• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunilohi ja kukkakaalipyree

Helppotekoinen uunilohi on monen suosikkiruoka. Lohi saa mehevyyttä tuorejuustosta ja rapeutta siemenistä. Tarjoa kukkakaalipyreen kanssa.
Uunilohi ja kukkakaalipyree
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 510 kcal / annos (370g)

Ainekset

5 annosta
    • n. 1tlsuolaa
    • n. 100gCrème Bonjour -tuorejuustoa, mustapippuri
    • n. 1dlPirkka siemensekoitusta

Kukkakaalipyree

    • 1-2(1 kg)kukkakaalia
    • n. 4dlvettä
    • n. 1tlsuolaa
    • 2rkl(n. 30 g)voita tai voi-kasviöljyseosta
    • n. 1dltilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi filee talouspaperilla. Poista ruodot ja tarvittaessa ylimääräinen rasva. Leikkaa kalafileeseen viiltoja parin sentin välein. Käännä veitsen leikkuukulmaa lähellä kalan nahkaa ja leikkaa nahan suuntisesti noin 1 cm. Näin saat isomman välin täytettä varten.
  2. Nosta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla. Täytä viillot tuorejuustolla. Ripottele pinnalle siemeniä.
  3. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.
  4. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja varsi pieniksi paloiksi. Keitä kannen alla kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 10-15 minuuttia. Valuta kukkakaalit, mutta säästä keitinliemi. Soseuta sauvasekoittimella. Ohenna keitinliemellä haluamasi paksuiseksi soseeksi. Mausta voilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit ohentaa kukkakaalipyreen myös maidolla tai kermalla.

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 510 kcal2 140 kJ
  • Proteiinia36 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19