Hyppää sisältöön
New Yorkin juustokakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

New Yorkin juustokakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
New Yorkin juustokakku (New York Cheesecake) on maailman tunnetuin paistettu juustokakku. Se hurmaa kuohkealla tuorejuustotäytteellään.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    1 pkt (175 g)
     
    kaurakeksejä
    tai
    50 g
     
    tai

    Täyte

    2 tlk (à 200 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 dl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai

    Pinnalle

    1 tlk (200 g)
     
    tai
    n. 1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    899 kJ / 215 kcal
    Rasva
    11,4 g
    josta tyydyttynyttä
    6 g
    Hiilihydraatit
    22,2 g
    josta sokereita
    15,7 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Kaada joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
    Sekoita rahka, kerma, sokeri, munat ja maissitärkkelysjauhot keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia.
    Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa kylmänä esimerkiksi marjojen, hedelmien tai marjakastikkeen kanssa.
    Vinkki! Voit korvata sitruunarahkan vaniljarahkalla. Lisää vaniljarahkan joukkoon 1 rkl sitruunanmehua ja 2 tl sitruunan raastettua kuorta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Marmiton rapeat kauralastut 150g
      Hinta 1,49/kpl
      9,93/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Plussa-etu −7 %
      Valio Keittiön maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,70/2 kpl
      9,25/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (9,95/kg)
    • Plussa-etu
      Pirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dl
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/3 kpl
      4,17/l
      Ilman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,89/kpl
      7,23/kg
    • Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Leivon kauralastu 250g
      Hinta 2,59/kpl
      10,36/kg
    • Tasangon kaurahyve tuplasuklaa pikkuleipiä 100% kaura 300g
      Hinta 3,29/kpl
      10,97/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,19/kpl
      5,95/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Juustoportti luomu kermaviili 200g
      Hinta 1,45/kpl
      7,25/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/3 kpl
      4,17/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (100 arviota)

    • SeijaM
      1 kuukausi sitten
      Tää on hyvä jälkiruoka resepti! Meillä isäntä innostui tätä tekemään jo monta vuotta sitten,edelleen tehdään kun halutaan jotain oikein hyvää ! Kiitos tästä reseptistä ❣️
    • Mando
      3 vuotta sitten
      Kiitos tästä reseptistä. On kyllä todella hyvää. Tuo rahka on oikein hyvä valinta tähän. Jätin tuon päällisen pois. Helppo ja niin hyvä!
    • Leena
      4 vuotta sitten
      Ihana resepti! Tosi hyvää mutta reilusti kevyempää kuin perusjuustokakku. Kokeilin tätä toisen kerran myös niin että korvasin kevytkerman kevytmaidolla. Siltikin oli hyvää ja lapsetkin tykkäsivät. Aion kokeilla myös muilla maustetuilla rahkoilla😊
    • Cheese
      6 vuotta sitten
      No nyt oli kyllä huono resepti. Eihän tuossa ohjeessa ole ollenkaan juustoa! Ja kyse kuitenkin juustokakusta. Ja new yorkin juustokakkuun tulee tuorejuustoa kyllä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Cheese, harmillista, että resepti ei ole ollut mieleesi. Rahka luokitellaan juustoihin, joten rahkasta valmistettua kakkua voidaan kutsua juustokakuksi. Välitän palautteesi reseptistä ja sen nimen kehityksestä eteenpäin tiedoksi.