Muikkuvuoka
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Helppo sitruunalla ja tillillä maustettu kermainen muikkuvuoka kypsyy uunissa noin puolessa tunnissa. Tarjoa muikkuvuoka keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | pienehköjä, perattuja muikkuja tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 862 kJ / 208 kcal |
Rasva | 14,6 g |
josta tyydyttynyttä | 7 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 16,2 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Mausta muikut kauttaltaan suolalla ja pippurilla ja lado öljyllä voideltuun uunivuokaan.
Kuori punasipuli ja leikkaa se puolirenkaiksi. Pane sipulit kalojen väleihin vuokaan.
Sekoita kerman joukkoon valkosipuli, sitruunankuori ja suola sekä puolet tillistä. Levitä tasaisesti kalojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele loput tillit pinnalle. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,65/kpl8,25/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,0(44 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,0(5 arviota)
- 30 - 60 min4,1(209 arviota)
- 30 - 60 min3,9(37 arviota)
- 30 - 60 min3,3(50 arviota)
- 30 - 60 min3,5(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (105 arviota)
- Kaarina30 päivää sittenTodella hyvää, yksinkertaista ja toimivaa. Annoin muikkujen suolautua n. 2 -3 tuntia ennen valmistusta. Lisäsin kerman joukkoon n. 1/2 rkl sinappia, tuo hiukan makeutta.
- "Kuin mummin tekemää"7 kuukautta sittenOlipa hyvää, helppo tehdä ja nopeasti valmista. Tullaan tekemään myös jatkossa!
- Pena1 vuosi sittenTäytyypä kokeilla
- Sivakoitsija2 vuotta sittenHyva resepti, mutta jos puolituntia uuunissa niin olen kylla kerrostellut viipaloidut perunatkin mukaan; pohjalle tai jos muikkuja paljo niin kahdeksi kerrokseksi. ... onkos moista versiota lisattavaksi?
- Henka2 vuotta sittenTuo 30 minuuttia uunissa ei riitä alkuunkaan. Vajaa kaksi tuntia ja hyvää tuli