• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiini-mantelikakku

Appelsiini-mantelikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 287 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Taikina

    • 150gleivontamargariinia
    • 2dlsokeria
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlsoodaa
    • 2dlappelsiininmehua

Appelsiinisiirappi

    • 1dlappelsiininmehua
    • 1/2dlsokeria

Kuorrutus

    • 3 1/2dltomusokeria
    • 3rklappelsiininmehua
    • 1rklappelsiininkuorta raastettuna

Koristeeksi

    • marmeladimakeisia (esim. Pihlaja)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja mehua. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  3. Kuomoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese vuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan.
  4. Valmista appelsiinisiirappi. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos hieman sakenee. Kaada siirappi kakun päälle. Anna mehevöityä viileässä seuraavaan päivään.
  5. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Sekoita tomusokeri, appelsiininmehu ja -kuoriraaste keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele paloitelluilla marmeladeilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 287 kcal1 200 kJ
  • Proteiinia4,44 g
  • Hiilihydraatteja45,8 g
  • Rasvaa9,25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua