Pienet matjeskaviaarileivät
Sillikaviaari sopii loistavasti tarjottavaksi saaristolaisleivältä.
64 kpl30 - 60 min40 kcal / annos (20g)
Ainekset
64 kpl
- 3kananmunaa
- 1pienisipuli
- 3/4dlPirkka korppujauhoja
- 1tlk(2 dl)kevytkermaa
- 2rklsitruunanmehua
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- mustapippurirouhetta
- (ripaus suolaa)
Lisäksi
Koristeluun
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja, pakaste
- ruohosipulia
- sitruunankuorta raastettuna
Valmistus
30 - 60 min- Keitä kananmunat koviksi noin 6 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori. Valuta matjesfileet ja pane ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää kulhoon kuorittu sipuli. Hienonna kalat ja sipuli. Lisää korppujauhot ja kerma. Sekoita. Lisää munat, sitruunanmehu, ruohosipuli ja tilli sekä ripaus mustapippurirouhetta. Hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaviaari saa tekeytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
- Sulata, valuta ja kuivaa katkaravut. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori pitkänomaiseksi raasteeksi. Viipaloi saaristolaisleipä 16 palaan ja jaa palat edelleen neljään osaan. Pursota matjeskaviaarista ruusuke jokaiselle leipäneliölle. Koristele leipäset katkaravuilla, ruohosipulin oksilla ja sitruunankuorella.
- Tarjoa pienet matjeskaviaarileivät noutopöydässä tai alkupalana.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 20g100 g
- 40 kcal167 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi