• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

New Yorkin juustokakku

New Yorkin juustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 215 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

    • 2tlk(à 200 g)Valio maustettua rahkaa, sitruuna
    • 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • 3/4dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 1/2dlmaissitärkkelysjauhoja

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Kaada joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
  2. Sekoita rahka, kerma, sokeri, munat ja maissitärkkelysjauhot keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia.
  3. Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa kylmänä esimerkiksi marjojen, hedelmien tai marjakastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata sitruunarahkan vaniljarahkalla. Lisää vaniljarahkan joukkoon 1 rkl sitruunanmehua ja 2 tl sitruunan raastettua kuorta.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 215 kcal901 kJ
  • Proteiinia5,45 g
  • Hiilihydraatteja22,4 g
  • Rasvaa11,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua