Anopin sillikaviaari ja uudet perunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Anopin sillikaviaari ja uudet perunat

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Silli ja uudet perunat ovat lyömätön yhdistelmä. Kokeile tarjota sillikaviaari myös uuniperunan täytteenä tai leivän päällä.

    Ainekset

    8–10 annosta
    n. 160 g
     
    kevytsuolattuja sillifileitä
    tai
    1/2
     
    sipuli
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    tai
    1/2 dl
     
    ruohosipulia hienonnettuna
    tai
    1/2 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    jauhettua maustepippuria
    tai

    Koristeeksi

    1
     
    kananmuna
    tai
     
    tilliä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    908 kJ / 217 kcal
    Rasva
    12,1 g
    josta tyydyttynyttä
    4,9 g
    Hiilihydraatit
    14,5 g
    josta sokereita
    8,7 g
    Proteiini
    12,2 g
    Suola
    2,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pane munat kylmään veteen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin 6 minuuttia. Kaada kiehuva vesi pois. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori ne.

    Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä. Kuivaa ne talouspaperilla. Pane fileet monitoimikoneen kulhoon. Lisää kulhoon puolikas sipuli. Hienonna sillit ja sipuli.

    Lisää korppujauhot monitoimikoneen kulhoon. Kaada joukkoon kerma ja sekoita. Lisää munat. Mausta ruohosipulilla, tillillä ja maustepippurilla. Sekoita tasaiseksi.

    Siirrä seos tarjoilukulhoon ja peitä muovikelmulla. Anna turvota jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Koristele haarukalla hienonnetulla munalla ja tillillä. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sillifilee n.180g MSC vac
      Hinta n. 3,05/kpl
      16,95/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,19/kpl
      3,72/kg
    • Pirkka laktoositon kevytkerma 2dl UHT
      Hinta 0,85/kpl
      4,25/l
    • Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
      Hinta 0,75/kpl
      57,69/kg
    • Långholmen ravintolafile sillifileitä maustekastikkeessa 400/260g
      Hinta 3,35/kpl
      12,88/kg
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Hinta 1,69/kpl
      1,69/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,10/kpl
      0,95/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Plussa-etu −7 %
      Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,19/kpl
      3,97/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,29/kpl (4,30/kg)
    • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
      Hinta 3,89/kpl
      11,11/kg
    • Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,45/kpl
      7,25/l
    • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
      Hinta 1,69/kpl
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
      Hinta 2,55/kpl
      51,00/kg
    • Meira maustepippuri kokonainen 20g
      Hinta 1,25/kpl
      62,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (10 arviota)

    • Juhannus
      5 kuukautta sitten
      Teen tätä aina juhannuksena. Hyvä resepti. Silliksi käy myös purkkisilli saksittuna joukkoon pieninä paloina, ellei ole tottunut fileillä kokkaamaan.