Anjovislohi ja punasipulitsatsiki
Uutta makua lohifileeseen tuovat anjovisfileet. Valmista lohen kaveriksi helppo punasipulitsatsiki.
4 annosta30 - 60 min145 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- n. 700gnahallista lohifileetä
- 1/2rs(à 100 g)anjovisfileitä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Punasipulitsatsiki
- 1/2(n. 60 g)punasipulia
- 1/2dltilliä
- 1valkosipulinkynsi
- 1tlomenaviinietikkaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin tsatsiki. Kuori ja hienonna punasipuli aivan hienoksi. Hienonna myös tilli ja valkosipulinkynsi. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset jogurtin kanssa ja anna maustua kylmässä.
- Pyyhi lohi kostutetulla talouspaperilla ja nypi ruodot tarvittaessa pois. Tee fileeseen 2-3 cm:n välein poikittaisia, vinoja viiltoja nahkaan asti. Aseta taskujen pohjalle 1-1 1/2 anjovisviipaletta kuhunkin. Ripottele kalan pintaan hiukan suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Kuumenna uuni ja voideltu kalavuoka 200 asteeseen.
- Nosta filee vuokaan nahkapuoli alaspäin ja kypsennä noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja esimerkiksi höyrytettyä kukkakaalia.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 145 kcal609 kJ
- Proteiinia 12,9 g
- Hiilihydraatteja1,34 g
- Rasvaa9,88 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi