekään ollut erikoisen maukas. Kakun rakenne sen sijaan oli hyvinkin jenkkityylinen, jolloin kakusta sai helposti selkeitä kakkuviipaleita. Mutta valitettavasti ei jatkoon.
    • Meikäläinen
      4 vuotta sitten
      Täyte oli hyvvee mutta liian paksu reuna. Ei saanut leikattua. Eräs vieras jätti reunan syömättä ja sanoi että maistuu liikaa keksiltä.
    • Kanitintti
      5 vuotta sitten
      Pidän hyydytettävistä juustokakuista paljon, ja halusin kokeilla tätä. Täyte oli hyvää, mutta pohja oli aika tönkön makuinen. Kaneli ei välttämättä sovi sitruunaisen täytteen kanssa. En usko tekeväni tätä uudelleen tai ylipäätään juustokakkua uunissa. Jättäisin kanelin pois ja lisäisin täytteeseen lisää sitruunan mehua.
    • Missä reseptini on...?
      5 vuotta sitten
      Etsin MTS:n kauden 1 jakson 186 Amerikkalaisen juustokakun reseptiä. Se ei näyttäisi olevan tämä. Saisiko linkin tuohon kyseiseen reseptiin, kiitos! Vinkki: ko. ohjelma löytyy kyllä, siinä vieraana kauppias Sami Hertell, ja kakun pohja tehdään voisulasta, kauradigestiiveistä ja fariinisokerista.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Missä reseptini on...?, tässä amerikkalaisen juustokakun resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/amerikkalainen-juustokakku
    • Roman
      5 vuotta sitten
      Kiitos
    • SANNA MÄLÄSKÄ,OULU - HÖYHTYÄ!
      6 vuotta sitten
      Voiko kermaviilin korvata creme fraichella?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Sanna, voit korvata kermaviilin creme fraichella kunhan määrä pysyy samana (200 g).
    • Sara & Kassandra
      6 vuotta sitten
      Olimme vähän pettyneitä pakko myöntää... Pohja maistui liian vahvasti ja juustotäytteestä puuttui makua. Kelpo kakku jos syö tuoreiden marjojen kanssa, mutta emme tekisi uudestaan. Kannatamme kanelin poisjättämistä, mutta suoraan sanoen neuvomme löytämään toisen juustokakkureseptin. Hyvää kesää kaikille!
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Sara & Kassandra, kiitos palautteesta. Laitan viestin tästä eteenpäin. Hyvää kesää teille myös!
    • M
      7 vuotta sitten
      Hei! Voisiko Maizenan korvata perunajauhoilla?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei M, resepti on testattu K-koekeittiöllä tämän ohjeen mukaan. Maissijauhojen korvaaminen perunajauhoilla saattaa muuttaa kakun makua ja rakennetta.
    • Anu
      7 vuotta sitten
      Juustokakkujen leipominen on aina jännittävää uudella reseptillä. Tämä onnistui minulla hyvin. Mikäli teen uudestaan niin jätän kanelin pois. Se oli minusta outo. No, makuasia.
    • Anu
      7 vuotta sitten
      Unohdin kerman täytteestä eikä sitruunan raastettua kuorta ollut kuin hippunen. Siitäkin huolimatta kakusta tuli herkullinen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Leipuri, kakun pakastusta ei ole koekeittiöllä testattu. Sinällään estettä pakastamiselle ei ole, mutta rakenne saattaa kärsiä jonkin verran.
    • leipuri
      8 vuotta sitten
      voiko pakastaa