• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vaniljakripferit

Kripfer-pikkuleivät, itävaltalaiset leivonnaiset, ovat helppo valmistaa ja sopivat myös juhlapäytään tarjottavaksi.
Vaniljakripferit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 467 kcal / 100 g

Ainekset

    • 200gvoita tai margariinia
    • 1 1/4dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria

Sokeroimiseen

    • 1dltomusokeria
    • 2tlvanilliinisokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Jauha mantelit monitoimikoneella hienoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, jauhetut mantelit, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Vie taikina muovikelmuun käärittynä kylmään ja anna sen kovettua tunnin verran.
  3. Leivo taikinasta noin pikkusormen paksuisia ja noin 9 senttiä pitkiä tankoja. Taivuta tangot sarvien muotoon.
  4. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin yläosassa 6-7 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita tomusokeri ja vanilliinisokeri keskenään. Siivilöi sokeriseos pikkuleiville. Säilytä vaniljasarvia kannellisessa rasiassa. Vaniljasarvet voi myös pakastaa ilman sokerointia. Sokeroi sulaneina.

Ravintosisältö per 100 g

  • 467 kcal1 950 kJ
  • Proteiinia7,59 g
  • Hiilihydraatteja45,2 g
  • Rasvaa28,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille