Aniksen sävyttämä mustikkapikapulla
Vain sekoittamalla valmistuva mustikkapikapulla on loppukesän helppo herkku. Pikantin vivahteen kakkuun tuovat aniksen siemenet.
- 12 palaa
- 30 - 60 min
- 200 kcal / annos (70g)
Ainekset
12 palaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 1dlsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 3/4tlaniksen siemeniä
- 1/4tlsuolaa
- 100gleivontamargariinia
- 2dlmaitoa
- 2kananmunaa
Väliin
- 200g(4 dl)mustikoita
- 1/2dlsokeria
- 1rklperunajauhoja
Koristeeksi
- tomusokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kuivat ainekset keskenään, anikset huhmaressa hienonnettuina. Sulata margariini ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää taikinaan maito, munat ja margariini. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
- Levitä vajaa puolet taikinasta voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm). Lisää päälle puolet mustikoista. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele puolet seoksesta mustikoiden pinnalle. Levitä päälle loppu taikina, mustikat ja sokeri-perunajauhoseos.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana. Koristele pinta tomusokerilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 70g100 g
- 200 kcal837 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi