• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Anjovislohi ja punasipulitsatsiki

Anjovislohi ja punasipulitsatsiki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 145 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • n. 700gnahallista lohifileetä
    • 1/2rs(à 100 g)anjovisfileitä
    • suolaa
    • mustapippuria

Punasipulitsatsiki

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin tsatsiki. Kuori ja hienonna punasipuli aivan hienoksi. Hienonna myös tilli ja valkosipulinkynsi. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset jogurtin kanssa ja anna maustua kylmässä.
  2. Pyyhi lohi kostutetulla talouspaperilla ja nypi ruodot tarvittaessa pois. Tee fileeseen 2-3 cm:n välein poikittaisia, vinoja viiltoja nahkaan asti. Aseta taskujen pohjalle 1-1 1/2 anjovisviipaletta kuhunkin. Ripottele kalan pintaan hiukan suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Kuumenna uuni ja voideltu kalavuoka 200 asteeseen.
  3. Nosta filee vuokaan nahkapuoli alaspäin ja kypsennä noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja esimerkiksi höyrytettyä kukkakaalia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 145 kcal609 kJ
  • Proteiinia12,9 g
  • Hiilihydraatteja1,34 g
  • Rasvaa9,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille