Lohiruusukkeet
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Sitruunalla ja parmesaanilla täytetyt lohiruusukkeet ovat juhlava ruoka keväiselle aterialle. Kokeile ja ihastu!
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
n. 1 kg | Pirkka lohifileetä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 | sitruunan kuori raastettuna tai |
50 g (1 1/4 dl) | parmesaania raastettuna tai |
1 rkl | voita tai |
cocktailtikkuja tai | |
Koristeluun | |
---|---|
sitruunanlohkoja tai | |
tilliä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 083 kJ / 259 kcal |
Rasva | 18 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 0,6 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 22,9 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Hienonna tilli. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja parmesaani. Sekoita ainekset.
Leikkaa lohifilee irti nahasta vinottain runsaan sentin paksuisina viipaleina. Levitä viipaleet työlaudalle leivinpaperin päälle. Mausta fileet sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
Levitä viipaleille tilli-sitruuna-parmesaaniseos. Kiedo viipaleet ruusukkeiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla Nosta ruusukkeet laakeaan, voilla voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Koristele vuoka sitruunanlohkoilla ja tillinoksilla.Tarjoa lohiruusukkeet esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 3,19/kpl39,88/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Fredman cocktailtikku 200kpl/80mmHinta 1,89/kpl0,01/kpl
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,59/kpl50,60/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(40 arviota)
- 30 - 60 min3,8(39 arviota)
- 30 - 60 min4,0(69 arviota)
- alle 30 min3,7(23 arviota)
- 30 - 60 min3,7(43 arviota)
- 30 - 60 min3,9(60 arviota)
- 30 - 60 min4,5(13 arviota)
- 30 - 60 min3,5(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (26 arviota)
- Virpakka8 vuotta sittenTodella hyvä lohiruoka - suosittelen, vaikka ihan vieraillekin tarjottavaksi. Tikuilla askartelun sijaan laitoin rullat muffinssi-pellin syvennyksiin ja toimi erinomaisesti. Näin sai hyödynnnettyä pienemmätkin siivut kun laittoi yhteen kaksi ja muovautuivat hyvin yhdeksi rullaksi muffinssivuoassa.
- Nimetön käyttäjä8 vuotta sittenTosi hyvä! Parmesaani antoi hyvän säväyksen.