• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohiruusukkeet

Sitruunalla ja parmesaanilla täytetyt lohiruusukkeet ovat juhlava ruoka keväiselle aterialle. Kokeile ja ihastu! Tämäkin resepti vain n. 2,95€/annos*.
Lohiruusukkeet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 275 kcal / annos (150g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgPirkka lohifileetä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 50g(1 1/4 dl)parmesaania raastettuna
    • 1rklvoita
    • cocktailtikkuja

Koristeluun

    • sitruunanlohkoja
    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna tilli. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja parmesaani. Sekoita ainekset.
  2. Leikkaa lohifilee irti nahasta vinottain runsaan sentin paksuisina viipaleina. Levitä viipaleet työlaudalle leivinpaperin päälle. Mausta fileet sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä viipaleille tilli-sitruuna-parmesaaniseos. Kiedo viipaleet ruusukkeiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla Nosta ruusukkeet laakeaan, voilla voideltuun uunivuokaan.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Koristele vuoka sitruunanlohkoilla ja tillinoksilla.Tarjoa lohiruusukkeet esimerkiksi perunasoseen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22
  • Virpakka28.3.2016

    Todella hyvä lohiruoka - suosittelen, vaikka ihan vieraillekin tarjottavaksi. Tikuilla askartelun sijaan laitoin rullat muffinssi-pellin syvennyksiin ja toimi erinomaisesti. Näin sai hyödynnnettyä pienemmätkin siivut kun laittoi yhteen kaksi ja muovautuivat hyvin yhdeksi rullaksi muffinssivuoassa.

  • Nimetön käyttäjä27.3.2016

    Tosi hyvä! Parmesaani antoi hyvän säväyksen.