New Yorkin juustokakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
New Yorkin juustokakku (New York Cheesecake) on maailman tunnetuin paistettu juustokakku. Se hurmaa kuohkealla tuorejuustotäytteellään.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
1 pkt (175 g) | kaurakeksejä tai |
50 g | tai |
Täyte | |
2 tlk (à 200 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %) tai |
3/4 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
Pinnalle | |
1 tlk (200 g) | tai |
n. 1 rkl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 899 kJ / 215 kcal |
Rasva | 11,4 g |
josta tyydyttynyttä | 6 g |
Hiilihydraatit | 22,2 g |
josta sokereita | 15,7 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Kaada joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Sekoita rahka, kerma, sokeri, munat ja maissitärkkelysjauhot keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia.
Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa kylmänä esimerkiksi marjojen, hedelmien tai marjakastikkeen kanssa.
Vinkki! Voit korvata sitruunarahkan vaniljarahkalla. Lisää vaniljarahkan joukkoon 1 rkl sitruunanmehua ja 2 tl sitruunan raastettua kuorta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Marmiton rapeat kauralastut 150gHinta 1,49/kpl9,93/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Plussa-etu −7 %Valio Keittiön maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl9,25/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (9,95/kg)
- Plussa-etuPirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dlPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Leivon kauralastu 250gHinta 2,59/kpl10,36/kg
- Tasangon kaurahyve tuplasuklaa pikkuleipiä 100% kaura 300gHinta 3,29/kpl10,97/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,19/kpl5,95/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Plussa-etu −12 %Juustoportti kevyt kermaviili 6% 200g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (4,75/kg)
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(343 arviota)
- yli 60 min2,8(5 arviota)
- yli 60 min3,8(5 arviota)
- yli 60 min4,0(162 arviota)
- yli 60 min3,8(6 arviota)
- yli 60 min4,1(48 arviota)
- yli 60 min3,9(78 arviota)
- yli 60 min3,7(132 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (100 arviota)
- SeijaM1 kuukausi sittenTää on hyvä jälkiruoka resepti! Meillä isäntä innostui tätä tekemään jo monta vuotta sitten,edelleen tehdään kun halutaan jotain oikein hyvää ! Kiitos tästä reseptistä ❣️
- Mando3 vuotta sittenKiitos tästä reseptistä. On kyllä todella hyvää. Tuo rahka on oikein hyvä valinta tähän. Jätin tuon päällisen pois. Helppo ja niin hyvä!
- Leena4 vuotta sittenIhana resepti! Tosi hyvää mutta reilusti kevyempää kuin perusjuustokakku. Kokeilin tätä toisen kerran myös niin että korvasin kevytkerman kevytmaidolla. Siltikin oli hyvää ja lapsetkin tykkäsivät. Aion kokeilla myös muilla maustetuilla rahkoilla😊
- Cheese6 vuotta sittenNo nyt oli kyllä huono resepti. Eihän tuossa ohjeessa ole ollenkaan juustoa! Ja kyse kuitenkin juustokakusta. Ja new yorkin juustokakkuun tulee tuorejuustoa kyllä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenCheese, harmillista, että resepti ei ole ollut mieleesi. Rahka luokitellaan juustoihin, joten rahkasta valmistettua kakkua voidaan kutsua juustokakuksi. Välitän palautteesi reseptistä ja sen nimen kehityksestä eteenpäin tiedoksi.