Pienet matjeskaviaarileivät
- Annosmäärä64 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Sillikaviaari sopii loistavasti tarjottavaksi saaristolaisleivältä.
Ainekset
64 kpl
3 | kananmunaa tai |
150 g | tai |
1 pieni | sipuli tai |
3/4 dl | tai |
1 tlk (2 dl) | kevytkermaa tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
mustapippurirouhetta tai | |
(ripaus | suolaa) tai |
Lisäksi | |
---|---|
500 g | tai |
Koristeluun | |
1 ps (180 g) | tai |
ruohosipulia tai | |
sitruunankuorta raastettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 726 kJ / 172 kcal |
Rasva | 5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 22,4 g |
josta sokereita | 8,6 g |
Proteiini | 8,7 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Keitä kananmunat koviksi noin 6 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori. Valuta matjesfileet ja pane ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää kulhoon kuorittu sipuli. Hienonna kalat ja sipuli. Lisää korppujauhot ja kerma. Sekoita. Lisää munat, sitruunanmehu, ruohosipuli ja tilli sekä ripaus mustapippurirouhetta. Hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaviaari saa tekeytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
Sulata, valuta ja kuivaa katkaravut. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori pitkänomaiseksi raasteeksi. Viipaloi saaristolaisleipä 16 palaan ja jaa palat edelleen neljään osaan. Pursota matjeskaviaarista ruusuke jokaiselle leipäneliölle. Koristele leipäset katkaravuilla, ruohosipulin oksilla ja sitruunankuorella.
Tarjoa pienet matjeskaviaarileivät noutopöydässä tai alkupalana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka matjessillifileet n180g MSC vakuumiHinta n. 3,23/kpl17,95/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Plussa-etuPirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dlPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Parhaat Luomu saaristolaisleipä 300gHinta 2,99/kpl9,97/kg
- Plussa-etuPirkka katkaravut 250-350 kpl /180g kuorittu MSC pakastePlussa-kortillaEtuhinta 7,00/2 kpl19,44/kgIlman Plussa-korttia 3,69/kpl (20,50/kg)
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,19/kpl5,95/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(12 arviota)
- 30 - 60 min3,0(3 arviota)
- alle 15 min3,3(47 arviota)
- alle 15 min3,3(3 arviota)
- alle 30 min4,2(21 arviota)
- yli 60 min4,7(18 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- alle 30 min4,1(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (1 arvio)