• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aniksen sävyttämä mustikkapikapulla

Aniksen sävyttämä mustikkapikapulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 200 kcal / annos (70g)

Ainekset

12 palaa
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1dlsokeria
    • 2tlleivinjauhetta
    • 3/4tlaniksen siemeniä
    • 1/4tlsuolaa
    • 100gleivontamargariinia
    • 2dlmaitoa
    • 2kananmunaa

Väliin

    • 200g(4 dl)mustikoita
    • 1/2dlsokeria
    • 1rklperunajauhoja

Koristeeksi

    • tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään, anikset huhmaressa hienonnettuina. Sulata margariini ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää taikinaan maito, munat ja margariini. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
  2. Levitä vajaa puolet taikinasta voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm). Lisää päälle puolet mustikoista. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele puolet seoksesta mustikoiden pinnalle. Levitä päälle loppu taikina, mustikat ja sokeri-perunajauhoseos.
  3. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana. Koristele pinta tomusokerilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 200 kcal837 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu